The Yardbirds !

In maart ga ik voor “muziek op zondag” terug naar de sixties van de vorige eeuw !

Shapes of Things is een nummer van de Britse band The Yardbirds, uitgebracht als single in 1966. Het nummer werd geschreven door bandleden Paul Samwell-Smith, Jim McCarty en Keith Relf. Het was de eerste echte hit van de band en bereikte de top 3 in het Verenigd Koninkrijk, alsmede top 10-posities over de hele wereld en een elfde plaats in de Verenigde Staten en een 38e plaats in Nederland. Ondanks dit feit verscheen het nooit op een officieel studioalbum van de band.

Muziekschrijvers als Paul McCartney en Jimi Hendrix zijn sterk beïnvloed door het nummer, dat als baanbrekend wordt gezien vanwege het gebruik van audiofeedback van Jeff Beck; zo zou de gitaarsolo in het Beatles-nummer “Taxman” zijn geïnspireerd door dit nummer. Het nummer wordt, samen met diverse andere nummers van de band, gezien als een voorloper op heavy metal. Beck nam het nummer later op voor zijn eerste soloalbum Truth. Het nummer werd door de Rock and Roll Hall of Fame opgenomen in de lijst “Songs That Shaped Rock and Roll”.

Geniet van jullie zondag en de muziek !

Doei !

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

16 reacties op The Yardbirds !

 1. logbankje zegt:

  The Yardbirds, een voor mij een bekende band en nummer.
  muziek die ik graag mag horen. Hans

 2. rietepietz zegt:

  Zowel de naam als de muziek is me volkomen onbekend, waarschijnlijk helemaal ten onder gegaan in alle muziek die er in die tijd was. Het klinkt ook helemaal uit de tijd en is ook nu nog leuk om te horen.

 3. Mooi! Ik hoorde het liedje voor het eerst als cover van David Bowie op de door iedere kenner verfoeide plaat Pin Ups. 🙂 Maar lekkere effectvolle gitaarsolo! Het mooie van popmuziek is dat je het zíet evolueren, dat alles, zeker toen, nog een eerste keer had en dat iedereen daarna van die ontwikkeling profiteerde, alsof er waar je bij staat een machine werd gebouwd waar steeds functies aan toegevoegd werden en worden, al is de echte ontwikkeling nu wel zo’n beetje voorbij geloof ik.

 4. Matroos Beek zegt:

  Het komt me vaag bekend voor.

 5. mizzD zegt:

  Ik ken dit totáál niet.. doet geen enkel belletje rinkelen.. zeker een gat in m’n cultuur dan? 🙂

 6. meninggever zegt:

  Als ik terug redeneer bedenk ik me wel op welke leeftijd ik verkeerde toen ik deze muziek voor het eerst hoorde…Dat is best confronterend…

 7. de sixties…dat is er aan te zien Suske

  prettige zondag

 8. KEES (PACO) zegt:

  Ja, daar heb ik nog een singld van. Geweldig

 9. MyriamC zegt:

  Onbekend, maar ik kan het wel smaken.

 10. Bertie zegt:

  Vaag bekend, bijzonder vind ik het niet.

 11. Sjoerd zegt:

  Je vergeet een ding te memoreren: de band startte de carrière op van drie wereldbekende gitaristen, n.l. Eric Clapton, Jeff Beck en Jimmy Page.

 12. John zegt:

  Een goed jaar, 1966. Ik vind het liedje eerlijk gezegd niet echt hitwaardig, maar toen hadden ze niet veel keus misschien 😆

 13. marieclaire zegt:

  Goed stukje muziek, toonvaste zanger.

 14. Karel zegt:

  mogge Suske
  mij ook onbekend , zag wel wat bekende namen staan , maar deze band en het nummer dus niet
  geniet de dag

 15. Nooit van gehoord en het liedje ken ik zelfs niet
  @->–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.