Eurovisiesongfestival !

Vanavond hangen weer heel wat mensen van over heel Europa aan de buis geplakt om het jaarlijks terugkerende circus dat Eurovisie songfestival heet te volgen en hopen dat hun land wint.

Met muziek heeft dit “circus” reeds lang niets meer te maken. Ik ga misschien oneerbiedig klinken, maar het lijkt meer op een feest van en door de holibi beweging die de gay parade stilletjesaan naar de kroon steekt. Vroeger was het beter ? Volgens mij wel.

Belgie heeft ooit het festival gewonnen. In 1986 om precies te zijn. Toen kwam de inzending van de Walen. Sandra Kim heette de toen 13jarige jongedame. Vergeten ? Hier heb ik ze voor jullie van onder het stof gehaald.

Geniet de show of van iets anders en tot de volgende.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

26 reacties op Eurovisiesongfestival !

 1. meninggever zegt:

  Vroeger werd er gezongen! Nu is het een freak-show geworden… Maar d egay-gemeenschap geniet. Ik kijk niet meer…

 2. remi1000 zegt:

   

  Op 28 april 2023 werd aangekondigd dat de M-Kids op 30 juni 2023 zullen optreden op de foute party van Qmusic (Vlaanderen).

  Ze zijn terug, de zusjes Cambré en lieve kleine Britt de Winter !! Waarbij ik moet aantekenen dat ik Brittje twintig jaar geleden reeds wóest aantrekkelijk vond. Met haar lieve ondeugende oogjes, en haar strakke spijkerbroekje   

  https://www.youtube.com/watch?v=DR2IolPFTrU&t=227s&ab_channel=M-Kids  

  Sent: Saturday, May 13, 2023 at 7:01 PM

 3. Flavie zegt:

  Wij kijken al jaren niet meer, te voorspelbaar wie de grote winnaar wordt.

 4. marylou zegt:

  Het is een grote poppenkast geworden van extreme situatie met veel vermoeiende achtergronden

 5. Zeker niet vergeten maar onze Gustaph mag er zijn. Er zit voor de rest niet veel muzikaal tussen. Zijn nummer blijft hangen.

 6. doriske zegt:

  ik ben het volledig met je eens.
  vroeger waren de shows mooier en de liedjes ook.
  gelukkig hebben we nu een waaier aan mogelijkheden om wat anders te doen.

 7. Ik kijk er al jeren niet meer naar, vroeger wel, toen gaven we zelf ook punten.
  Nu is het één groot circus.

 8. Frank-103 zegt:

  Ik heb wel gekeken, we hebben met de familie punten gegeven in de songfestival app en hadden net als de rest van het Europese publiek Finland als winnaar. Maar de zogenaamd deskundige maar vooral politiek stemmende vakjury heeft er voor gezorgd dat Zweden heeft gewonnen. Met een liedje dat bijna identiek is aan Euphoria, waar ze vorige keer ook mee gewonnen heeft.

 9. rietepietz zegt:

  Inderdaad, het lied is allang niet meer het belangrijks en het festival hangt van hypes aan elkaar. Het valt tegenwoordig niet eens mee om er niéts van mee te krijgen maar het winnende nummer hoor je meestal niets meer van. dat zegt al iets. Zelf ben ik al in de jaren 70 gestopt het te volgen.

 10. Yova zegt:

  België had toen gewonnen. Was het nog leuk. Ik heb even naar gekeken gisteravond. Lekker naar bed gegaan. Ferry bleef iets lange. Ging ook 11 uur naar bed. Maar zweden had weer gewonnen. Las ik ergens….. Fijne dag.

 11. het is nostalgie hé, waar is de tijd toen er minder landen deelnamen en we zelf tuis ook punten zaten te geven, het was één van de weinige avonden dat we lang mochten opblijven, met eurosong en met spel zonder grenzen 😀
  Jawel puur uit nostalgie volg ik het nog een beetje, tot de Belgen gezongen hebben – al waren er jaren dat ik helemaal niet keek, maar dan plots pik je de draad weer op, ouder worden zeker…

 12. John zegt:

  Ik kreeg het vroeger als kind mee omdat mijn ouders ernaar keken. Ik ga er zelf geen seconde aan denken om ernaar te kijken. Het is al te erg dat er in het journaal aandacht aan wordt besteed.

 13. ik kijk niet naar het songfestival, het is me te politiek getint
  @->–

 14. ms zegt:

  Ik keek niet. Ik keek ooit één keer, in de jaren stillekes. Maar door alle lovende kritieken heb ik toch mijn koptelefoon eens op gezet en heb ik ambras met Tinnitus geriskeerd.

  Ik vond het een goeie inzending. De man kan zingen en hij werd 7de. Terecht? Dat weet ik niet. Ik hoorde geen van de andere liedjes.

  Maar ik vind zijn deelname gepaster dat die van een kind van 13.

 15. Toen ABBA in 1974 het songfestival had gewonnen met ‘Waterloo’ heb ik meteen gezegd: ‘Vanaf nu kijk ik niet meer naar het liedjesfeest, want beter gaat het niet meer worden.’

 16. omabaard zegt:

  Ik kijk (momenteel, getuige dit schrijven😉) ook niet. Vroeger waren het eerder ‘chansons’, nu vind ik het muziek die me totaal niet ligt en hoe extraverter, hoe meer kans ze maken. Dat merk ik op uit de reclame errond.

 17. logbankje zegt:

  Ik kijk ook al langer niet meer naar het songfestival.
  Voorheen kon je gezellig mee zingen, helaas het is de nieuwe tijd. Hans

 18. RenéSmurf zegt:

  En ze is nu getrouwd met een Vlaming en ze kan goed Nederlands verstaan. Toen werden er nog leuke liedjes gemaakt.

 19. Rebbeltje zegt:

  Kijk al jaren niet meer…wel de keer dat we gewonnen hebben 😉

 20. Sjoerd zegt:

  De Hollanders liggen er al uit. Niet dat ik anders wel gekeken zou hebben.

 21. Karel zegt:

  ha die Suske
  dit is voor mij nog verder weg dan de meest verre van m’n bed show

  rustige avond groet

 22. Bertie zegt:

  Eerlijk gezegd kende ik het liedje niet. Het festival duurt me te lang, zelfs zappend vlieg ik er in sneltreinvaart voorbij.

 23. Matroos Beek zegt:

  Eurosong is ook voor mij een ver van mijn bed show. Het interesseert me eerlijk gezegd totaal niks.

 24. marieclaire zegt:

  Het was eerder de tekst “ik hou van het leven” waardoor dit liedje won dan de muziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.