Uit mijn platencollectie : Blind Faith.

blind-faith-uk-rock-group-group-in-1969-with-eric-clapton-at-left-B3N5MX.jpg

 

Vorige zondag had ik over de groep Cream die bestond uit Jack Bruce, Eric Clapton en Ginger Baker. Toen deze groep in 1968 uit elkaar ging besloten Clapton en Baker een nieuwe groep te starten. Geen luide rock meer zoals bij Cream maar folkrock. Daarvoor trokken ze Steve Winwood van Traffic en Rick Grech van Family aan.

Na slechts één lp en één Amerikaanse tournee viel ook Blind Faith uit elkaar. Reden hiervoor was dat de band voortdurend vergeleken werd met Cream waarin Baker en Clapton hadden gespeeld. Dit leverde ergernis op, omdat Blind Faith een andere muziekstijl speelde die veel meer leek op die van Traffic. Gaandeweg speelde Blind Faith vooral songs van Cream om het publiek tevreden te houden. Bovendien maakte Ginger Baker voortdurend ruzie met Winwood, een extra reden voor Eric Clapton om met deze band te stoppen: hij had in Cream hetzelfde meegemaakt met Baker.

Het album werd positief ontvangen. De plaat behaalde een eerste plaats in de Verenigde Staten en Groot Brittannië en een aantal Europese landen, waaronder Nederland. In Engeland en Canada ontving de groep een gouden plaat en in onder meer Nederland en de Verenigde Staten ontving het album zelfs platina. Wereldwijd werden er acht miljoen exemplaren van dit album verkocht. De single Well allright haalde de twintigste plaats in Nederland.  (bron : wikipedia)

Op de voorkant van de hoes staat een foto van een topless tienermeisje met een zilverkleurig vliegtuig in haar hand, wat nogal wat kritiek heeft veroorzaakt. De hoes is in veel landen vervangen door een foto van de band. Het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone plaatste dit album op de lijst Banned in the U.S.A.: 20 Wildest Censored Album Covers. (bron : wikipedia)

Uit deze plaat kies ik voor U Well Allright, een cover van een nummer van Buddy Holly.

Geniet van deze zondag.

Groetjes.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

19 reacties op Uit mijn platencollectie : Blind Faith.

 1. Villasappho zegt:

  Ik vraag me af waarom ze niet ene volwassen vrouw gekozne hebben. ZOveel is er nu niet te zien.

 2. Dit is nog altijd een lekker nummer. Net als diverse andere nummers van Blind Faith trouwens. ik zie ze wel eens als het wat subtielere vervolg op Cream.

 3. meninggever zegt:

  Het plaatje van de blote jongedame onderaan geeft wel heel erg weer wat er is veranderd in onze samenleving., Ooit was dit mogelijk door de door ons allen nagestreefde ultieme vrijheid. Nu is door de vertrutting niets meer mogelijk. Jonge mensen kleden zich onder druk van de omstandigheden zodanig dat niets meer zichtbaar is. Blijft jammer. Die muziek zegt me iets minder al kom ik wel namen tegen als Clapton die ik als gitarist natuurlijk zeer waardeer….

 4. ZON-nebloem zegt:

  fijn om nog eens terug te horen…
  Een @->- voor jou.

 5. Karel zegt:

  mogge Suske
  je zal het niet vreemd vinden , als ik zeg dat ik hier niks van wist
  wel een lekker nummer 🙂
  geniet de dag

 6. RenéSmurf zegt:

  Een heerlijk nummertje op deze heerlijke dag!

 7. Natuurlijk ken ik het nummer maar vanaf nu weet ik ook aan wie ik toe kan schrijven 🙂

  Een bloot tietje op een albumhoes is natuurlijk wel een daad war schande van mag worden gesproken 🙂

 8. rietepietz zegt:

  Eigenlijk wel logisch dat de verschillende band toch een beetje hetzelfde geluid maakte, de bandleden zaten dán bij de éne band en dan weer bij de andere. maar daardoor is wel wel veel muziek die ik wel herken als ik het hoor maar zeggen de namen me vaak niets.

  • Suskeblogt zegt:

   Het zal ook verwarrend geweest zijn voor het publiek. Dit alles speelde zich af in een periode van 2 à 3 jaar. Niet verwonderlijk dat ze nummers van de vorige band wilden horen. Twee leden zaten in dezelfde groepen.

 9. Matroos Beek zegt:

  Een goede keuze Suske!

 10. Bertie zegt:

  Toen ik wat langer luisterde kwam de herkenning. Klinkt opnieuw goed.

 11. logbankje zegt:

  Nou en of ik de hoes nog ken en het nummer ook wel hoor.
  Een mooie selectie uit je platen collectie.
  Maar kleine meisjes worden ook groot. Hans
  http://www.feelnumb.com/2011/07/17/the-young-girl-featured-on-the-blind-faith-album-cover/

 12. Dat is alweer een tijdje geleden dat ik die gehoord heb.

  Love As always
  Di Mario

 13. Sjoerd zegt:

  Een mooie keuze…

 14. John zegt:

  Geweldige plaat als je mijn mening er over wilt weten. Volgens mij heb ik de originele versie. Vandaag eens even kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.