Poezen

Greet schrijft

Gisteren is de dierenarts gekomen voor de jaarlijkse controle van onze 3 poezen, die hier op dezelfde dag zijn toegekomen. Het jaar vooraf hadden we er 2 van wie de eerste, Bruno, stierf aan ziekte, De tweede Streep, ja? Aan gejaagd zijn? Hij kon alleszins goed jagen, een gemiddelde van 1 vogel per week stierf er in zijn ongeveer half jaar dat hij hier was.

We hebben ze zowat 6 jaar, alle drie dezelfde dag toegekomen.

In een boek over kattenverhalen ooit gelezen: IK kies mijn mens.

En je kan dat inderdaad toepassen.

Annabel, het vrouwtje, uit het asiel, was onmiddellijk gecharmeerd van mij. Ze heeft zich onmiddellijk aangepast. Echt een huiskat. Humeurig soms. Maar ze is er wel als iemand zich niet goed voelt. Bang als er iets onverwachts gebeurt.

Ginger, ons ros katertje. Ook uit het asiel. Heel voorzichtig komen piepen bij Sus. De eerste drie dagen hier heeft hij zich verstopt  in de garage. Maar nu? hij slaapt bij sus, zit op zijn schouder en kan eigenlijk niet wachten tot hij thuiskomt. Eerst afwachten en dan vertrouwen. Op je hoede blijven.

Rakker, hier binnengebracht door kinderen uit de buurt die wisten dat Streep dood was, Hij was een moegevochten, gekwetste kater. Eerst alles gedaan wat we konden, zoals bv asiel bellen. Hij is gebleven. Pakweg 2 jaar geduurd om zich hier op zijn gemak te voelen.Maar nu is hij allerbeste maatjes met de zoon. Hoe hij dat doet? Gewoon een vaststelling: hij ziet de zoon en hij komt. Tijd nodig hebben om alles te verwerken.
met hem

IMG_3704

Ja onze zoon. Dit zit mij nog altijd hoog: : jullie zijn verwend met hem . Dat ging dus over de zorgen van autisme. Ja hoezo verwend? Hij kan meer dan iemand anders met auti. Ja, en hij is goed aan het worden om problemen voor zichzelf op te lossen. Maar wat dat betekent voor hemzelf?? Privacy is heilig voor hem. Daarom spreek ook niet zo graag over hem. Maar als je gewoon ziet, wat hij ook-niet van moetens- doet voor zijn zus?

Als afsluiter dit, voor wie tussen de regels door kan lezen.
De zoon ging in de middelbare school een dag naar een centrum voor mensen met een handicap. Lunch gehad met iemand die zijn linkerarm en been had verloren door een auto-ongeval. Zijn reactie: ja mama, als dit mij zou overkomen,  liever mijn linker-arm en rechterbeen of omgekeerd, dan kan ik tenminste nog mijn evenwicht bewaren.

Greet

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

11 reacties op Poezen

 1. sjoerd zegt:

  Katten en kinderen horen wat mij betreft bij elkaar.Hier lopen ook drie van die mormels rond en ieder met een eigen karakter…

 2. rietepietz zegt:

  Je zoon heeft in ieder geval humor en dat is volgens mij bij autisten toch echt een plus.
  Katten hebben inderdaad zo hun voorkeuren en ach, eigenlijk hebben wij mensen dat toch ook?

 3. Billy zegt:

  katten zijn net als mensen…met hun voorkeuren… 😉

 4. Bertie zegt:

  Humor van klasse, die opmerking van je zoon!

 5. Frank-103 zegt:

  Alle kinderen zijn verschillend, dat maakt de ene niet beter dan de andere. Onze oudste, Lisanne, vindt het bijvoorbeeld nog steeds heel leuk om met me op pad te gaan, zoals vandaag naar Sail in Amsterdam, waar mijn zoon liever achter de Ps4 zit te gamen (hij mocht en kon vandaag ook mee). Als ik hem een plezier wil doen moet dat weer iets anders zijn. Kinderen vergelijken, begin er dus maar niet aan!

 6. Suskeblogt zegt:

  Natuurlijk zijn kinderen verschlllend. Alles in een context zien. Moeders hier is de eerste voor de zorg van ons dochter. Zeg, ons allebei nooit afrekenen op auti, dat ligt heel gevoelig bij mij.

 7. fietszwerver zegt:

  zo vinden katten hun weg
  en als ik lees wat jullie zoon voor anderen doet , hebben jullie een kanjer van een zoon

 8. Daarom kiezen katten dus zelf hun personeel uit. Dat moet je daarom ook respecteren.

  Love AS Always
  Di Mario

 9. logbankje zegt:

  Ja, zorg voor de beesten, hondje kwam ook ziek terug uit het dierenasiel.
  De apk voor kinderen en dieren, scheelt je een hoop nacht rust. Hans

 10. gerdaYD zegt:

  Je mag eigenlijk van geluk spreken, een beetje geluk toch, dat jouw zoon zich, ondanks zijn handicap toch meer dan goed weet te beredderen hé Greet. Het is misschien een schrale troost, maar toch… Gelukkig hebben hij en zijn zus zulke liefhebbende en zeer bekwame ouders die hen zo goed als mogelijk begeleiden!
  En dan wat de poezen betreft: jullie zijn dus een even grote kattenliefhebbers als ik. Katten kiezen inderdaad hun mens uit en ze wisten bij jullie heel goed wat ze deden. Wie zou er nu niet bij zo’n warme mensen willen wonen?

 11. hier zit 1 kat, lui op de warmste en zachtste plek van de living ligt ze, niet in haar mand 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.