Bloggen is een werkwoord.

Is bloggen op sterven na dood ?

Deze vraag wordt regelmatig gesteld. Sommigen gaan er reeds van uit dat dit een feit is. Vele bloggen verdwijnen, liggen stil zonder enig teken van leven of de eigenaar klaagt steen en been dat hij geen bezoekers meer krijgt, laat staan reakties.

Volgens mij moeten we hiermee oppassen. Het is evidend dat iemand die jaar na jaar iedere dag een blogje schrijft vroeg of laat een writersblock krijgt.
Dit is echter niet onoverkomelijk. Gewoon zorgen dat je over zoveel mogelijke zaken, gebeurtenissen en interesses schrijft. Iemand die iedere dag over zijn postzegelverzameling, katten, kinderen of hardlopen schrijft zal inderdaad op een bepaald punt tot de ontdekking komen dat hij in herhaling valt. Zijn lezers zullen het ondertussen ook wel geweten hebben en gaan andere horizonten verkennen.

Ook de combinatie van bloggen met netwerken zoals Twitter en Facebook zijn een voltreffer. Op twitter kan je veel twitteren, maar daar ben je beperkt tot 140 karakters. Daar is echter een oplossing voor. Sinds deze week gebruik ik de diensten van Twitlonger. Log in met je Twitteraccount en je lange tweets die meer en meer op kleine blogs beginnen lijken komen zo op twitter terecht. Daarbij een link naar de eigenlijke blog en dan maar wachten tot de andere twitteraars je blog komen lezen.
Succes verzekerd.
Ook post ik via twitter soms links naar andermans blog. Bij Redstar en Mannie vindt je een handige tool om hun blog via Twitter te promoten.

Vroeger was cross blogging een vies woord, maar daar heb ik me nooit wat van aangetrokken. Concreet betekent dit dat uw blog simultaan op één of meerdere andere plaatsen verschijnt. Sommigen vinden dit een teken van luiheid en gebrek aan creativiteit. Ik niet ! Probeer maar eens op 2 of meerdere plaatsen regelmatig iets zinnigs te schrijven. Dat houdt je geen twee weken vol.

Mijn conclusie is dat bloggen een WERKWOORD is. Het vraagt een inspanning om iedere dag opnieuw iets neer te schrijven op een interessante, ludieke manier en ook om dan nog eens iemand anders zijn blog door te nemen.
Inspiratie komt meestal niet vanzelf. Alert blijven voor wat om je heen gebeurt en desnoods notities nemen. Foto’s nemen helpt ook, desnoods met je GSM.

Mijn inspiratie is voorlopig nog niet opgedroogd.

Heb je nog tips laat ze weten. Ik heb nu eenmaal niet alle wijsheid in pacht en zoek nog regelmatig naar nieuwe invalshoeken, tools, en wat weet ik nog niet meer om deze blog zowel voor mezelf als voor jullie interessant te houden.

Ik rond af met een filmpje gepost door Renesmurf.
Hopelijk vinden jullie dit even leuk als ik doe.

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in bloggen, kabouter wesley, renesmurf, twitlonger., twitter. Bookmark de permalink .

5 reacties op Bloggen is een werkwoord.

 1. Renesmurf zegt:

  Via Twitterfeed wordt via twitter vermeld wanneer ik log.Wel handig.Wat twitter zelf betreft, ik doe maar wat.En wie het leuk vindt volgt wat ik doe, op zowel twitter als weblog, en wie dat niet zint kijkt lekker niet.

 2. Redstar zegt:

  Leuk log dit Francky! Zelf zit ik niet snel verlegen om inspiratie. En mocht het zo zijn, ligt dat helemaal aan mezelf. Bloggen is niet aan het dood gaan, en klagen over te weinig reacties vind ik fout. Reacties met maar twee drie woorden vind ik wel een ramp.

 3. Terrebel zegt:

  Zelf maar ik gebruik van een zogeheten Hootlet via Hootdeck waarmee een link naar m'n blog bijna vanzelff op twitter verschijnt. Ook op Facebook verschijnt automatisch het bericht dat ik een vers stukje geschreven heb. Aan inspiratie geen gebrek. Er zijn altijd wel kinderen ex-en of buurvrouwen om over te schrijven. Helaas heb ik geen katten maar m'n goudvissen zijn ook schattig.

 4. Marco zegt:

  Het is regelmatig zo dat ik niet weet waar ik over moet schrijven. Dan is er gelukkig Youtube waar heel veel filmpjes staan. Ik pak gewoon het filmpje die ik leuk vind en post dat op m'n blog. Zo staat er toch (vrijwel) iedere dag een vers blogje 🙂

 5. Peter zegt:

  Geweldig onzin film! De koppelingen binnen de diverse blogs beginnen voor een gemiddelde bezoeker wel erg ingewikkeld te worden. Op Twitlonger zie ik overigens gewoon een 'lees meer…' regeltje, dus daarmee kom ik uiteindelijk gewoon op uwen blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.