Ballen voor ballenbad !

2019-01-12_06-37-26

De Paradijsvogels wonen afgelegen. Zelf hebben ze geen auto en met het openbaar vervoer geraken ze ook niet altijd waar ze willen geraken. Gelukkig  hebben ze goedhartige buren die hen helpen met boodschappen.

Voor enkele “kleinigheden” doen ze soms een beroep op mij. Zo had ze via een Facebookgroep gratis ballen voor een ballenbad gevonden. Of ik die wou halen. Geen probleem het is hier in de buurt. Ook voor enkele kleedjes vroeg ze mijn hulp. Ook in mijn buurt.

Waarom ik het doe ? Zo kom ik in plaatsen terecht waar ik anders nooit zou komen en help er nog iemand mee.

Het valt me op dat mensen in kleine of sociale woningen vlug iets gratis weggeven terwijl de mensen uit duurdere wijken toch nog een euro willen verdienen met iets dat ze niet meer nodig hebben.

Groetjes.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

22 reacties op Ballen voor ballenbad !

 1. leegschrift zegt:

  Klopt helemaal. Nou, de ballen!

 2. Klopt helemaal! Dat is mij ook al opgevallen. Ik ken een dokter die een kinderzitje dat ooit nog van zijn kinderen was geweest wou verkopen voor een honderdtal euro’s aan een collega met een veel lager functie. Ik heb haar toen gewoon zelf al de spulletjes van mijn kinderen kado gedaan. Als je elkaar kent dan help je elkaar toch gewoon en wil je niet overal een stuiver aan verdienen?

 3. ms zegt:

  Nu ja, hoe we er ook over denken, de eigenaar beslist of hij het weggeeft of er geld voor wil.

 4. Karel zegt:

  ha die Suske
  dus een rustige zaterdag , nu ik ook , het weer werkte niet mee 🙂
  ik heb op een FB site ook wat dingetjes te koop gezet variërend tussen de 5 en de 15 euro , maar heb de afgelopen jaren ook heel veel op zo’n site gezet , af te halen voor 0,00 , nu dan maken ze bijna ruzie , wie er het eerste reageerde , gelukkig is dat dan te zien hihi
  fijne avond groet

 5. Ik heb helemaal geen zin in die mensen aan deur voor een paar euro. Ik geef het wel aan iemand die het kan gebruiken.

  Love As Always
  Di mario

 6. en met dat laatste zou je wel eens kunnen gelijk hebben Suske

 7. Sjoerd zegt:

  Over die dingen kan ik ook hele verhalen vertellen… Soms tweedehands nog duurder willen verkopen dan het waard is.

 8. Bertie zegt:

  De gegoeden stellen dat ze er meer voor betaald hebben… niet sympathiek.

 9. Matroos Beek zegt:

  Dat klopt Suske. Ik denk dat we allen verhalen kennen over welstellende mensen (en dat zijn er best veel tegenwoordig) die iedere cent omdraaien. Hebzucht is zo lelijk.

 10. omabaard zegt:

  Iets weggeven waar je zelf geen nood meer aan hebt en dat de ander blij maakt, geeft nochtans een enorm tevreden gevoel….

 11. natuurfreak2 zegt:

  Ik denk ook dat dit klopt Hoe meer mensen hebben ,hoe minder vaak ze anderen helpen of er zelfs geld voor willen.

 12. perdebytjie zegt:

  Ek verkoop nooit iets wat ek nie meer wil hê nie. Hier is soveel armoede en ellende, dat mens eintlik nie genoeg kan weggee nie.

 13. marjolijn1 zegt:

  Zo gaat dat in de rijke wereld….!

 14. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Suske en een fijne zondag gewenst.
  Wat ben jij toch een mooi mens, je staat precies altijd paraat om iemand te helpen, daar zouden velen een voorbeeld aan mogen nemen!

 15. Wat de vrijgevigheid betreft tussen rijk en minder rijk denk ik dat je de spijker op z’n kop slaat

 16. Yova zegt:

  Daar heb je gelijk in. Ballenbak hebben vaak plezier erin. Wat ben jij goed mens. Hart van andere.Echt geweldig Fijne zondag.

 17. Dat woord ‘sociale’ staat in verschillende opzichten wellicht niet alleen voor de woningen, maar ook voor de bewoners. Hoe dacht dat die andere mensen in die rijkere buurten terecht waren gekomen …? Geld zoekt geld en geld maakt geld …

 18. meninggever zegt:

  Mooi dat je dit voor je buren doet. Lijkt mij ook een gratis dienst, dus bent je van de sociale soort. Compliment hoor…

 19. Rebbeltje zegt:

  Niet overal hoeft een portomonaie voor getrokken te worden
  Hier in de buurt hebben we ook een gratis weggeefhoek en wat daar niet allemaal op komt staan…groetjes

 20. majaer zegt:

  Dat klopt wat je schrijft, ikzelf heb er geen moeite mee om iets weg te geven als ik het toch niet meer gebruikt

 21. rietepietz zegt:

  Ja klopt, mensen die veel hebben hebben dat meestal ( niet altijd hoor) elkaar geschraapt over de rug van anderen, dat is een aard.

 22. bentenge zegt:

  Dedjuu zeg, moet ikd ringend mijn gedrag aanpassen ! Ik geef namelijk altijd gratis weg en breng het soms zelfs naar verdeelpunten zoals het sociaal huis hier in Asse. Straks kijken mijn buren me hier uit de wijk 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.