Café Transvaal.

café Transvaal in de Koestraat te Rumbeke.

 

Tijdens de jaren 1960 ging mijn vader regelmatig in dit café kaarten. Ik herinner me nog dat ik bij mijn moeder achterop de fiets zat als ze er boodschappen ging doen. Klinkt gek ? Het zit zo : achter de donkere deur die je in het midden ziet was er een gang met aan weerszijden een deur. Rechts ging je het café binnen, links was er een kleine kruidenierszaak.  Zo kon je als vrouw indien nodig op zaterdagavond terwijl manlief aan den toog hing vlug enkele boodschappen doen. Dat deden mijn ouders dus ook terwijl ik met de kinderen achteraan zat te spelen. De witte deur rechts op de foto werd voor zover ik me herinner nooit gebruikt.

Aan de overkant van de straat waren er weiden en kleine stukjes grond die door de buurtbewoners beboerd werden. Er was daar een wegeltje van zo’n 20 à 30 meter dat leidde naar het huis van Nonkel Juul en tante Martha. Naast hen woonde mijn grootvader.

Van die ouwe buurt is tegenwoordig niets meer te zien.  De herberg en het huis van nonkel Juul zijn verdwenen. Café Transvaal is vervangen door een feestzaal. Veel werd verkaveld En ook geen spoor meer terug te vinden  van Nonkel Juul die de buurt onveilig maakte.

Groetjes.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

16 reacties op Café Transvaal.

 1. leuk dat je er nog een foto van hebt Suske

  groeten

 2. sjoerd zegt:

  Een mooie foto met dat Dafje 33 nog voor de deur

 3. rietepietz zegt:

  Maar gelukkig hebben we de foto’s nog! Een echt jaren 60 plaatje zo aan de auto te zien.
  Mooie jeugdherinneringen.

 4. marjolijn1 zegt:

  Mooi verhaal…!

 5. perdebytjie zegt:

  So ’n stukkie nostalgie uit die verlede…mooi!

 6. bertjens zegt:

  Echt een ouderwets cafe. En autootje 😊

 7. logbankje zegt:

  Een café zoals Transvaal zie je inderdaad niet meer.
  De combinatie van winkel en café ken ik niet. Hans

 8. realjager zegt:

  Haha, mooie foto, ik ben nu ook weer in de archieven gedoken en dus binnenkort meer!

 9. RenéSmurf zegt:

  Soms veranderd er gewoon te veel, en dat is zonde. Ik wil dat alles wat mooi is bewaard blijft.

 10. fietszwerver zegt:

  pracht foto , van misschien niet zo’n prachtige tijd
  zo waren er vele zaken die een dubbele functie hadden
  ik heb ze zelf nooit gekend , ik groeide op , op de straten van Amsterdam

 11. infodimario zegt:

  Mooi die oude verhalen.. en moet je die auto zien.. bruut toch.

  Love As Alwyas
  Di Mario

 12. alles mag met de loop der jaren verdwenen zijn, suske, de mooie herinneringen blijven!
  zoveel ik zeker! 🙂
  en natuurlijk deze prachtige foto van het café, met een dafke voor de deur! 😀

 13. Wat leuk dat je vroeger foto had van deze café. Het blijft mooie mooie herinnering. Zuinig bewaren.

 14. Kurt Vandemaele zegt:

  Zou je eventueel ook weten waarom dat café Transvaal heette?

 15. Suskeblogt zegt:

  nee; dat heb ik nooit kunnen achterhalen. Ik weet wel dat er toen nog café’s in de regio waren die zo heetten. In Koolskamp heb ik onlangs nog zo’n oud café gezien, dat waarschijnlijk gesloten is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.