Uit mijn platencollectie : Transformer !

2017-06-05_11-26-01

Transformer is het tweede album van Lou Reed, geproduceerd door David Bowie en Mick Ronson. Het album kwam uit in 1972. Het album werd vooral bekend door de hits Walk on the Wild Side, Perfect Day en in mindere mate Vicious.

1972 was een topjaar wat betreft Glam-rock, Glitter-rock of ook wel nichten-rock. Zowel de hitparades al de album lijsten stonden vol met verwijfde types vol schmink en als schoeisel enorme plateau zolen. T.Rex, The Sweet, Roxy Music, Alice Cooper en Bowie om er maar enkele te noemen.  Lou Reed werd hier ook bij gerekend. David Bowie die een grote fan was van Lou’s vorige band The Velvet underground deed er alles voor om Reed terug op de rails te zetten. Dit album werd Reeds meest succesvolle platen.  Het volgende album “Berlin” was veel duisterder van sfeer en toon. Daarna kwam de live plaat “Rock and roll animal” maar die bespreek ik later nog wel eens.

Het nummer dat ik hier nu presenteer heet “walk on the wild side”.
Geniet van deze vrije maandag.

Groetjes

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

16 reacties op Uit mijn platencollectie : Transformer !

 1. Ja,die ken ik wel. Wel een relaxt nummer. Past mooi bij de dag, hoewel ik zo nog wel even naar mijn werk moet om de dieren te voeren.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Bertie zegt:

  Heel bekend, prettige stem om naar te luisteren.

 3. Rebbeltje zegt:

  Hij klinkt zo moe 😉

 4. logbankje zegt:

  Een prima zanger, kun je wel goed bij ontspannen. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 5. fietszwerver zegt:

  ha die Suske
  zelfs mij bekend dat nummer 🙂
  ik genoot deze vrije maandag , al liep ik ook 1 wijkje en deed wat HH
  ja de voorbereiding op het bezoek is het meeste werk

  fijne avond groet

 6. willy zegt:

  dat klinkt bekend in de oren Suske

  groeten

 7. Hilde zegt:

  Toen ik 3 jaar oud was is dit album dus uitgekomen. Toch herinner ik het me uit m’n jeugdjaren, dit nummer. Met zijn typisch parlando, brengt me even terug in de tijd nu. Ik ken de 3 nummers die je aanhaalt, zowel vicious, walk on the wild side als perfect day.

 8. RenéSmurf zegt:

  ja, een overbekend nummer, moet kunnen natuurlijk.

 9. Sjoerd zegt:

  Heerlijk nummer maar ik vind Vicious ook erg goed

 10. ik hou van zijn stem….
  Eén @->- voor jou

 11. John zegt:

  Heeft heel wat puike muziek. Zijn project met Metallica vond ik echter helemaal niets.

 12. rietepietz zegt:

  O ja, die LP hebben we ook nog;-) weer eens op zoeken !

 13. Kakel zegt:

  Een lekker relaxed nummer. Mijn man heeft er een LP van!
  Stormachtige groet.

 14. merel zegt:

  een heel bekend nummer, fijn om nog eens te horen

 15. gerdaYD zegt:

  Wow, ik ben fan van hem en zeker van dat bepaalde mooie nummer, je hebt me dus plezier gedaan met deze greep uit je uitgebreide platencollectie Suske, bedankt!

 16. meninggever zegt:

  Een plaat waarvan een paar nummers altijd wat harder worden gezet als ze voorbij komen op de altijd aan staande radio. De man zelf is een hork in de omgang begreep ik, maar hij leverde wel een paar meesterwerken af..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.