Goedmeuning.

Ik kan zonder overdrijven zeggen dat ik me amuseer met mijn “smartphone”. Sedert kort ben ik op Instagram te vinden waar je de foto’s en korte video’s die je met je smart genomen hebt kunt plaatsen. Dit filmpje met één van mijn collega’s in de hoofdrol is daar “een levend bewijs” van.

Ook op mijn werk :
Het is een traditie geworden dat we op dinsdagvoormiddag het bezoek krijgen van niemand minder dan Ernest den Evangelist. In een vaag verleden heeft hij onze ouderdomsdeken Jef bijna kunnen bekeren. Telkens Ernest de arme drommel ziet gaat hij er enthousiast op af waarop den Jeff er vandoor gaat alsof de Duivel hem op de hielen zit.

Vandaag nam Ernest onzen Said onder handen.
Ernest neemt de verbouwereerde man kameraadschappelijk bij de schouder terwijl hij in mijn richting wijst.
Ernest : zeg ne keer mijn beste vriend, gaat dat nog een beetje met dat heerschap dat ik regelmatig kom controleren ?
Said : ja hoor, heel goede man. Beste man hier van allemaal.
Ernest : Welke taal spreek je beste man ?
Said : Perzisch !
Ernest : Oh maar ik ken enkele woorden Perzisch spreken !
Onzen Evangelist neemt diep adem en uit zijn mond komen klanken die we op deze planeet sedert de Babylonische spraakverwarring niet meer gehoord hebben.
Ernest : Dit is goede morgen in het Perzisch.
Onze Said kijkt hem heel verwonderd aan.
Said : Neen, niet goede morgen.
Ernest : Als dit niet “goede morgen” betekent wat is “goede morgen” dan wel in het Perzisch
Langzaam komt het juiste woord uit de keel van Said te voorschijn. Vlug neemt Ernest zijn exemplaar van “Het levende water” uit zijn binnenzak en schrijft het letter voor letter op. Said helpt hem met de uitspraak.
Ernest : Dus ben ik verkeerd geïnformeerd met dat andere woord. Ik heb het nochtans geleerd van een man die ook uit Iran komt.
Said : Nee hoor, ik juist !
Ernest : wat betekent dat andere woord dan wel ?
Said : Niet “goede morgen”, wel : “MAAK DAT JE WEGKOMT !”

Groetjes.

🙂

2016-08-16_07-55-06

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

17 reacties op Goedmeuning.

 1. logbankje zegt:

  Ernst is niet helemaal taal vast.
  Je filmpje, ja is toch Alo Alo. Hans

  ot, Hoop dat de eerste werkdag voor je zoon goed is bevallen.
  Dank je voor de felicitatie van mijn zoon. Hans

 2. bertjens zegt:

  Hahaha, ik dacht dat er een vloek of vies woord zou komen maar dit is nog mooier. Had het opgenomen met je smartie 😊

 3. fietszwerver zegt:

  dus veel plezier met de smartfone 🙂
  er is ook zoveel mee te doen
  Ernst nog steeds aan het zieltjes winnen , nu zal wel niet lukken zo te lezen

  goeden nacht groet

 4. perdebytjie zegt:

  Oulike video met jou smartie!

 5. Renesmurf zegt:

  Ja, weer een nieuwe rage, de snapchat, die gaat aan mij voorbij.

 6. veel plezier met je smartphone, ik denk dat we nog veel te zien gaan krijgen :o)
  @->- voor jou

 7. Falderie zegt:

  En ook al Pokémon aan het vangen met die smartphone?! 🙂

 8. marjolijn1 zegt:

  Veel plezier met je nieuwe aanwinst….!!

 9. bentenge zegt:

  Was er wel nog plaats voor die letters tussen al dat levende water ?

 10. rietepietz zegt:

  Ja zo gaat dat als men je iets in een andere taal wil leren. Wij leerden ooit onze Amerikaanse kleinzoon dat “lantarenpaal” een héél slecht woord is. Ik zie nóg zijn ondeugende snoet voor me toen hij het woord op een samenzweerderige toon tegen een Nederland sprekende kleinzoon zei!

 11. Rebbeltje zegt:

  Said dacht waarschijnlijk hetzelfde als de vertaling 😉

 12. sjoerd zegt:

  Ik zou nooit afgaan op wat die figuren je laten zeggen…

 13. Kakel zegt:

  Levend water…zo kennen wij ze hier ook (-: Een andere taal leren is moeilijk maar als je beide van goede wil bent, kom je er altijd uit!

 14. Leuk dat je smartphone hebt. Daar kun je heel veel plezier hebben. En succes.

 15. John zegt:

  Tja, je kan ook gewoon veel met die dingen. Ik heb er iig veel gemak van want gebruik vooral ook mijn agenda die er opstaat en Google Keep voor aantekening,

 16. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Greet en Suske. Wat een schitterend verhaal, bedankt voor mijn eerste lach van de dag!
  Blij dat jullie het nieuwe speeltje zo leuk vinden, houden zo want alles wat je plezier doet is lekker meegenomen!

 17. meninggever zegt:

  Zo leerde een vriend me ooit een paar woorden ‘Russisch’. Ik dacht dat ik er verstandig aan deed dit toch eens goed te onthouden. Bleek later dan het Oekraiens was en dat de taal daar best afwijkt van het Russisch. Later, ik dacht even gterug aan de periode dat me die woorden werden geleerd, klopte het wel. Zijn moeder kwam uit de Oekraine, dus wat hij aannam als zijnde Russische (net als ik) had een andere betekenis en klank….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.