Achteraf bekeken en gezien !

IMG_5218

Jammer dat het weer eens van gekomen is  : een aanslag met een pak doden als resultaat. Iedereen had het zien aankomen en nu moeten er koppen rollen.

Mijn gedacht is rustig te blijven en ons niet te laten leiden door woede en haatgevoelens. Er zit overal kaf tussen het koren. Dat de schuldigen moeten gestraft worden is een feit, maar om daarom iedereen met ander huidskleur of geloof aan te vallen is niet mijn ding. Dat is juist wat die terroristen willen. : “verdeel en heers”.

gezocht !

Wat me opvalt is dat er door die aanslagen plots zoveel Belgen zijn in dit land. Dit leid ik af door al die profielen op Facebook die plots de Belgische driekleur dragen.
Voordien hadden we hier alleen Vlamingen en Walen behalve dan ons koninklijk echtpaar en wanneer de Rode Duivels op het veld verschijnen.
Vreemde situatie als je het me vraagt.

Groetjes.

🙂

 

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

16 reacties op Achteraf bekeken en gezien !

 1. Jaixy zegt:

  Ik hoop alleen niet dat haat met haat vergeld wordt… Ik hoop dat liefde overwint… Daarin zit de kracht…
  Liefde en eenheid… Dat moeten we gebruiken… Ipv vergelding….
  Maar misschien is mijn hoop te groot.

 2. fietszwerver zegt:

  ben het geheel met je eens Suske
  en over dat gedoe op FB , ik snap dat niet eens , jij wel 😦

 3. Of zijn het de Nederlanders die hun profiel hebben aangepast. Ik hoop dat de rust weer snel terugkeert… en dat het geen verdeeldheid zaait.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Bertie zegt:

  Ook ik ben het met je eens.
  Dat iedereen zijn verstand moge gebruiken; voor de nabestaanden zal dat niet meevallen. Arme mensen.

 5. Rebbeltje zegt:

  Stil door het gebeurde…en nee ik word geen belg op smoelenboek en ook geen plaatjes te vinden bij mij
  Is zo al erg genoeg en om dan ook nog steeds met je neus erboven op te worden gedrukt lijkt me niet fijn voor de nabestaanden.

 6. logbankje zegt:

  Het is een heel verdrietige dag geweest, voor vele zal het nog lang zo blijven. Hans

 7. sjoerd zegt:

  Het is diep triest…

 8. Hillechien zegt:

  Ja ik snap die verdeeldheid ook niet altijd, ik woon in een land wat België heet en waar Belgen wonen. En that’s it. En ja solidair zijn met slachtoffers op sociale media doen mensen nou eenmaal graag. Zeker als je vrienden getroffen zijn.

 9. John zegt:

  Ik doe niet mee met die masa hysterie om mijn profielfoto aan te passen of wat dan ook. Ik schreef er ook expres niets over.

 10. gerdaYD zegt:

  Tja Suske, ook op mijn blog heb ik de Belgische vlag gepland, maar dan als symbool, er staat ook nog altijd Je suis Charlie, en ik ben geen Fransman… Laat ons allemaal wereldburgers zijn, maar dat is een boodschap die de terroristen niet begrepen hebben…

 11. Marianne zegt:

  Geen woorden, maar in stilte medeleven.

 12. rietepietz zegt:

  Het is net zo min waar dat ieder moslim terrorist is als dat iedereen die dit soort aanslagen veroordeelt meteen álle buitenlanders veroordeelt.!

 13. frank-103 zegt:

  Uiteindelijk leveren dit soort aanslagen de politici met enge ideeën steeds meer stemmen op, een hachelijke ontwikkeling!

 14. Billy zegt:

  een trieste dag voor ons, Belgen…

 15. meninggever zegt:

  De narigheid is dat je nooit weet wat deze lieden de volgende keer weer bedenken om hun barbaarse doctrine uit te dragen. Amsterdam kende al de moord op Theo van Gogh die werd afgeslacht door een malloot uit diezelfde groep vanwege zijn scherpe mening. We hebben in Europa sinds 9/11 overal gezien hoe heftig de haat is in de kringen van de dagers. En ons antwoord is telkens dat we met democratische middelen en behoud van fatsoen moeten optreden. Daarnaast zien we dat onze landen volstromen men mensen waartussen het voor de daders goed schuilen is en zien we dat in de oorlog die extremisten elders voeren, niets hun bloeddorst lijkt te kunnen lessen. Vrouwen, kinderen, mannen, ouderen, alles wordt verkracht of afgeslacht. Er komt echt een reactie op dit geweld, en die is heftig vrees ik. En raakt net als de extremisten nu doen, ook onschuldigen. Want genoeg is genoeg. Of zijn die 35 doden en honderden gewonden in Brussel voor niets gestorven??

 16. meninggever zegt:

  Dagers is daders uiteraard…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.