Connie laat zich zien.

005

Uit het dagboek van mijn dertienjarige ikzelf.

juli 1973

Het is zomervakantie en iedere dag komt Geert bij ons spelen. Net als ik is hij enig kind.
Hij woont op een honderdtal meters van ons huis, recht tegenover de betonfabriek waar mijn pa werkt.

Deze middag komt Geert opgewonden bij ons binnen gestormd. Hij moet me iets vertellen. Vlug gaan we naar het washok waar we rustig kunnen praten zonder dat mijn mama het hoort en zich in het gesprek mengt. Met blozende wangen en blinkende oogjes vertelt hij wat hij enkele minuten geleden gezien heeft.

Enkele meters van zijn huis woont de familie Vanhuuze. De man is een kleine zwijgzame type die iedere dag voor ons huis voorbijkomt om er in het vatenkot te gaan werken. Zijn vrouw daarentegen is compleet het tegenovergestelde : een fors uit de kluiten geschoten manwijf die voor niets of niemand zwijgt of uit de weg gaat. Ze hebben drie kinderen. De twee oudste, een zoon en een dochter zijn al groot en gaan in de fabriek werken. De jongen is ook niet bepaald een lieverdje. Die heeft reeds meerdere keren in de gevangenis gezeten na vechtpartijen in enkele herbergen.
Dan hebben ze ook nog een meisje van 10. Een mollig ding dat net als haar mama niet op haar mondje gevallen is. Connie zoals ze heet kleedt en gedraagt zich als een jongen. Haar kort geknipt kopje zorgt er voor dat ze nog meer op een jongen gelijkt. Geen poesje om zonder handschoenen aan te pakken.

Van waar Geert woont kan je gemakkelijk de zijkant en achterkant van het huis van dit gezin zien. Geert nam vanmiddag zijn fiets nam om naar mij te komen. Zijn fiets stond buiten tegen de zijgevel. Hij keek even in de richting van de woonst van de Vanhuuzes en toen wist hij niet wat hij zag. Op het koertje achter hun kleine huis zag hij Connie in haar blootje staan. Ze stond daar precies te wachten. Geert liet zijn fiets staan en bleef kijken. Nu en dan draaide ze zich om zodat hij haar helemaal kon bekijken. Geert bleef zo een minuut staan kijken maar voor hem stond de tijd precies stil. Connie zag hem ook maar deed niets om haar blote buik of billen te verbergen. Toen kwam haar moeder naar buiten en riep dat ze naar binnen moest. Connie deed wat mama zei en stapte zonder omkijken naar binnen. Haar moeder draaide zich om en zag Geert. Ze keek zo boos in zijn richting dat hij besloot maar vlug te maken dat hij weg kwam.

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

21 reacties op Connie laat zich zien.

 1. Kakel zegt:

  Wat een buitenkans voor Geert 🙂

 2. RenéSmurf zegt:

  ja, het kan verkeren, soms is er een klik en soms staat het tegen. zo is het leven.

 3. Frank-103 zegt:

  Meisjes die het leuk vinden om bekeken te worden wonen toch overal?

 4. Billy zegt:

  vroeger werd van dat bloot niet zo’n tamtam rond gemaakt als nu

 5. sunny mama zegt:

  Een fantastisch verhaal… Je weet de suspense wel op te drijven, hoor!
  En die foto raakt mij diep. Zo zagen we er toen uit en zo zag de omgeving eruit. Het was eventjes gezellig tijdreizen met jou…

 6. Flavie zegt:

  De foto… super! 🙂

 7. A van de Aa zegt:

  De indruk van het eerste bloot ….. 😉

 8. gerdaYD zegt:

  Hebben niet alle jongens dezelfde ervaring? Jij toch ook Suske, of niet? Daar ben ik wel nieuwsgierig naar maar moest het inderdaad zo zijn, dan komt het zeker en vast wel eens in één of ander mooi log van jou ter sprake…

 9. van een meisje had ik dat eerlijk gezegd nog nooit gehoord, maar bij mijn oma tegenover stond er wel zo een man, ik weet nog als ik dat tegen haar zei dat ze naar buiten ging en van haar neus ging maken

 10. logbankje zegt:

  Tja, als jonge jongen ben je dan aan de grond genageld, dan kan de wereld ongemerkt vergaan. Hans

 11. sjoerd zegt:

  10 jaar oud, wat is daar van geworden…

 12. Tja, ik had drie zussen in huis. Ik wist al zoveel.

  Love As always
  Di Mario

 13. willy zegt:

  begrijpelijk dat hij nieuwsgierig is…
  en dat zou nu niet anders zijn

 14. rietepietz zegt:

  Tja jongens van die leeftijd zijn réuze nieuwsgierig, dat is van alle tijden!

 15. Bertie zegt:

  Had natuurlijk nooit eerder een bloot meisje gezien 😉

 16. fietszwerver zegt:

  komt mij bekend voor Suske
  maar ja jongens blijven nieuwsgierig

 17. John zegt:

  Vatenkot.. wat een intrigerend woord. Ben eigenlijk super nieuwsgierig naar wat het voor een werk is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.