Uit mijn platencollectie : Rockaria !

ELO definitive collection

De uit Birmingham afkomstige Engelse groep ELO werd opgericht in 1971 door Roy Wood, Jeff Lynne en Bev Bevan en kwam voort uit The Move. De band gebruikte instrumenten als de cello en de viool om een meer klassiek geluid te krijgen.

Roy Wood verliet de groep kort na het verschijnen van het debuutalbum The Electric Light Orchestra dat qua geluid nog erg dicht bij dat van The Move staat. Dit album kwam in de Verenigde Staten per ongeluk uit onder de titel No answer als gevolg van een verkeerd begrepen telefoongesprek. Na het vertrek van Wood werd Lynne het belangrijkste lid van de groep.

Het eerst dat ik ooit van de groep hoorde was hun versie van Chuck Berry’s “Roll over Beethoven” in 1973. Ik was meteen fan van de groep.

In mijn platencollectie heb ik een verzamel CD van de groep voor u gekozen door niemand minder dan ons harig poesje Annabel wiens poot ook op de foto  hierboven te zien is. Een overzicht van de nummers die je op de verzamelaar terugvindt :

2017-04-02_09-15-16

De groep was in de jaren 1970 en begin jaren 1980 regelmatig op de radio te horen. Nu nog worden hits als Mr Blue Sky en Don’t bring me down nog regelmatig gedraaid.

Mijn keuze voor deze aflevering valt op het nummer “Rockaria” dat oorspronkelijk verscheen op het album “a new world record” uit 1976. Dit wordt tevens mijn verzoek in de Hans Bank show die u hier kunt terugvinden.

 

Groetjes en fijne dag.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

16 reacties op Uit mijn platencollectie : Rockaria !

 1. Bertie zegt:

  Heel goede band. Mr. Blue Sky was mijn favoriet maar Rockaria mag er ook zijn.
  Annabel heeft smaak 😉

 2. joke_dev zegt:

  Oh Suske nu breng je wel herinneringen naar boven hoor 😂

 3. Rebbeltje zegt:

  Terug in de tijd…leuk

 4. Frank103 zegt:

  ELO heeft niet zo lang geleden nog in Amsterdam opgetreden, een van mijn vrienden is er naar toe geweest. Het is dat ik maar een enkel nummer van ze ken (mr blue sky), anders was ik ook meegegaan.

 5. logbankje zegt:

  Ik heb ook heel wat LP’s van ELO gehad, de muziek heb ik nog steeds.
  Jeff Lynne is heel herkenbaar in de muziek en niet alleen op de foto.
  Een mooie keuze uit je collectie, poesje Annabel bevestigd dat met haar pootafdruk. Hans

 6. די מריו zegt:

  Wel een lekker nummer… Leuke LP.

  Love As Alwyas
  Di Mario

 7. Sjoerd van bVision zegt:

  ELO kan me ook heel goed bevallen, al was ik daar toen eigenlijk al wat te oud voor…. My Time was Woodstock…

 8. RenéSmurf zegt:

  ja, ELO is prachtig mooi, zo af en toe. Pure kunst, en dankzij de VPRO zijn ze nog vrijwel dagelijks te horen op tv.

 9. merel zegt:

  Fijn zo terug in de tijd

 10. E L O met last train to london vond ik de beste, deze is me minder bekend
  Eén @->- voor jou

 11. Tine de Jong zegt:

  Dat vond ik nu altijd goede muziek. Heerlijk om het weer eens terug te horen. Evil woman vond ik ook altijd erg mooi. Mooie verzameling zo.

 12. giselzitrone zegt:

  Schönes Foto ich wünsche dir eine gute neue Woche lieber Gruß von mir Gislinde

 13. tagrijn zegt:

  Grandioos! Wie weet waar je een retourtje Jaren 70 kunt kopen?

 14. Annabel lijkt me een kenner

  groeten

 15. Living thing heb ik op mijn telefoon staat, prachtig nummer werd ook gebruikt in de reclame voor wnf. Het nummer wat je hier neer gezet hebt zegt mij niets, ben nieuwsgierig maar kan m nu niet draaien, lig nog in bed, met een slapende man naast me… zometeen ga ik luisteren.

 16. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Suske. Goed dat de poes je deze keer geholpen heeft om een plaat uit je collectie te kiezen hihi, ze heeft beslist een goed smaak! Bedankt voor dit stukje nostalgie en de muziek die voor eeuwig is hé.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.