Uit mijn platencollectie : oef, dat lucht op !

2017-01-06_09-46-39

 

Dat zullen de heren van The Who wel gedacht hebben tijdens de fotosessie. De plaat heette Who’s next en kwam uit in 1971. Deze band kende ik al van “see me feel me” dat regelmatig op Radio Veronica gedraaid werd. Het nummer stond redelijk hoog in hun Top 40. Baba O’Riley het openingsnummer, werd ook op die zender gedraaid en telkens plakte ik met mijn oor aan onze radio. Zo geweldig vond ik het nummer  ook al was ik toen pas 11. Rock en aanverwante muziek, daar luisterde ik reeds op mijn 10de naar. Toen stonden Deep Purple en Black Sabbath in de hitparade. Zoiets kan je je  heden ten dage niet meer voorstellen.

Ook al is de plaat uit 1971, toch blijft ze bijna een halve eeuw later nog steeds actueel. Het eerder vermelde Baba O’ Riley en het lange “Won’t get fooled again” horen we nog regelmatig op den TV als openingstunes van CSI Miami en CSI NY.

Het nummer Who are you dat als opener voor CSI Las Vegas gebruikt wordt komt van de gelijknamige LP uit 1978, kort voor het overlijden van Keith Moon, de drummer. Dat de ondertussen ook overleden bassist John Entwistle ooit een soloplaat met als titel :”Rigor Mortis sets in” uitgebracht heeft is louter ter info. Voor Pete Townsend die de nummers schreef is het nog altijd kassa-kassa.

Groetjes.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

22 reacties op Uit mijn platencollectie : oef, dat lucht op !

 1. Rob Alberts zegt:

  Jammer je laatste link werkt niet …

  Muzikale groet,

 2. Rebbeltje zegt:

  Jawel hoor bij mij wel…maar had er snel genoeg van 😉

 3. Peter zegt:

  Waanzinnig goeie band, al werd ik pas veel later fan.

 4. A van de Aa zegt:

  Who, geen band voor mij…..

 5. fietszwerver zegt:

  mooie jaren , ik was toen jan soldaat , en een jaar later zat ik in Canada
  die muziek is mooier dan wat ze nu maken , moet je horen wie het zegt
  de film en muziek analfabeet 😉

 6. Kakel zegt:

  Je had al vroeg een uitgesproken smaak! The Who hoorde ik graag op de radio maar niet genoeg om er een LP van te kopen.
  Warme groet.

 7. Villasappho zegt:

  Dat zijn dan ook geweldige nummers

 8. Suskeblogt zegt:

  ik nam veel op met mijn bandopnemer en later kocht ik singles. Pas rond mijn 16de kocht ik LP’s.

 9. logbankje zegt:

  Ja, Radio Veronica daar heb ik heel wat artiesten leren kennen, ook the Who.
  “Won’t get fooled again” dat roep ik ook wel eens. Hans

 10. Bertie zegt:

  Een fantastische band. Wat denk je van Tommy, een rockopera.

 11. fietszwerver zegt:

  ja we krijgen onstuimig weer en nadien ook weer wat winterse rottigheid
  dan is diep onder de wol een goede plek
  slaap wel groet

 12. RenéSmurf zegt:

  ja, dat is mooie muziek, dat komt zeker nog eens voorbij in de Arbeidsvitaminen.

 13. די מריו zegt:

  Niet alles is leuk, maar er zitten leuke nummers tussen hoor.

  Love As Always
  Di Mario

 14. marjolijn1 zegt:

  Ja, wie kent ze niet….. en dan vooral … “see me feel me”
  Mooie dag vandaag.

 15. je bent even oud als mij, dus ik ben mee met al je muziek
  wie kent the who niet……
  Eén @->- voor jou

 16. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Suske. Goh, je hebt me hier heel veel plezier mee gedaan om dit ‘oudje’ nog even uit de kast te halen… ik ben namelijk fan van de band en hun muziek!

 17. John zegt:

  Het is mss wel kassa kassa voor Pete Townsend hij is wel stokdoof. Zo doof dat hij geen muziek meer kan spelen.

 18. John zegt:

  Het is mss wel Kassa kassa voor Pete Townsend maar hij is wel stokdoof. Zo doof dat hij geen muziek meer kan spelen.

 19. dat klinkt wel bekend, maar een echte fan ben ik nu ook weer niet

  groeten

 20. rietepietz zegt:

  Wel een práchtige hoes die je laat zien.
  Van de Who ken ik eigenlijk alleen nog “see me feel me” , nog steeds een geweldig nummer dat destijds wekenlang in top pop zat. Het was wel echt het meest bekende nummer van ze.

 21. merel zegt:

  die oudjes die zie ik wel zitten, de who dus ook

 22. meninggever zegt:

  The Who, wie kent ze niet van mijn generatie?! ‘;Talking bout my Generation’ was een heldenplaat toen ik nog op de brommer in de rondte reed. Wat kon ik dat meegillen en bewrgen op dat nummer. Goh, ik hoor ze nu nog wel eens hier en daar, het doet mijn tenen niet meer bewegen. Heel raar, ik begin Andre Rieu leuk te vinden. Ben je dan echt oud aan het worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.