Bejaardenzorg !

Zondagnamiddag zijn Eva en ik even langs geweest bij mijn moeder. Maar eerst naar Grote Muis gereden met sinaasappelsap. Zij had last van haar darmen en vroeg of ik er kon brengen. Dan naar mijn moeder. Die stelt het momenteel redelijk goed. Samen een koffie met gebak of ijsje genuttigd en wat bijgepraat. Heel gek dat ze nog steeds denkt dat mijn vader nog leeft. Op andere vlakken komt ze dan weer heel nuchter over. Die hersens doen soms rare dingen met een mens.

Er lagen ook enkele facturen in haar vakje. Die heb ik gisteravond dan maar vlug betaald. Goed dat men dat tegenwoordig online kan regelen. Moeder had voordat het internet bestond al moeite om alles te volgen. Laat staan dat ze met online banking had moeten werken. Mijn schoonmoder kon dit wel nog tot voor kort maar na enkele blunders heeft haar jongste dochter het van haar overgenomen.

Aan de ingang van het rusthuis vindt je het koppel op de foto dat duidelijk in paasstemming is of zie ik het verkeerd ?

Fijne dag verder en tot de volgende.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

26 reacties op Bejaardenzorg !

 1. Hilde zegt:

  Ja denk ik ook, in paasstemming dat koppel.

 2. meninggever zegt:

  Wij zien dat ook om ons heen in de familie. Achteruitgang van de geest bij sommigen, maar ook dat digitaliseren van het bankverkeer wat voor oude mensen een ramp blijkt. Banken zouden er best een beetje meer gevoel bij kunnen tonen. Niet iedereen is zo slim als de ambtenaren die al die nieuwe technieken over ons uitstorten..

 3. omabaard zegt:

  Moeilijk om je moeder mentaal te zien achteruit gaan. Dat digitale gedoe is zelfs veel jongere mensen niet gegeven. En vaak kan je niet meer anders.

 4. ZON-nebloem zegt:

  volgens mij zie je het nog goed
  En je moeder, het is voor oudere mensen zich aan te passen aan de nieuwe technologie
  Een @->- voor U.

 5. marylou zegt:

  Wat zal je moeder weer blij geweest zijn met je bezoek

 6. logbankje zegt:

  Het bejaarden koppel is wel leuk gedaan.
  Maar goed dat je een zorgzame instelling hebt, daar zijn veel mensen mee gebaat.
  Voor die het mogen ontvangen een hele zorg minder. Hans

 7. rietepietz zegt:

  Ja ik denk dat Sjoerd gelijk heeft ook die paashazenmoeders, die worden natuurlijk óók een dagje ouder. Er zijn trouwens ook genoeg veel jongere mensen die al dat online gebeuren niet beheersen, het is heel erg dat alles er zo doorgedrukt wordt, mensen worden daardoor soms onnodig afhankelijk van anderen.

  • Suskeblogt zegt:

   Mijn buren zestigers weten niet eens wat een PC is, laat staan online banking. Zo komen ze regelmatig om hulp als ze iets willen geregeld hebben zoals een afspraak die je alleen online kan maken. Die mensen worden zowat uitgesloten. De moderne analfabeten zeg maar.

   • rietepietz zegt:

    Ik doe dat soort dingen ook nog állemaal per telefoon, ik weiger me dat online gebeuren af te laten dwingen. Maar ik ben gelukkig nog wel bijdehand met de telefoon en om aan telefoonnummers te komen. Juist omdat ik weet zoveel mensen het écht niet kunnen wil ik helpen om te zorgen dat de groep die het niét doet zo groot mogelijk blijft..

 8. doriske zegt:

  een bezoek aan je moeder
  een kleine moeite maar voor haar een groot gebaar
  de constipatie komt hoogstwaarschijnlijk door de chemo
  chemo doet rare dingen in een lichaam

 9. Matroos Beek zegt:

  Heel herkenbaar Suske. Dat had mijn moeder ook, precies hetzelfde. De hersenen kunnen rare dingen uithalen met een oudere mens.

