Uit mijn platencollectie : Alice Cooper !

Tussen mijn twaalfde en veertiende levensjaar was Glamrock op de top van roem en succes. David Bowie, Roxy Music en vele anderen stalen de show tijdens Toppop met hun glitter. Eén figuur sprong daarbij in mijn oog : De heer Vincent Furnier gekend als zanger en performer van de band Alice Cooper. Ze hadden net hun laatste LP uit en daar zaten parels tussen als “Elected” en “No mor Mr. Nice Guy” Ook het openingsnummer werd een hit. Kort daarna ging de groep uit elkaar en ging de zanger verder onder de naam Alice Cooper dat dra zijn alter ego werd. Tegenwoordig treedt hij nog steeds op ondanks zijn hoge leeftijd.

Het openingsnummer van deze LP/CD heet “Hello Hurray” en dit is mijn keuze voor deze zondag.

Groetjes en tot later !

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

20 reacties op Uit mijn platencollectie : Alice Cooper !

 1. een mooi nummer dat ik me vaag herinner Suske

  prettige zondag

 2. Karel zegt:

  de naam komt me bekend voor
  het nummer niets 🙂

 3. Matroos Beek zegt:

  Het was mijn zanger niet… Al die verf in zijn gezicht. Ik knapte er op af en kon ook niet naar zijn muziek luisteren. Dat zegt misschien veel over mij. Maar zo’n vermomd gezicht zegt ook veel over hem.😁😉

 4. Raam Open zegt:

  Wat frappant om deze videoclip (wat het toen nog niet was) na zo veel jaren terug te zien. Eigenlijk is het lied veel rustiger dan het in mijn herinnering was. En het lukt nu ook om voorbij de artiest te kijken en de mens op het podium te zien. Een fellow-hugenotennakomeling.

 5. Bertie zegt:

  Glamrock leverde veel goeie muziek op. Deze band kende ik natuurlijk ook naar dit nummer is verbleekt in mijn geheugen. 🤔
  Best mooi.

 6. Rebbeltje zegt:

  Wat een griezel 😉

 7. Goed liedje toch! Die muziek was/is eigenlijk veel beter dan de act ‘beloofde’. Hij is de vader van vele zonen, die van Kiss en Marlyn Manson, om maar wat te noemen, en een volle neef van Ozzie Osbourne, die een vleermuis de kop afbeet, zich er naar eigen zeggen niet van bewust dat het een echte, levende vleermuis was. 🙂

 8. Villasappho zegt:

  Ik ken de naam dit is niet zo mijn nummer.

 9. Sjoerd zegt:

  Ik ben geen echte Alice Cooper fan. Maar sommige nummers hadden wel inhoud…

 10. Lekkere muziek.. ik hou er wel van zo op zijn tijd.

  Love As always
  di Mario

 11. Karel zegt:

  die 25 graden houden we nog ff en is mij ook hoog genoeg

  op naar de volgende koerfs

 12. logbankje zegt:

  Ook al is Alice Cooper misschien wel een mafketel, maar veel van zijn muziek past wel bij me.
  Vooral het nummer how you gonna see me now. Hans

 13. Frank103 zegt:

  Alice Cooper draaide een oudere neef van me, ik Was nog niet zo bezig met muziek in 1973.

 14. Trudy zegt:

  Vond hem geweldig en had al snel een lp opgespaard, hij viel ook op door zijn speciale oog make-up

 15. Trudy zegt:

  Ja, Logbankje noemt een prachtig nummer van hem, ben ik ook dol op.

 16. RenéSmurf zegt:

  Dat is het stevige werk, dat er ook mag zijn!

 17. ZON-nebloem zegt:

  alice cooper, waar is de tijd naartoe….
  Een @->- voor jou.

 18. ”How you gonna see me now” was voor mij toendertijd helemaal te gek. En ook het videoclipje was voor die tijd best heftig

 19. meninggever zegt:

  Opvallende broeder die af en toe ook nog een bekend nummer produceerde….maar heel hoog op mijn verlanglijstje staat hij niet…

 20. logbankje zegt:

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.