Nieuw schooljaar, nieuwe gezichten en enkele oude bekenden.

1934246_136153217457_1068417_n

Volle moed trek ik de eerste schooldag naar de nieuwe school. Ik moet dwars door stad met de fiets. Gelukkig ken ik hier de weg redelijk goed door er veel te winkelen met moeder. Na twintig minuten fietsen kom ik aan de schoolpoort. Ik stap van mijn fiets  en wandel naar binnen. Ik stal mijn fiets in het fietsrek en ga naar de koer. Overal zie ik meisjes. Weinig of geen jongens te bespeuren.  Dit kan niet waar zijn. Ik kijk in de richting van de schoolpoort en van overal lijken meisjes toe te stromen. Ik voel een lichte paniek over mij komen. Een dik geschminkte dame komt op mij af en vraagt welke studierichting ik volg. “Kantoor” stamel ik. “Kom maar mee, ik ga je tonen waar je je moet opstellen wanneer je  de bel hoort.”

De bel rinkelt en iedereen gaat zijn of gaar rij opzoeken. Een groep meisjes komt bij mij staan. Ze kijken me nieuwsgierig aan. Enkele giechelen.  Blijkbaar zijn dit mijn klasgenootjes. Een paar zijn een kop groter dan de rest en beginnen al op vrouwen te lijken. De meerderheid zijn nog echte kinderen wat uiterlijk betreft. . Een oudere dame met bril en ouderwets kapsel komt op ons af. Wij moeten haar volgen. Eenmaal in de klas stelt ze zich voor als juffrouw Rommelaere. Tijdens de speeltijd en over de middag zijn de meeste meisjes constant in mijn buurt te vinden. Hoe ik heet, naar welke muziek ik luister, waar ik woon..alles willen ze over mij te weten komen. Ik vind ze wel lief, maar echt op mijn gemak ben ik toch nog niet.

Plots zie ik een groep meisjes op mij afkomen. Ik herken hen direct. Het is de tweeling uit de andere straat met hun vriendin Tine die vlak naast hen woont.   Samen met hen naderen er ook enkele meisjes die ik niet ken. Eén van hen heeft een kapsel zoals Linda Mccartney en de neus van Barbara Streisand. Net als haar vriendinnen draagt ze een spannende jeans en eveneens een jeansjasje. Ik sta tegen de muur van het gymlokaal, dus ontsnappen is niet meer mogelijk. Met nieuwsgierige blik komen ze rondom mij te staan. “Jij hier ?” vraagt Tine met haar hese stem. Een meisje met dik krullend zwart gekleurd haar en ogen als die van een kat vraagt of ik “Led Zeppelin” ken. Ik knik; “Welke elpee’s heb je ?’ vraagt één van de tweelingmeisjes die Heidi heet. “Heb ik niet” antwoord ik met onzekere stem ‘maar ik luister wel naar radio Caroline en daar hoor ik Led Zep soms.” De meiden knikken goedkeurend. “Noem een groep uit de top 30 die je goed vind” vraagt de andere tweelingzus. “The Sweet” flap ik er uit. “Fox on the run, ik ben een vosje” grijnst het meisje met de kattenogen terwijl ze doet alsof ze haar nagels scherpt.  Ze knikken naar elkaar alsof ze me goedgekeurd hebben en gaan weer verder; Gelukkig gaat de bel.

En het werd toch nog gezellig, reeds !

🙂

.

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

18 reacties op Nieuw schooljaar, nieuwe gezichten en enkele oude bekenden.

 1. fietszwerver zegt:

  best gezellig reeds
  dus jij zeker geen fox on the run

 2. willy zegt:

  je stond wel in de belangstelling.

  en gaan lopen deed je dus niet…

 3. Frank-103 zegt:

  Het nummer ken ik wel, maar ik wist niet welke artiest het was. Ik denk dat ik in die tijd alleen radio luisterde, mijn voorkeur ging meer uit naar Diana Ross, Donna Summer, Boney M etc. Geen gillende gitaren, maar zware bassen. Dat is trouwens nog steeds zo.

 4. Frank-103 zegt:

  Voorbeeldje van heden is dan Iggy Azalea, vindt Eva vast ook mooi!
  https://m.youtube.com/watch?v=O-zpOMYRi0w

 5. Frank-103 zegt:

  Dat ging niet goed? Nog maar een keer dan! Wat ik nu graag draai is Iggy Azalea:
  https://m.youtube.com/watch?v=O-zpOMYRi0w

 6. Frank-103 zegt:

  Hij ging de eerste keer dus wel goed. Nu staat het er dubbel. Ach, nog een nummer dat ik graag draai dan maar, ook van Iggy.
  https://m.youtube.com/watch?v=u3u22OYqFGo

 7. Merel zegt:

  Tussen zo veel meisjes val je natuurlijk als jongen wel op

 8. rietepietz zegt:

  Ik neem aan dat ook jouw haar toen wat langer was dan daarvoor, maar de knullen van de band lijken eigenlijk behóórlijk op meisjes;-)

 9. marjolijn zegt:

  Goed begin van het nieuwe schooljaar…. 🙂

 10. sjoerd zegt:

  Sweet was niet mijn muziek, ik sluit me aan bij Frank 103…

 11. logbankje zegt:

  Ha, de koer is de binnenplaats.
  Bij ons stormde iedereen de school binnen met de bel, en dan naar het lokaal waar de lessen waren.
  Tine met haar hese stem is je fox voor het leven geworden. Hans

 12. gerdaYD zegt:

  Weerom zo’n knap geschreven én geïllustreerde jeugdherinnering van jou, heerlijk!
  En ik hoop dat de nieuwe week er even heerlijk voor jou zal uitzien Suske!

 13. beaunino zegt:

  Man, wat zul je het zwaar hebben gehad dat eerste jaar. Wat wist jij nou van meisjes!

 14. Suskeblogt zegt:

  Helemaal niets, maar gelukkig was ik een goede leerling. 🙂

 15. beaunino zegt:

  Een snelle bedoel je ook zeker?

 16. Suskeblogt zegt:

  inderdaad, veel geleerd wat doen en vooral wat NIET doen. Waarschijnlijk daardoor dat ik betrekkelijk laat getrouwd ben. 🙂

 17. Billy zegt:

  die meiden waren snel van aanpak blijkbaar, Suske!

  😉

 18. Flavie zegt:

  Leuk om te lezen… 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.