Laagvliegende bierblikken !

Tijdens mijn zwerfvuilronde valt het me meer en meer op dat bepaalde groepen mensen gebruik maken van andermans haag om daar hun afval in te deponneren. Meestal gaat het om blikken goedkoop bier dat ze in een suup hier in de buurt gekocht hebben. Zo’n dorst hebben ze dat ze niet kunnen wachten tot ze thuis komen om gezellig aan het bier te gaan.

Tijdens mijn ronde gisteren merkte ik de zak op de foto hierboven. Dat is geen zwerfvuil meer, maar sluikstorten waarop boetes staan. Die stond veilig tussen de struiken. Ook merkte ik dat iemand er zijn boterhammen achtergelaten had. Ideaal voer voor ongedierte. Ik heb de desbetreffende dienst bij stad hiervan op de hoogte gebracht. De stad mailde me terug dat dit private grond van de Lidl is. Niet voor stad of mooimakers om dit op te ruimen dus. Dat weet ik dan ook weer.

Mijn eindconclusie : Heel wat vervuilers gebruiken de hagen en struiken om er hun vuil achter te laten. In feite kan je die lui natuurliefhebbers noemen. *flauw, ik weet het*

Fijne dag.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

40 reacties op Laagvliegende bierblikken !

 1. doriske zegt:

  als het zwerfvuil in en op de heggen en hagen ligt is dat mooi meegenomen voor de mooimakers, wegens veel minder bukwerk op die manier.
  ook flauw, ik weet het.

 2. meninggever zegt:

  Ondanks alle gemeentelijke of zelfs politionele verordeningen is het storten van illegaal afval (klein of groot) ook in onze stad een akelige gewoonte. Hoe hoger de tarieven voor dat storten op reguliere wijze, hoe meer troep je lijkt tegen te komen. Zelfs in de natuurlijke buitengebieden mikken heel wat bezoekers hun vuilnis gewoon weg. Dit nog even los van alle chemische troep die drugsmakers zo maar dumpen…

 3. Zo gaat dat, we drinken en gooien het in het groen van een ander…

 4. Hilde zegt:

  Begrijpen zal ik zoiets nooit.

 5. van mij zal niemand iets vinden, ik ruim alles netjes zelf op
  . éen @->– voor U.

 6. Niet leuk, want het zijn altijd dezelfde die het doen, maar als het niet wordt opgeruimd zullen anderen het er ook bij gaan gooien.
  En de buurt dan maar klagen over muizen en ratten. brrrrr.

  Love As always
  Dimaro

 7. logbankje zegt:

  Je eindconclusie is wel plausibel, er zijn er die zich zo gedragen.
  Heb wel eens hel bakken met bierflesjes uit de struiken gehaald. Hans

 8. troep achterlaten

  klaarblijkelijk niet uit te roeien Suske

 9. rietepietz zegt:

  Misschien is het dan nuttig om de Lidl even te waarschuwen zodat het op kunnen ruimen. En vooral in de winkel waarschuwingsborden ophangen met een waarschuwing tegen dit vuil dumpen.

 10. Rebbeltje zegt:

  Het is altijd oppassen met dat weggegooide eten…maar die blikjes horen echt niet in de hagen thuis.

 11. marylou zegt:

  Hier hezelfde..gestolen fietsen voor de deur en gemeente doet niets. Bij de dagbladhandel kan je blikjes kopen en zijn ze leeg , stoppen ze die dan in mijn bloembakken op de vensterbank. Gemeente nog politie doen iets. Ze rijden hier honderden meters met auto’s over voet -en fietspad omdat het op de baan te druk is.

 12. mizzD zegt:

  Toen er hier in de buurt een MacDonald kwam, schreeuwden die van de daken dat zij hun eigen grondgebied schoon gingen houden, dus de buurtbewoners hoefden niet te protesteren, omdat ze bang waren dat hun buurt zou gaan vervuilen door de komst van dat welbekende restaurant. Nu na jaren is het wel duidelijk dat ‘hun grondgebied’ een stuk kleiner is dan de buurt verwachtte.. er rond ligt het vól met afval.. hele zakken vol verpakkingstroep, die men zó uit de auto kiepert na hun afhaalmaaltijd. Natuurlijk niet alleen de schuld van dat restaurant.. die vervuilen zélf niet.. maar geven wél de mogelijkheid.. bijzonder ergerlijk vind ik dat.

