Het zwarte gat.

Deze week kreeg ik bezoek van de trainer van de karateclub. Hij kwam vragen waar ik bleef. Zonder aarzelen of rond de pot te draaien antwoordde ik dat ik voorlopig niet meer kom tot na de vakantie. Even afstand nemen van de club en dan terugkeren als alles geregeld is. Blijkbaar is mijn opvolger reeds gekend en het was voor mij geen verrassing te vernemen wie. Toen ik vroeg wie er nu mijn administratie zou overnemen zei hij dat mijn opvolger in het bestuur het zou overnemen. Geen probleem, hij moet alles maar komen halen. Heb ik weer wat vrije ruimte in mijn kasten.

Een week terug had ik me via Facebook ingeschreven voor een avond zelfverdediging tegen aanvallen met een mes. Ik ken de persoon die dit zou geven en vrijdagavond ging ik er op af. “Ben je hier eindelijk eens geraakt  ?” was de begroeting van die trainer. Nooit gedacht dat ik de messias was. Toen kwam er nog een oude bekende op me af. Met deze laatste heb ik veel karate getraind in de jaren 1980. Oude herinneringen kwamen terug naar boven. De training heb ik grotendeels met hem door gesparteld, afwisselend met een jong meisje dat daar met haar mama was. Het arme kind kreeg zowat de slappe lach van mijn levensgevaarlijke aanvallen. Humor is blijkbaar nog steeds de beste verdediging tegen agressie als je het mij vraagt.

Nee, ik hoef niet te vrezen in een zwart gat te vallen op gebied van vechtsporten. Ik vermoed dat er juist nieuwe horizonten zullen aangeboord worden. En nu dit mes uit mijn rug peuteren.

Groetjes.

 

🙂


 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

26 reacties op Het zwarte gat.

 1. Kakel zegt:

  Ziet er voor jullie allemaal even vanzelfsprekend uit, maar ik ben al snel het overzicht kwijt. Na de vakantie heb je vast weer zin om weer met karate te gaan beginnen. En wie weet ook niet…
  Lieve groet

 2. Bertie zegt:

  Heftige training. het lijkt me dat je er heel wat van opsteekt. Maar toch, hoe goed getraind ook, laat die messentrekkers liever weg.
  In ieder geval hoef je je niet te vervelen.

 3. fietszwerver zegt:

  ha die Suske
  dus karate nu echt op een laag pitje
  al lijkt dat gevecht tegen dat mes toch wel wat op karate , toch
  ik zou soms willen dat ik een stroomstootwapen mag mee nemen op mijn wandelingen in de natuur , je weet maar nooit wat je tegen komt 😦

 4. joke_dev zegt:

  Ben je inhuurbaar als bodyguard?

 5. gerdaYD zegt:

  Goede zondagmorgen Suske en Greet. Gelijk heb je de karate eventjes op een laag pitje te zetten, je hebt al zoveel om je oren met alles wat je doet. Ik hoop alleen dat, als je er ooit definitief weer volop mee beginnen zou dat je er plezier aan beleven zal, zonder al die rompslomp die er tevoren rond hing…

 6. Suskeblogt zegt:

  Geen idee hoeveel ik waard ben als bodyguard. Voorlopig doe ik het gratis voor jou.

 7. Suskeblogt zegt:

  Mij zul je niet tegen het lijf lopen daar ik wat te ver weg van je woon. hihi.

 8. Suskeblogt zegt:

  Inderdaad, we zien wel.

 9. ik denk ook wel dat ze je missen, want je doet alles met je hart

 10. Suskeblogt zegt:

  En als het niet meer met het hart gedaan wordt kun je er beter een punt achter zetten. Het is tenslotte een hobby.

 11. marjolijn1 zegt:

  Altijd goed om even pas op de plaats te maken…!!
  Fijne zondag.

 12. Rob Alberts zegt:

  Geniet van de nieuwe vrije tijd en de afstand.

  Zomerse groet,

 13. het lijkt makkelijk, maar is het niet

  prettige zondag

 14. rietepietz zegt:

  Ik ben blij dat je een héél eind uit de buurt woont.Dit lijkt me maar niets, een vergissing is zó gemaakt met een mes.

 15. A v/d Aa zegt:

  Een break of time out kan soms zeer goed zijn, dat merk ik de laatste tijd ook.

 16. Frank103 zegt:

  Ik zit liever in zo’n tank van Gerda, dan rijd ik zo’n hufter met een mes wel plat. Twee keer, als één keer niet voldoende is.

 17. logbankje zegt:

  Als je veranderd van bezigheden val je niet in een zwart gat.
  Een duidelijke video. Hans

 18. Billy zegt:

  zo’n ervaren mensen als jij zullen wel overal welkom zijn!

 19. Ik denk dat dat zwarte gat jou wel voorbij loopt. Jij bent altijd wel ergens mee bezig. Dit is voorlopig een mooie aanvulling.

  Love As always
  Di Mario

 20. RenéSmurf zegt:

  Ik blijf altijd zoveel mogelijk uit de buurt van vechtsportgedoe, en ook zoveel mogelijk van administratie!

 21. fietszwerver zegt:

  mogge Suske
  dat valt nog tegen hoor , ik geniet vooral van het wandelen en de natuur en natuurlijk oude dorpjes en stadjes , en hij is slecht ter been en zij ook niet echt een wandel liefhebster 🙂
  maar er zal wel iets gevonden worden , is altijd nog weer gelukt 🙂
  de zomer komt er aan en vandaag zal het ook droog zijn
  geniet de dag

 22. meninggever zegt:

  Ik moet ineens aan Dick Bos denken, stripheld uit de jaren vijftig. Die kon alle messentrekkers indertijd al aan met zijn Jiu Jitsu……:) Was een echte held!

 23. Suskeblogt zegt:

  eens zien of ik hier die strips nog kan vinden. Groetjes.

 24. Suskeblogt zegt:

  Hier plenst het al de hele dag. Hopelijk heb je gelijk en blijft het waar je woont droog.

 25. fietszwerver zegt:

  ook hier de hele dag regen ik had nog geluk met m’n reclame wijken , kwam er op wat spatjes na droog door 🙂

 26. Jaixy zegt:

  Pittige training!!
  Succes met de spierpijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.