Dakloos.

Iets na de middag bel ik aan.
Samen met haar dochter ga ik enkele boodschappen doen.
Lena doet open.
Britney komt naar beneden gestormd.
“Ik wist het dat het Francky zou zijn !”

Op de achtergrond hoor ik stemmen.
Tiens, ze hebben bezoek.
Ik herken de vrouw.
Jaren geleden liep ze hier als meisje van 14 de deur plat.
Samen met haar zusje woonde ze in het tehuis hier vlakbij van als ze nog peuters of kleuters waren. Ze kenden Eva van op de schoolbus.

Nu heeft ze een vriend en twee kinderen, meisje van vijf en zoon van drie.
Of beter had.
Nu is ze weg bij die vriend en de kinderen.
Samen met haar nieuwe vriend is ze nu op de dool.
Geen dak boven het hoofd.
Ze vertelt niet hoe het zover heeft kunnen komen.
In haar vroegere huis woont haar ex samen met een tiental junks.
De politie is geweest en zal waarschijnlijk de kinderen laten plaatsen.
Met al die rondslingerende spuiten is het in dat huis te gevaarlijk voor de kleintjes.
Nu kijken waar en bij wie ze met haar vriend de nacht zal doorbrengen.

Ik neem mijn GSM en bel naar Ernest den Evangelist.
Hij is niet thuis maar zijn vrouw weet een adres waar men daklozen opvangt.
Het huis opent pas de deuren rond half acht en in tussentijd zullen ze naar een vriend wandelen. Ik bied hen een lift aan maar ze weigeren. Het is niet ver en ze hebben dringend sigaretten nodig.

Rond 18 u krijg ik van haar het ene berichtje na het andere. Blijkbaar wilt ze dat ik hen help. Ik vraag Lena via Facebook om raad. “Niet reageren” is haar antwoord. Greet denkt er hetzelfde over. “Je hebt gedaan wat je kon door naar Ernest te bellen.” Ik knik, schakel mijn GSM uit en ga verder met mijn verhaal te schrijven op de PC.

Heb ik gedaan wat ik kon ?
Geen idee.
En Ernest den Evangelist ?
Die is volgens zijn dochter die kunstschilder en beeldhouwer is druk bezig haar beelden te evangeliseren. (gelezen op haar tijdlijn op FB)

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

17 reacties op Dakloos.

 1. Kakel zegt:

  Je hebt zeker je best gedaan, Suske, al had je nog meer voor ze willen doen. Lena zal gedacht hebben: als je hen één vinger geeft, willen ze je hele hand. Ik denk nu gewoon hardop.
  Wat een leven heeft dit stel, om over de kinderen maar te zwijgen. Die zijn de grootste verliezers…

 2. Je kunt ook niet alles en iedereen helpen. Je hebt je hulp aangeboden.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Rebbeltje zegt:

  Hulp aan bieden en dan niet aannemen, je hebt je best gedaan toch?

 4. logbankje zegt:

  Het is niet mogelijk iedereen te helpen, zeker als men het afwijst.
  Opdringen werkt averechts. Hans

 5. Frank-103 zegt:

  Er zijn grenzen aan wat je kunt doen. Het was niet ver en de sigaretten waren ook erg belangrijk.

 6. marjolijn1 zegt:

  Je hebt hulp geboden, en toen waren andere dingen belangrijker.
  Je hebt je best gedaan.

 7. fietszwerver zegt:

  meer dan wat je deed moet je nu ook niet willen doen
  er zijn ook grenzen die zij moeten respecteren

 8. als ze niet respecteren wat je voor hen deed, voor sommigen is het nooit goed, ik geef je gelijk dat je niet reageerde, ze hebben onderdak, en eigenlijk moesten ze je dankbaar zijn

 9. gerdaYD zegt:

  Goh Suske, je kan nog zoveel proberen te helpen als je wil, als die hulp niet aanvaard wordt is het maar best je handen er van af te trekken. Aan jou zal het niet liggen dus lig er niet wakker van hé.
  OT: blijft jouw weekend tot donderdag duren? Geniet er van!

 10. sjoerd zegt:

  Je moet altijd naar je vrouw luisteren… Je kunt niet meer dan je best doen, en dat moet men respecteren.

 11. bentenge zegt:

  Beelden evangeliseren … ik probeer me er iets bij voor te stellen. Helpen is goed, te veel helpen en daardoor aangeven dat ze altijd wel iemand zullen vinden die hen uit de rats helpt waardoor ze zelf niet moeten “ageren” helpt hen in the long run eigenlijk ook niet he.

 12. John zegt:

  Ik heb een andere mening dan anderen en ook anders dan de mensen die hier reageerde. Maar goed,, ik ben ik en jullie zijn jullie. Ik zou altijd kijken wat ik kan doen om iemand te helpen. Behalve geld geven. Dat doe ik niet.
  Maar grappig dat mensen die zo reageren. Ik krijg een steeds duidelijker beeld van de bloggers

 13. Morgaine zegt:

  Jij hebt meer dan genoeg gedaan, al meer dan anderen überhaupt zouden doen en ergens moet je ook stoppen, want ze zuigen je gewoon leeg op deze wijze.

  X

 14. rietepietz zegt:

  Je hebt gezorgd dat ze weten waar ze terecht kunnen voor de nacht je hád ze zelfs nog weg willen brengen dus lijkt me inderdaad dat je genoeg gedaan hebt.Je kunt nou eenmaal niet het leed van de hele wereld verhelpen en het is in hun belang dat ze bij de juiste instanties terecht komen zodat ze een nieuwe start kunnen maken.

 15. Novelle zegt:

  prima

 16. Bertie zegt:

  Goed gedaan, genoeg gedaan!

 17. meninggever zegt:

  Vaak is het zo dat mensen niets doen om hun lot echt ten goede te veranderen. Ze willen liever dat een ander dat voor hen doet. Een suikeroom is dan nooit weg. IK denk dat je er verstandig aan doet de hulp maar even uit te stellen tot ‘nooit’. Je hebt de weg gewezen, ze moeten die zelf volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.