Vrolijk lente- of communiefeest !

Foto door Mikhail Nilov op Pexels.com

Zondagavond 23U30, ik slaap net. Mijn telefoon naast me. Iemand belt me op. Ik schiet wakker. Als iemand me op dit uur belt moet hij of zij wel een goede reden hebben. Het is de vriendin/vrouw (weet ik veel) van een vroegere collega van het Fietspunt. Haar zus is tijdens een communiefeest lelijk ten val gekomen en afgevoerd met de ambulance naar de spoed. Nu heeft zij niemand om haar terug naar huis te brengen. Of ik wil ? Geen taxibedrijf of andere kennissen heeft ze kunnen bereiken. Ik moet even nadenken. Eerste wat mij te binnen schiet is “neen” zeggen, maar ik ben nu toch klaarwakker. Ik besluit het toch te doen. Vlug mijn pijama uittrekken, maar dan besef ik dat de videochat nog aan is. Now ja veel verkeerds zal de dame aan de andere kant van de “lijn” wel niet gezien hebben.

Even later rijdt ik AZ Delta op. Een dame met krukken zit in het donker me op te wachten. Wantrouwig komt ze mankend dichterbij. Of ik het ben die haar zus opgetrommeld heeft. Ik neem de krukken terwijl ze zuchtend naast me komt zitten. Een kort rokje van waaruit enkele stevige benen komen is het bewijs dat ze van een feest komt. “Ik ben pas één week aan het werk en nu dit” begint ze. “Ik zal alles doen om morgen aan het werk te gaan”. “Wat voor werk doe je ?” vraag ik. “Poetsvrouw” is het antwoord. “Mijn vriend zal boos zijn als hij me zo ziet. Hij zal zeggen dat ik teveel gedronken heb. Wees eerlijk : klink ik nu als iemand die teveel gedronken heeft ?” “Zo zie ik je niet aan het werk” reageer ik. De dam zucht opnieuw. “Ik zal wel moeten. Mijn baas zal denken dat ik het expres gedaan heb. Ik ben nog maar één week in dienst en nu dit”.

Terwijl ik haar naar haar huis rijd blijft ze mopperen en zuchten. Nu en dan een sms. Even later stop ik voor haar appartement. “Bedankt voor je hulp”. De mij onbekende dame stapt uit en ik zie haar blanke benen in het duister verdwijnen. Haar zus die me opbelde heeft gevraagd of ik even langs wil komen deze week.”Het is tijden geleden dat we je nog eens gezien hebben”. Tijd vliegt inderdaad. Vlug naar huis en proberen weer in slaap te geraken.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

31 reacties op Vrolijk lente- of communiefeest !

 1. doriske zegt:

  blij dat ik mijn gsm buiten de slaapkamer bewaar.

 2. Flavie zegt:

  De redder in nood!

 3. Frank103 zegt:

  Het komt mij niet geloofwaardig over dat er geen taxi te bellen is, volgens mij maken ze misbruik van je hulpvaardigheid.

 4. omabaard zegt:

  Jij bent een man van goud!

 5. logbankje zegt:

  Je hebt echt een hart van goud, dat je toch uit bed stapt en haar ophaalt.
  Ach het zuchten, kreunen en steunen komt van van de schrik. Hans

 6. RenéSmurf zegt:

  Wat een zeur zeg, zo graag willen werken, wetende dat dat niet kan, maar dat zal de schok zijn, eerst maar even rustig bijkomen en uitrusten.

 7. Wildcard zegt:

  Je hebt véél goedheid en bereidwilligheid 🙂

 8. Toch een vreemde situatie, gelukkig is het goed afgelopen. Je bent de goedheid zelve.

  Love as always
  Dimario

 9. marylou zegt:

  Jij bent veel te goed voor deze wereld en als men dat weet gaat het nooit stoppen.Ik heb neen leren zeggen wat niet makkelijk was. Maar na 23u30 bellen is er wel over.Een taxi brengt je thuis al moet je er soms wel wat op wachten maar in ziekenhuis zit je veilig om te wachten

 10. Met de meeste van bovenstaand reacties ben ik het van harte eens: je hebt een groot en goed hart, en de grens tussen een gerechtvaardigde vraag en misbruik is soms smal. Maar deze mevrouw is in elk geval geholpen.

 11. Rebbeltje zegt:

  Op zo een tijdstip zullen de feestgangers wel niet meer kunnen rijden hè
  Gelukkig vinden ze jou bereid(willigheid)

 12. rietepietz zegt:

  Je bent eigenlijk gewoon té goed. Heb het idee dat men soms misbruik maakt van jou bereidwilligheid.

 13. Weer je groot hart laten zien…

 14. ms zegt:

  Als ik ga slapen, staat mijn niet-storen aan. Enkel Luc, Zoon en de kleindochters kunnen me dan bereiken.

 15. mizzD zegt:

  Als je geweten had dat die vrouw een vriend had.. zou je het dan ook gedaan hebben? ikke niet hoor!

  • Suskeblogt zegt:

   Blijkbaar heeft die vriend geen auto. En als er toch iemand een auto zou hebben kan die best niet rijden na zo’ feest vol drank.

   • mizzD zegt:

    Maar dan had die vriend toch even iemand kunnen regelen om te rijden?
    Uitkijken dat ze geen misbruik maken van jouw goedheid hoor!

   • Suskeblogt zegt:

    Ik zal komende tijd even langsgaan bij haar zus en diens vriend met wie ik vroeger samengewerkt heb. Daar zal ik wel meer over de situatie van die dame vernemen.

 16. Je bent een goed mens Suske.

 17. Het lijkt wel met de dag gekker te worden. Maar je hebt weer een goede daad gedaan door die hulpeloze dame naar huis te brengen. Nu maar hopen dat de vriend haar wat vriendelijk heeft ontvangen.

 18. Ik vind je enorm aardig en behulpzaam! Prachtig hoe je voor anderen klaar staat Suske. Ze boffen maar met jou.

 19. shivatje zegt:

  Je bent ervoor iedereen al is het nacht.
  Al een geluk heb je toch even mogen genieten van een stel mooie benen onder een kort rokje.

  Aum Shanti

 20. meninggever zegt:

  Je bent wel een onbezoldigd taxi-chauffeur krijg ik wel eens de indruk…. Je hebt toch een naam opgebouwd… Gelukkig maken mooie benen van een aardige en in dit geval wat ongelukkige dame wel weer veel goed…:)

 21. Sjoerd zegt:

  Een vreemde reactie vind ik dat…

 22. Karel zegt:

  mogge Suske
  jij weer een goede daad verricht
  maar als zij niemand heeft om te helpen , waar waren haar kennisen van dat feest?
  geniet de dag

 23. en niemand van op het feest die bereid was haar bij te staan, triestig
  Gelukkig heb jij een goed hart

 24. Patrick zegt:

  Toch een goede daad verricht weer.

 25. John zegt:

  Als je bang bent voor je vriend dat je een ander je laat rijden, zit er iets niet goed in de haak denk ik.

 26. ZON-nebloem zegt:

  amai, zo’n schrik van die vriend hebben, dat ze die niet belt?
  maar wie weet wat die aan het doen is, mss ook werken of zo….
  weer een raar verhaal
  Een @->- voor U.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.