Huwelijksfoto uit mijn oude doos.

003

Daar er nogal veel interesse is naar oude foto’s bij de lezers dezer blog trakteer ik jullie deze keer met het “trouwportret” van mijn grootouders aan vaders zijde.

Dit is de onovertroffen Julius Spruytte met zijn jonge bruid Margaretha Demeyere. Beiden zijn geboren in 1897, een tijdje geleden dus. Volgens ik in mijn stamboom opgespoord heb zijn ze wettelijk getrouwd in 1923, maar gezien het eerste kind reeds in 1919 ter wereld kwam is het best mogelijk dat deze foto van een veel vroegere datum is. In die tijd was men nog niet verplicht eerst voor de wet en pas dan voor de kerk te trouwen. Het kan dus dat ze reeds veel vroeger voor de kerk getrouwd waren,maar door de naoorlogse situatie misschien pas jaren later wettelijk getrouwd waren.

Wie zal het zeggen ?

Volgende keer meer ouwen brol uit mijn hier nu reeds legendarische doos.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

16 reacties op Huwelijksfoto uit mijn oude doos.

 1. fietszwerver zegt:

  ja wetten van trouwen toen
  moet je nu kijken
  eigenlijk niets veranderd
  U vraagd wij draaien
  maar een mooie foto is het
  mijn vader is van ’16 en ma van ’19
  is het niet zo dat de wisselvalligheid bij de vrouw van alle tijden is ?
  denk dat er wel dames zijn die hier meer van weten
  ik ga tour kijken
  slaap wel

 2. Bertie zegt:

  Toen was er nog geen computer 😉

 3. sjoerd zegt:

  Goh, ik zou willen dat ik van deze foto’s wat in mijn archief had…

 4. logbankje zegt:

  Het is een prachtige foto, na de oorlog was het toch opbouwen en hard werken.
  De regels waren daarom misschien ook wel soepeler. Hans

 5. Frank103 zegt:

  Bij mij in de familie werden geen foto’s bewaard. Ouwe troep zeiden ze dan. We zullen nooit meer weten hoe mijn opa van vaders kant er uit zag!

 6. ik vind het een prachtig ‘statieportret’, suske!

  een bruid in het zwart is nu heel extravagant, eh? 😀

 7. gerdaYD zegt:

  Brol Suske, brol? Ik laat jou dat woord nooit meer in de mond nemen als het over dergelijk mooie foto’s uit de oude doos gaat! Ik vind ze al zo interessant om te bekijken, en voor jou is het nog dubbel zo leuk omdat jij er je voorouders in ziet!

 8. A van de Aa zegt:

  Die oude foto’s, ik heb door het sterven nu de albums van mijn ouders en mijn schoonouders in het bezit.
  Helaas nog geen tijd gehad om goed die foto’s te bekijken.

 9. John zegt:

  Tja, oude foto’s hebben wat. Ook deze weer.. Ik heb er inmiddels ook weer een berg in mijn bezit. Erg leuk.

 10. rietepietz zegt:

  Ik herinner me een dergelijke foto die in het ouderlijk huis in de slaapkamer hing. waarschijnlijk de trouwfoto van de grootouders van mijn vaders kant, die hadden wel ongeveer hetzelfde “bouwjaar”! blijft leuk hoor zo’n kijkje in het verleden. wat een sombere aangelegenheid was een huwelijk toen qua kleding!

 11. Kakel zegt:

  In het bezit zijn van dergelijke foto’s vind ik toch een rijkdom. Prachtig om deze mensen zo te zien!
  lieve groet

 12. Heb ook van die foto’s in mijn bezit. Was dat zo? Mocht men eerst voor de kerk trouwen en dan voor de wet?

 13. willy zegt:

  dergelijke foto’s weten me te intrigeren…

  de portretten uit die tijd werden wel heel vakkundig gemaakt..

 14. Flavie zegt:

  Ongelooflijk hé… de foto’s van toen!

 15. marjolijn1 zegt:

  Mooi….. dat zijn foto’s om heel goed te bewaren…!

 16. Zilvertje zegt:

  Zelf heb ik helaas helemaal geen foto’s van vroeger, maar ik weet wel dat als ik bij mijn oma was, wel eerder geboren dan die van jou, ik dingen herken, de snor, de vrouwenschoenen, wat een magische tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.