Trip to memory lane

Greet schrijft
Schatten op zolder bis. Zo is deze blog bedoeld.
Fr is braaf geweest over zijn schoonmoeders verzamelwoede. De zin: zolder moet ge-evacueerd worden; was nog mild.  Blijkbaar hebben hij en mijn schoonzuster nog een aantal blikken gedeeld van, wat staat er hier nu echt, in ’s hemelsnaam.

Mijn broer en ik zijn dan toch wel wat beter geplaatst om commentaar te geven. Zo stonden er fietsen, een klein fietsje van toen wij nog klein waren, en een kapotte fiets van mijn  broer van 20 jaar geleden. Zijn commentaar: staat hier nu 20 jaar en ik zal het niet meer gebruiken.
Zelf heb ik 2 ladenkasten uitgezocht vol boeken en tijdschriften.
Alle middelbare schoolboeken van ons drieen, plus tijdschriftknipsels van, -tzal nog wel een keer van pas komen- heb ik toch kunnen meegeven in bakken voor oud papier, hoop ik.
Een ander deel in een bak voor de kringwinkel.  Want je weet nooit waar verzamelaars naar op zoek zijn.
Familie-foto’s en zo, daarvoor ken ik wel mijn weg, als gewezen archiefmedewerker.

De 2 ladenkasten op zich zijn nog van mijn moeders schoonmoeder, blijkbaar, uit de jaren zestig, toen zij nog een winkeltje had in Merendree.  De grootouders van die kant zijn overleden in resp 1973 en 1982. Mijn broer en ik hebben nauwelijks onze grootvader gekend. En eigenlijk ook weinig positieve herinneringen aan onze grootmoeder. Onze zus was niet geboren en 9.

Die ladenkastjes op zich, zal wel ook ooit iemand kunnen gebruiken. Want mode komt en gaat, maar vakmanschap blijft bestaan, naast restauratie. Mijn grootvader was timmerman.
mvg Greet

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

17 reacties op Trip to memory lane

 1. Rob Alberts zegt:

  Nostalgische groet,

 2. perdebytjie zegt:

  Soms moet mens maar oë toeknyp en uitsmyt!

 3. marjolijn1 zegt:

  Wie weet welke verborgen schatten jullie nog tegen komen…. 🙂

 4. Suskeblogt zegt:

  Onze zus was wel geboren in 1973

 5. willy zegt:

  daar wordt een mens wel nostalgisch van.. toch

  groeten

 6. Kakel zegt:

  Een bijzonder kastje van je grootvader. Tenminste, mijn vader is meubelmaker en al wat zijn handen maken is me lief…
  Warme groet

 7. fietszwerver zegt:

  nou Greet
  1 ding is zeker , zo’n zolder opruimen is 1 grote herinnering
  en wie weet maak je velen nog blij met iets , zoals die kinderfiets

  fijne avond groet

 8. Bertie zegt:

  Dan stonden er nog leuke dingen tussen, antiek.
  Wat er op mjn vliering staat is net goed genoeg voor de grofvuilophaaldienst 😦

 9. rietepietz zegt:

  Zuinig zijn op die kastjes, vakmanschap is meesterschap.

 10. Sjoerd van bVision zegt:

  Dat is met recht even “Back in time”

 11. Denk dat ik mijn eigen zolder ook maar eens moet gaan inspecteren. Misschien is die oude trouwjurk intussen veranderd in een appartement voor motten

 12. logbankje zegt:

  Dat zijn plekken waar je schatten en verhalen uit een ver verleden terug vind. Hans

 13. Rebbeltje zegt:

  Nu snap ik waarom je even Greet was 😉

 14. Rebbeltje zegt:

  Lijkt me heerlijk om in oude dingen te spitten…maar ook fijn als je vanalles op kan ruimen. Niet teveel wegdoen hè…groetjes

 15. Frank103 zegt:

  Afvoeren die oude rommel, bezittingen zijn soms een last!

 16. in ouwe spullen rommelen, wie weet wat je allemaal geraakt heeft….
  Eén @->- voor jou

 17. gerdaYD zegt:


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.jsGoede morgen Greet. Tja, ik geloof te begrijpen wat je bedoelt; zelf hebben we dit ook meegemaakt toe de woning van mijn mijn moeder en schoonouders moesten leeg gemaakt worden. Dan gaat er iets door je heen hé, als je het verleden ziet voorbijkomen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.