Alle kleuren van de regenboog.

IMG_3480

Ooit had ik een zware discussie met een vrouwpersoon die me een lidmaatschap van Jehovah wou aansmeren onder het mom dat het gratis ende voor niets was. Nu laat ik me niet rap verleiden door gratis aanbiedingen dus die dame was er aan voor de moeite.

De discussie ging over het verhaal uit de Bijbel waarin men kan lezen dat Adam en Eva uit de tuin van Eden verjaagd werden omdat ze van de verboden vrucht geproefd hadden. Toen ik haar vertelde dat ik dat zag als een metafoor voor volwassen worden na een gelukkige kindertijd en jeugd gehad te hebben trok ze een gezicht als moest ze heel dringend in haar broek schijten.

Toch vraag ik me af of dit misschien wel niet een beetje klopt. Toen ik onlangs met kleine Muis in een ons onbekende buurt vol onbekende mensen begaf had zij direct vriendjes bij.
Geen probleem of ze blank of zwart waren, Nederlands of Frans praatten, Moslim of Christen enz. Ze speelden samen alsof ze elkaar al heel lang kenden. En verder was er niets aan de hand ook. Behalve plezier maken dan.

Als het voor kinderen zo simpel is, waarom lukt het ons “volwassenen” dan niet ?

Soms vraagt een mens zich af.

Fijne dag @ iedereen.

😉

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

20 reacties op Alle kleuren van de regenboog.

 1. sunny mama zegt:

  Ik ben nooit op het idee gekomen om het betreffende Bijbelverhaal te zien als een metafoor voor het verlies van de onschuld, die zalige onwetendheid, van de kindertijd. Maar in de vergelijking die jij hiermee maakt, kan ik heel goed mee.

  Het is iets wat ik me ook al vaak heb afgevraagd: Waarom lukt het ons volwassenen toch zo slecht om zo kinderlijk onbezorgd in het leven te staan?
  Ik hoop, nu mijn dochter volwassen is, om – al is het deels – een beetje te kunnen terugkeren naar die onbezorgdheid. Ik ben namelijk dringend toe aan “een tweede jeugd”!
  Nee, geen midlife crisisje, hoor ;-))

 2. gerdaYD zegt:

  Tja Suske, de homo ludens of spelende mens, dat is een droombeeld die iedereen wel tot werkelijkheid zou willen maken hé…

 3. wij kunnen nog hééééél wat leren van kinderen, suske, ipv andersom!

 4. Kakel zegt:

  Er kwamen eens Jevoha’s getuigen aan de deur. Ik bedankt alle aangeboden waren en zei dat ik wel met hen het Onze Vader wilde bidden. “Maar wij weten niet of onze vader ook uw vader is,” zei de oudste van de twee. Ik was meteen genezen en heb de deur dicht gedaan.
  Volwassenen stellen teveel eisen. Wij kunnen nog wat leren van kinderen!
  Lieve groet

 5. Billy zegt:

  tja Suske, volwassenen hebben zich over alles en nog wat een mening gevormd, die vaak niet klopt. Kinderen hebben nog die onschuld…

 6. marjolijn1 zegt:

  Knap geschreven, zo simpel zou het moeten zijn….!

 7. rietepietz zegt:

  Jouw redenatie klinkt me een stuk logischer in de oren dan dan de bijbelse verklaring!

 8. willy zegt:

  een goede vraag…

  kinderen kijken er onbevangen naar

  en wij hebben te veel vooroordelen

 9. Jaixy zegt:

  Ja vraag ik mij ook steeds af…

 10. sjoerd zegt:

  Sommige vragen kennen geen antwoord….

 11. Chantal zegt:

  Wij kunnen als volwassenen nog veel leren van kinderen

 12. Bertie zegt:

  kinderen worden groot en gaan dan ‘volwassen’ nadenken. Dat betekent niet automatisch ‘verstandig’.

 13. Morgaine zegt:

  Omdat we gedwongen worden na ons kind zijn om anders te gaan denken en doen, daarom… eigenlijk zouden we allemaal het kind in onszelf weer op moeten zoeken en moeten blijven, iets wat ik altijd probeer te doen, te denken als een kind, en als het moet, zelfs reageren als een kind, en dan word ik vaak zelfs wijs genoemd.

  Gek toch eigenlijk niet?

  x

 14. John zegt:

  Volwassenen zitten vol oordelen. En velen laten zich voeden met onderbuik gevoelens. Niet goed, maar is wel wat er gebeurt.

 15. A van de Aa zegt:

  Deze mens vraagt zich ook af waar alle vooroordelen vandaan komen, zonder te weten waar ze vandaan komen.
  Maar ja als je het hebt over de Jehova’s…. een ervaring met ze.

 16. Rob Alberts zegt:

  Ja, zo simpel kunnen wij volwassenen het ook weer maken.
  Een indrukwekkend blog!

  Vriendelijke groet,

 17. logbankje zegt:

  kinderen zijn onbevangen en staan open voor iedereen, volwassenen zijn dat station helaas gepasseerd.
  Vergelijk het met een dier wat nog nooit een mens heeft ontmoet met een dier dat wel mensen heeft ontmoet met verkeerde bedoelingen. Hans

 18. fietszwerver zegt:

  mogge Suske
  ja daar vraag je wat , waarom lukt dat bij de kinderen wel en bij de ouderen niet
  ik zelf kan goed met een ieder ongeacht welke kleur en of afkomst en geloof , ik respecteer ze allemaal , maar andersom is dat vaak niet zo
  ondanks het helaas zware onderwerp
  geniet de dag

 19. Omdat wij van de verboden vruchten hebben gegeten….. mooi ding om over na te denken. Mensen nemen de bijbel vaak letterlijk, terwijl dat niet altijd moet.

  Love As always
  di Mario

 20. een nadenkertje, zo vroeg in de morgen
  en ja, je hebt gelijk, bij kinderen lukt het zo
  bij mij ook, want ik heb geen last van huidskleur of nationaliteit, als ik me goed voel bij die persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.