Vlaming-Belg?

Greet schrijft

Vanmorgen op de radio gehoord: Nederlanders zouden Belgen, met name Vlamingen beter waarderen dan omgekeerd. Franstalige Belgen zouden Nederlanders dan weer niet weten waar te plaatsen.
-behalve mss op vakantie in de Ardennen.   🙂
Franstalige landgenoten, voor mij zijn die er altijd geweest.
Volgens de professor die dit onderzoek deed, vinden de meeste Nederlanders Belgie een ingewikkeld land- akkoord, heel akkoord.

Zijn stelling was: Nederland wordt beter bestuurd. Was 1830 niet gebeurd: alles zou beter bestuurd worden. Nederland beter bestuurd? Alleszins eenvoudiger.

Bureaucratie hier?
Ik was al helemaal weer ingesteld om te  bellen.  Kinderbijslag is veranderd van federaal naar Vlaams niveau. 2 brieven gekregen. De zoon gaat werken, en we hebben  geen recht meer er op. Ok.
Maar tot mijn ZEER positieve verrassing, kreeg ik onmiddellijk iemand aan de lijn.
GEEN druk nr enz.
Cijfers van kinderbijslag moet ik nu niet meer opzoeken.

mvg

Greet

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

17 reacties op Vlaming-Belg?

 1. Ik vind Belgen heel erg lief 😊 En humoristisch. Dus dat van die waardering herken ik als Nederlandse wel 🙂

 2. frank-103 zegt:

  Dat wij Nederlanders Vlamingen leuker vinden dan Franstalige Belgen, dat lijkt me duidelijk! Hoewel de meeste Nederlanders naar Frankrijk op vakantie gaan, spreken we niet zo best Frans (daar denken we overigens anders over). (Franstalige) Belgen die het verdommen om Nederlands te spreken, daar hebben we een hekel aan! Kijk, Fransen zijn gewoon weer niet in staat om Nederlands te praten, die kun je dat niet meer kwalijk nemen. Maar Belgen? Hoe Belgen dan weer naar Nederlanders kijken weet ik niet, beetje botte boeren denk ik dan. Belgen zijn veel beleefder en vriendelijker. Hachelijk is het!

 3. sjoerd zegt:

  Hier in de Euregio is het verschil niet zo te merken, de Belgen en Nederlanders in de grensstreek spreken dezelfde taal en werken in elkaars landen en gaan naar elkaars scholen. Ik heb cursussen in Genk en Tongeren gehad, niets mis mee.

 4. fietszwerver zegt:

  er is een gezegde dat zegt
  ” Frankrijk is een mooi land , jammer dat er Fransen wonen ”
  wie weet oud zeer vanwege Napoleon of zo

 5. logbankje zegt:

  Daar ben ik het wel mee eens, Vlamingen zijn over het algemeen zeer beleeft en correct en vriendelijk.
  Als de kinderen gaan uitvliegen veranderd er veel in en om het huis. Hans

 6. marjolijn1 zegt:

  Hier in het grensgebied komen veel Vlamingen hun boodschappen doen en omgekeerd gaan wij tanken in Vlaanderen.
  Gemakkelijk met dezelfde taal en muntsoort.

 7. Anouk zegt:

  Het idee in Nederland is vaak dat we België gewoon moeten opsplitsen tussen Nederland en Frankrijk. 😀 En ik geloof ook zeerzeker dat wij vlamingen leuker vinden dan omgekeerd. haha

 8. Bertie zegt:

  Welk land beter bestuurd wordt weet ikniet. Wel dat het Belgisch-Nederlands aangenaam is om naar te luisteren, mooier ook dan het ABN.
  De weigering Nederlands te spreken is een vervelende ervaring die wij ook ondervonden. We hoefden maar één woordje te zeggen of men haalde de schouders al op. Niet overal, gelukkig.

 9. Rob Alberts zegt:

  Wanneer zijn we allereerst wereldburgers???

 10. ze worden groot…..
  ێn @->- voor jou

 11. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Greet. Zelf vind ik per definitie elke wereldburger lief tot het tegendeel bewezen is. Ik denk niet dat mensen naar hun land moeten beoordeeld worden maar naar hun geaardheid. Wat het besturen van de diverse landen betreft, daar heb ik wel mijn twijfels over. Gelukkig heb je daar nu een goede ervaring mee gehad, maar dat zal wellicht aan de persoon liggen die de telefoon beantwoordde.
  Voor morgen; een heel fijn weekend gewenst.

 12. rietepietz zegt:

  Ik kom eigenlijk nooit in België dus kan er geen zinnig woord over zeggen.
  Maar ik gok dat álle Belgen net zulke mensen zijn als hier in Nederland, in ieder geval vallen me geen verschillen op met met de Belgische bloggers. voor zover ze geen Frans spreken dan want dát kan ik niet lezen.

 13. Kakel zegt:

  België is min of meer ons favoriete vakantieland. Eigenlijk Scandinavië maar dat is zo’n eind weg en zo duur door de bootreis. We vertoeven er bovendien graag omdat de mensen zo vriendelijk zijn, de taal verstaanbaar (als je je een beetje inspant) en de omgeving prachtig.
  En Nederland zou alles beter georganiseerd zijn? Laat me niet lachen!

 14. logbankje zegt:

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio” Hans

 15. A van de Aa zegt:

  Pralines en bier….. !! 😉

 16. bentenge zegt:

  Ik zeg het niet echt graag, omdat het naar het schijnt politiek volledig incorrect is, maar ik snap die Nederlanders wel ivm goed bestuur. Wat de vlaming zelf doet (zonder onze andere Belgen erbij) doet hij doorgaans beter dan de gemiddelde Belgische overheid.

 17. meninggever zegt:

  Wij kijken er ook met typisch Nederlandse ogen naar. Wij hebben snelwegen waar alles volgens de regels verloopt, waar de ANWB zorgt voor goede ondersteuning, waar de bebording de TomTom overbodig maakt. In Belgie is dat allemaal wat anders. Rommeliger. Zie je ook in de huizenbouw. Belgie is toch meer een stukje vrijer op dat punt, en als je de grens passeert ben je echt in een ander land. Dat men in Vlaanderen de taal spreekt is voor veel dagjesmensen en toeristen een pre. Immers onze talenkennis is vaak matig. Ja, Duits en Engels, dat lukt nog wel, maar Frans??? No way! Dat was de taal van de hoge heren vroeger en het volk had/heeft daar niks mee. Nederlanders zijn polderaars. Zelfs links en rechts kunnen samen aardig regeren. En als het moet gedogen we ons gek. Dat is bij de Belgen anders. Principieler. Aan de Franse slag hebben wij trouwens een hekel. Wij Nederlanders komen als het even kan op tijd. En willen kwaliteit. Zijn de Fransen niet zo sterk in. Het positieve nieuws, bezoeken aan steden aan Brussel en Luik maakte me duidelijk dat je ook als Nederlander met je geld meer dan welkom bent en dat je met handen en voeten en wat steenkool-Frans best een paar leuke dagen kunt hebben hoor…Niks mis met die zuiderburen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.