Biologische afkomst soms belangrijk

Greet schrijft.

Morgen wordt een nonkel begraven, de laatste nog levende broer van oma. Zelf zal ik er niet bij zijn. Mijn lichamelijke conditie laat het niet toe om een hele dag onderweg te zijn.
Ik kom uit een familie die familiebanden tot in het absurde smeedt. Als voorbeeld: op ons huwelijk moesten niet alleen onze eigen neven en nichten gevraagd worden, maar ook die van mijn moeder. Niet die van Francky’s ouders, of die van mijn vader, wel die van haar, omdat dat de gewoonte was in die familie.

Tijdens het snijden van de uien bij het bereiden van het middagmaal heb ik een herhaling van het programma ‘Spoorloos” gezien. Het ging over een jonge man die op zoek was naar zijn spermadonor. Hij heeft tientallen halfbroers- en zussen gevonden.
Voor mij een onmiddellijke reactie op een deel van mijn vroeger archiefwerk: mensen helpen bij het samenstellen van hun stambomen.
Ja het is een feit dat veel mensen op zoek zijn naar hun afkomst. Personen uit de USA en Canada spendden hun vakantie op zoek naar geboorteaktes, bevolkingsregisters enz,
Ik kan mij dus heel goed vinden in het programma Spoorloos.

Voor Francky is het niet belangrijk. Die trekt zich van afkomst en familie weinig tot niets aan. Maar een zeer groot deel van geadopteerde mensen hecht daar wel belang aan en gaat op zoek naar hun biologische roots.
Daarom is het echt wel belangrijk dat holebikoppels op zoek gaan naar een biologische bekende ouder,
Dat is toch mijn mening- ook gezien de vraag van mensen dat ze echt willen weten waar ze vandaan komen.
voor mezelf ook niet zo belangrijk, mijn grootvader van vaders kant was een wat men toen nog noemde -bastaard-

mvg
Greet

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

18 reacties op Biologische afkomst soms belangrijk

 1. Ik ken alleen mijn moeders kant en dat is voor mij meer dan genoeg. Daar heb ik al een hele kluif aan.

  Love As Always
  Di Mario

 2. fietszwerver zegt:

  jammer dat je niet bij het afscheid van je oom kan zijn , in gedachten zal je er zeker zijn

  ja dat is heel goed te begrijpen Greet
  ik zie dat programma ook wel eens , en wat is het toch mooi als men elkaar vind
  ik ken mijn afkomst , maar velen niet

 3. perdebytjie zegt:

  Soms wonder ek tog oor my familie aan vaderskant en is ek spyt ek het hulle nooit ontmoet nie.

 4. Renesmurf zegt:

  Ik heb er heel weinig mee. Ik denk dat wij uiteindelijk juist allemaal familie zijn.

 5. Bertie zegt:

  Spijtig dat je niet bij de uitvaart aanwezig kan zijn. Het zij zo.
  Stamboomonderzoek is machtig interessant. Adel hoeft niet, een bedelaar is ook goed 😉

 6. marjolijn1 zegt:

  Altijd goed om te weten waar je vandaan komt…!

 7. vrienden kan je maken, familie heb je al
  je roots zijn soms belangrijk, maar als je geadopteerd bent ligt dat anders
  @->- voor jou

 8. Rob Alberts zegt:

  Vreemd genoeg zeggen familiebanden mij weinig tot niets …..

  Vriendelijke groet,

 9. gerdaYD zegt:

  Tja, zelf heb ik ook niets met mijn afkomst, maar mijn Lefla zet de indertijd door zijn vader opgezette stamboom verder op punt, dus ik begrijp wel dat jij daar ook zo bezig mee bent..
  Jammer dat je niet bij de uitvaart aanwezig kan zijn door je wankele gezondheid… maar in gedachten zal je er zeker en vast bij zijn!

 10. sjoerd zegt:

  Ik leef in het heden en heb weinig op met het verleden.

 11. familiebanden… ik lig er niet wakker van Greet

  wel een beetje jammer dat je niet bij dit afscheid kan zijn

 12. rietepietz zegt:

  Om op de hoogte kunnen zijn van erfelijke ziektes is het belangrijk te weten wie de biologische ouders zijn.

 13. Frank103 zegt:

  Volgens bepaalde lieden stammen we allemaal af van Adam en Eva, en zijn we dus allemaal familie. Een deel van mijn directe familie zie ik wel regelmatig, de rest zijn onbekenden voor me, en daar lig ik niet wakker van.
  Dat is anders voor die holebikoppels, wat is dat nu weer voor iets, een geheime Belgische term of is het iets als homoseksuele lesbische biseksuele koppels? Hachelijk is het!

 14. logbankje zegt:

  Er zijn families met een heel sterke band.
  Het geeft vaak wel rust als kinderen weten wie hun vader of moeder is.
  Van mijn ouders is de hele familieboom bekend, tot in de zestiende eeuw. Hans

 15. Kakel zegt:

  Mijn meisjesnaam is nogal apart. Er belde eens een man op met de vraag of wij hem behulpzaam wilden zijn door onze gegevens naar hem op te sturen ivm een stamboomonderzoek. Wij hadden niet de behoefte er aan mee te doen. Sorry, maar wat voorbij is, is voorbij. Wat uiteraard niet geldt voor onze overleden dierbaren.
  Wel mooi om te lezen dat een ieder er op zijn eigen manier mee omgaat!

 16. meninggever zegt:

  Vanuit een scheidingssituatie die al plaatsvond rond mijn geboorte is de kant van mijn vader v.w.b. de naamgeving en erfelijkheid van karakter etc zeer beperkt belicht geweest. Ik heb eens wat pogingen gedaan om er iets over te weten te komen, maar erg ver ben ik niet gekomen. Blijft toch een gemis, dat je een deel van je geschiedenis niet kunt terugvinden…

 17. logbankje zegt:

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio” Hans

 18. familie ..
  ik kan begrijpen dat je wilt weten waar of bij wie je roots liggen ..
  maar om daarvoor een stamboom op te maken, van eeuwen terug, gaat mij ook te ver. 😉

  fijn weekend,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.