 10. jaja die zijn al op hun paasbest
  Ik doe ook de online-betalingen voor mijn pa (89 jaar), hij kent niets van computers en wil er ook niet aan beginnen
  Sinaas enkel goed bij constipatie, zeker niet bij diaree
  Hopelijk is grote muis niet te slecht van de chemo

 11. O ja! Pasen zit eraan te komen. In de etalage van de banketbakker bij mijn om de hoek staan al weken van die grote blauwe, gele en paarse paaseieren te glimmen. Soms wou ik dat ik nog een kind was! Goed dat je moeder het naar omstandigheden redelijke maakte. En ja, de menselijke geest doet rare dingen. Als je moeder geen last heeft van het her-bestaan van je vader is het misschien niet zo erg.

 12. Rebbeltje zegt:

  Ja de paashazen zijn alweer in het land 🙂

 13. Het was dag van de zorg gisteren. Wat fijn dat je zoveel doet voor je moeder. Hersenen zijn rare dingen hé. Ze sturen alles aan.
  Maar grote Muis last van haar darmen en dan sinaasappelsap drinken? Dat is volgens mij geen goede combinatie…

 14. mizzD zegt:

  Ik denk dat die oudere mensen die er niet zo’n verstand van hebben beter erbij wegblijven dan eigenwijs het toch zelf willen doen.. er worden er zóveel opgelicht tegenwoordig en dan zijn ze al hun spaarcentjes kwijt. En dat soort nare dingen doet het geestelijke vermogen op die leeftijd ook helemáál geen goed..!

 15. Flavie zegt:

  Lang leve het online bankieren!

 16. picpholio zegt:

  Zelf doe ik ook alle betalingen voor mijn moeder online. Ondanks dat ze geestelijk nog héél goed bij de pinken is en alles nog op de voet volgt, zijn computers nooit haar ding geweest. Haar grootste probleem is momenteel haar mobiliteit en dat valt iemand, die altijd heel actief was, wel best zwaar. Dus zoals je zelf ook schrijft, elkaar helpen waar nodig is een kleine moeite. Wel een mooie paasversiering hoor.

 17. Yova zegt:

  Leuk dat je met Eva even langs moeder ging. Digitale voor oude mensen hebben de moeite ermee. Er zij ook mensen kunnen met de elkaar helpen. Leuke paashazen op de foto. Wij hadden ergens anders echt Vlaamse reuzen konijnen gezien. Ik wens jou fijne week.

 18. Sinds mijn moeder in het verpleeghuis woont, doe ik ook de bankzaken voor haar. De digitalisering gaat momenteel veel te snel. Bankfilialen zijn voor een groot deel gesloten en opgeheven. Bij vragen en problemen ben je aangewezen op internet of de telefoon. Niet dat je telefonisch ook meteen antwoord krijgt hoor … nee, je moet je eerst door een ellenlang computermenu werken. Als dat lukt, krijg je misschien een mens aan de lijn.

 19. MyriamC zegt:

  Het digitale is niet voor iedereen weggelegd, zelfs niet voor mensen van onze leeftijd en wij zijn er toch al grotendeels mee opgegroeid.

 20. John zegt:

  Ik zie het bij meer oude mensen, moeite met het digitale. Mijn schoonvader kan soms wel en soms helemaal niet meer pinnen. Die achteruitgaande hersens zijn een drama.

 21. Karel zegt:

  mogge Suske
  zijn dat niet opa en oma paashaas 🙂
  mijn vader had internet geweldig gevonden , m’n moeder keen soms wel eens bij mij op het scherm , maar bleef er verder weg van 🙂
  geniet de dag

 22. Patrick zegt:

  Met online bankieren moet je altijd wel opletten.

 23. Sjoerd zegt:

  Dat zijn de moeders van die paashazen die in aantocht zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.