Peegie, bis

Greet schrijft
Een leuk weetje kan zijn dat nu Fr. over Peegie heeft geblogd  zijn schoonmoeder er mee te maken had.
Mijn moeder was dan een lerares naaien in een opleiding aan een stadsschool. De wat men noemt Maten van Peegie vroegen om een kostuumpje te maken aan de school. Waarom mijn moeder en niemand van haar collega’s?  Dat weet ik niet.
Het lukte, ik weet nog dat ze  klaagde over hoe moeilijk het was een patroon te maken met een scheve schouder.
Ze werd verder nog gevraagd door o.a de bakkers van onze stad om een nieuw kopstuumpje te maken.
Ik heb er nooit aan getwijfeld dat mijn moeder een vakvrouw was. Integendeel, als kind ben ik te vaak paspop geweest.
mvg

Greet

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

19 reacties op Peegie, bis

 1. JasMien zegt:

  Ik was ook vaak paspop voor mama als ze kleren maakte. Ik heb de microbe van haar overgekregen en maak nu ook zelf dingen voor mezelf. Het duurt soms lang eer een kledingstuk af is, maar eens het af is, ben ik zo fier!

 2. ms zegt:

  Met een scheve schouder? Dat is dan wel écht op maat gemaakt.

 3. willy zegt:

  zo zie je maar

  groeten

 4. Matroos Beek zegt:

  Wat leuk dat jouw moeder dat mocht en kon doen!

 5. logbankje zegt:

  Wat leuk dat je paspop mocht zijn, alleen het stilstaan is lastig.
  Was toen nog een echt vak, mijn moeder beheerste het ook goed. Hans

 6. fietszwerver zegt:

  ha die Greet
  dan was zij een echte vakvrouw die haar werk verstond
  fijne avond groet

 7. Mijn moeder maakte vroeger ook kleding, gelukkig altijd voor de meiden in huis. Shirel is net op naailes gegaan. Ze wil een jurk voor haarzelf maken.

  Love As Always
  Di Mario

 8. Sjoerd zegt:

  Echte vakmensen zie je steeds minder…

 9. Bertie zegt:

  Dat is sterk, leuk feitje.
  Paspop zijn, opstapje naar mannequin? 🙂

 10. RenéSmurf zegt:

  ja, zo ging dat vroeger, tegenwoordig gaat het heel anders.

 11. ik had zo’n tante,…
  het verhaal achteraf is wel interessant, want dat verwachte ik niet

  Een @->- voor jou.

 12. mijn moeder die is helemaal verkocht aan brijen, vroeger ook naaien, ze maakte leuke dingen voor haar en mezelf, maar het brijen heeft het gewonnen na haar pensioen. mooi zo een moeder hebben, ze zien er altijd piekfijn uit qua kleding !

 13. rietepietz zegt:

  Vroeger leerde meisjes op de Huishoudschool allemaal naaien.

 14. logbankje zegt:

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 15. Ik wilde dat ik ook goed kon naaien. Ik vond da altijd fantastisch iemand die zelf zijn leren kon maken.

 16. oei moet zijn “kleren”

 17. Frank103 zegt:

  Tegenwoordig maakt niemand zelf meer kleren.

 18. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Greet en een fijn weekend gewenst.
  Wat een leuk weetje beschrijf je hier, zo leer je de vakvrouw achter die kleren kennen!

 19. meninggever zegt:

  IK ben als man altijd een beetje verbluft dat er mensen bestaan die van een paar lappen stof iets als kleding kunnen produceren. Zelf ben ik net aan in staat een knoop aaan te naaien als er een sneuvelt. Maar daar houdt het ook bij op…Gelukkig is daar de Primark…..Veel voor weinig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.