Pijn kruipt waar het niet gaan kan

Greet schrijft
Gisteravond kreeg ik een telefoon van mijn zus.
Ze heeft pijn, van het soort dat ik gelukkig, echt laatst ervaren heb 3 jaar geleden.

Dit moet mij echt van het hart.
Waar ik eerst gesprekken met mijn broer -altijd zakelijk zoals hij weet- en mijn moeder -emotioneel, zoals een 85-jarige oma reageert zeker- had over de nieuwe opname van Eva.

10 seconden kon ik iets zeggen daarover of het een telefonisch dagboek van de pijn en de pijnstillers begon.
Weet u ik zou niet zo reageren was het niet van 2 jaar geleden toen exact hetzelfde gebeurde. Ik ben goed genoeg voor haar als enige waarschijnlijk omdat ik vergelijkbare pijn ken. En ik weet begot goed hoe het voelt dat wens je niemand toe.

Ook een verwijt: jij hebt mij nooit gesteund na mijn scheiding. Niet echt want wij waren te druk onszelf niet in een kamp van de 2 te laten steken.
En hallo waar was jij ooit toen het zo moeilijk ging met Eva over de jaren.NOOIT heb ik een woordje gekregen van steun.

Dit zeg ik niet. Dit zijn woorden van buitenstaanders die ik kan staven. Bemoeizucht regelzucht. Eigenlijk vraag ik mezelf soms nog altijd af hoe 2 kinderen van dezelfde ouders zoo kunnen verschillen. Afijn .

dit moest mij van het hart mvg Greet

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

14 reacties op Pijn kruipt waar het niet gaan kan

 1. Wat naar. Zulke reacties kunnen pijn doen inderdaad.

 2. Karel zegt:

  ja dat is zeker heel naar Greet
  doet erg pijn van binnen
  wat je zegt hoe is het mogelijk , 2 kinderen van de zelfde ouders en dan zo verschiilend

  koers groet

 3. Wat kunnen mensen elkaar toch een verdriet doen hè?

 4. joke_dev zegt:

  Liever mekaar geen pijn doen

 5. Sjoerd zegt:

  Jammer dat zaken zo lopen. Met een beetje begrip kom je een heel eind.

 6. Bertie zegt:

  Lelijke kletspraat, men beseft niet wat de mensen wordt aangedaan.

 7. omabaard zegt:

  Het zou zo anders kunnen zijn, zussen onder elkaar.
  Gewoon écht luisteren naar elkaar doet vaak wonderen.

 8. Blijf jezelf trouw en je kunt jezelf in de ogen kijken. Je hoeft alleen verantwoording af te leggen over je eigen gedrag en woorden. Als je eerlijk bent voor jezelf, kun je ook makkelijk je eigen gedrag verantwoorden.

  Love As Always
  Di mario

 9. Matroos Beek zegt:

  Jammer dat mensen zich zo weinig in de plaats van een ander stellen.
  Ik hoop dat jullie er alsnog uitkomen. Ruzie in de familie is zo naar.

 10. Inge David zegt:

  Oei … zulke reacties kunnen echt pijn doen !
  Jammer dat de zaken zo lopen !
  Fijne avond !

 11. logbankje zegt:

  Heel verdrietig als er zo wordt gereageerd.
  Dacht dat jullie al pijn genoeg hadden in het gezin, sterkte hoor. Hans

 12. terrebel zegt:

  Je voelt wat je voelt, Greet. En inderdaad: twee kinderen van dezelfde ouders kunnen als dacht en nacht verschillen. Dat merk ik aan mijn eigen broer bijvoorbeeld. Je kunt van alles willen van een ander maar als die ander wat anders in het hoofd heeft…

 13. RenéSmurf zegt:

  En zo zijn er altijd ups en downs, dat gaat maar door en houdt nooit meer op,

 14. meninggever zegt:

  Je erft genen van vader en ook van moeder. De een krijgt een schepje meer van de een, de ander weer van de ander. Zelden zijn broers of zussen volkomen gelijk. Soms is de frequentie afgestemd op elkaar, maar veelal praat of denkt men langs elkaar heen……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.