Twee vliegen in een klap!

Greet schrijft:
Geloof het of niet: voor het eerst in mijn leven heb ik letterlijk 2 vliegen in een klap gedood met een ouderwetse vliegenmepper.
Ja, ik blijf er bij, al word ik 100 en met een perkamenten  huid, dan nog zullen insecten mij vinden om lastig te vallen, aka met een zekere aantrekkingskracht ben ik verzekerd voor de rest van mijn leven.

Dit doet mij denken aan die vakantie op een boerderij in de Ardennen, nu 16 jaar geleden. Op de boerderij zelf krioelde het van de vliegen, eigen aan stallen met koeien vanzelfsprekend.
Nu  was dit vlak bij Durbuy, waar het kasteel een centrum is van de Hare Krishnabeweging.
Ze gaven daar rondleidingen -nu ook nog-. Wij hebben er eentje meegedaan.  Een vrouw vertelde toen dat zij absoluut geen levende wezens mogen  doden. Ze had zelf een soort boete moeten doen omdat ze per ongeluk een spinneweb had opgezogen in de stofzuiger.
Tja, hoe gelovig kan een mens zijn?
Het vreemdste voor mij die dag was in het kleinste kamertje. De scheidingswand was niet echt geluidsdicht en ik hoorde een bewoner van het kasteel hun mantra opzeggen.
Oprecht gelovig zijn is echt waar mooi.
In mijn ogen, onze ogen beter gezegd overdrijf niet.

Ook een vakantie waarin wij nog onwetend waren van de toen 6jarige Jaspers  asperger, maar des te meer wetend van zijn onderzoekende geest. Hij was meegeweest met de boerin tijdens het melken van de koeien, wat machinaal gebeurde. Zij kwam een beetje tureluut buiten: stelt die jongen altijd zoveel vragen?

Groetjes.

Greet.

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

16 reacties op Twee vliegen in een klap!

 1. gemma1952 zegt:

  Het gezegde bestaat dus wel, zo te lezen.

 2. willy zegt:

  dat is me nog nooit gelukt Greet

  veel vragen kan geen kwaad, maar wellicht kende ze de antwoorden niet

  groeten

 3. fietszwerver zegt:

  ha die Greet
  dan ben ik als ongelovige blij , ik maakte vandaag 4 dikke vliegen dood 🙂
  inderdaad de boerin kon vast en zeker de antwoorden niet 🙂

  fijne avond groet

 4. bentenge zegt:

  Hare Krishna, daar bestaat een leuk Boy George liedje over.

 5. Sjoerd zegt:

  Ik wordt gelukkig niet lastig gevallen door die beesten, blij toe.

 6. Matroos Beek zegt:

  Haha, toch mooie herinneringen! Ik heb vandaag een wesp doodgemept. Al vliegend. Ik haalde uit in de lucht met de mepper en meteen raak. Vroeger nog getennist…

 7. Frank103 zegt:

  Geen beesten mogen doden? Dat is lastig, als ik buiten loop kan ik zo al mieren en slakken pletten, als ik fiets gaat dat helemaal ongemerkt, en met de auto weet ik zeker dat ik vele insecten om zeep help. Zelfs in de onbespoten sla kunnen insecten zitten. Nee, die hare krisna zijn van lotje getikt en bovendien erg hooghartig, ze voelen zich beter dan andere mensen omdat zij geen dieren doden. Nare gasten zijn dat! Heel hachelijk!

 8. logbankje zegt:

  Inderdaad er zijn mensen die makkelijk insecten aantrekken, tot vervelens toe.
  Maar ik sla ze ook wel dood zonder schuld gevoel, als ik een bloedvlek op de muur zie. Hans

 9. Rebbeltje zegt:

  Van vragen wordt je wijs 😉

 10. RenéSmurf zegt:

  Ik vang ze altijd in een plastic beker of glas en laat ze dan op het balkon vrij!

 11. terrebel zegt:

  Met opzet doden is zelden leuk. En ja, ergens in geloven kan veel troost bieden en steun geven.

 12. joke_dev zegt:

  Jaja die komt goed van pas, heb er ook nog zo eentje want zo’n oude vliegenvanger met lijm das was pas een slachtpartij 😀

 13. vliegen vangen, dat kan ik ook goed, ze moeten me maar niet storen….
  Eén @->- voor jou

 14. rietepietz zegt:

  Ik ben zeker niet gelovig genoeg om lastige insecten altijd te sparen.

 15. meninggever zegt:

  Onze Nederlandse Partij voor de Dieren is ook tegen het doodslaan van muggen en zo. Beetje theoretisch dus niet mijn stroming. Geloof is verder een keuze, net als een politieke kleur. Niemand dwingt je om in geesten, dingen, bomen of wat ook te geloven. Nou ja je omgeving wellicht. Maar voor een nuchter mens als ik ben die af en toe populair-wetenschappelijk bijspijkert is het allemaal abracadabra…

 16. Anoniem zegt:

  Ik begrijp er niets van. Een spinneweb is er toch juist om insekten te doden, dan zou opruimen ervan een goede daad moeten zijn en niet iets om boete voor te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.