 13. Ik heb dergelijk gedrag nooit begrepen. Als je volle verpakkingen kunt dragen, dan moet het toch ook mogelijk zijn om lege, en dus lichtere verpakkingen mee te nemen naar huis of naar een prullenbak ergens onderweg. Hoe moeilijk kan het zijn!?

 14. MyriamC zegt:

  Vroeger kwamen er bij ons veel schoolkinderen voorbij. Elke dag opnieuw vonden wij snoeppapiertjes en blikjes in onze voortuin. Toen ik het meldde bij de school werd ik dan ook nog vierkant uitgelachen.

 15. Sjoerd zegt:

  Af en toe heb ik het idee dat het water dragen naar de zee is…

 16. Bertie zegt:

  Zagen wij ook vaak. Als er geen opruimers waren hadden we afvalplantsoenen.

 17. ms zegt:

  Wij hebben daar een hele poos last van gehad. Hout vasthouden dat die wegblijft.

  Ooit heb ik er klacht tegen neergelegd, maar ze kunnen niks doen, maar een camera mogen we niet zetten. Filmen op het openbare terrein mag niet. Maar we moeten het wél opruimen anders krijgen we een boete wegens vuilnis op ons terrein?

  Maar zwerfvuil op de straat hier achter dat komt wel allemaal -eigenaardig maar waar- op onze berg terecht.

 18. Robert zegt:

  Ik ben het met je eens. Hier geeft de gemeente rode vuilniszakken, handschoenen en afvalgrijper aan bewoners die hun straat of wijk schoonhouden en die rode volle vuilniszakken worden opgehaald na een berichtje via de app. Keigoe.
  https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20210720/wat-doet-die-rode-zak-afval-daar-langs-de-weg/

 19. Het is echt schandalig Suske.

 20. Wat een vervelende mensen zijn er toch! Ik snap niet dat iemand dat doet, zo troep achterlaten.

 21. Karel zegt:

  mogge Suske
  ik noem dat afschuiven van verantwoording , degene die het tuig welke de troep achterlaat moet deze oppakken en hard straffen . uit

  • Suskeblogt zegt:

   Klopt. Maar als de verantwoordelijke van de Lidl niets onderneemt wordt het daar een stort. De lokale overheid kan niet voor alles opdraaien.

   • Karel zegt:

    en als het een stort is blijven de klanten weg , eigen schuld dikke bult
    de lokale overheid kan een bedrijf toch verplichten de gehuurde grond en gebouwen te onderhouden ?

   • Suskeblogt zegt:

    Er is hier een gemeentelijk reglement dat stelt dat ieder zijn eigendom en voetpad moet proper houden. Dus ook bedrijven. Daarom dat ik regelmatige foto’s doorstuur naar stad. Of ze er iets mee doen weet ik niet. Ik doe wat ik denk dat gedaan moet worden. Zo zien ze de situatie en kunnen ze eventueel actie ondernemen.

   • Karel zegt:

    komt toch op handhaven van die wetten en regelementen aan , of hebben de zakenlui de politiek in hun zak 😦

 22. shivatje zegt:

  Zwerfvuil zal altijd in het straatbeeld te zien zijn. Het is moeilijk om personen op heterdaad te betrappen en te beboeten

  Aum Shanti

 23. John zegt:

  Een heg of haag maakt nog geen natuur, natuurlijk.

 24. marieclaire zegt:

  Je hebt toch wel opgeruimd?

 25. Patrick zegt:

  Zolang het niet voor hun eigen deur ligt zullen ze denken. In sommige gemeenten hier in de buurt staan hier en dan weer daar een camera bij de glasbollen. Daar hebben er al veel een grote boete gekregen.

 26. Yova zegt:

  Bij ons zie je ook steeds meer vervuiling pop de straat. Het lijkt steeds meer mensen dit bewust doet. Schande. Ik heb toen opgeruimd. Dan komen weer tegen. Ik doe het niet meer. Heeft geen zin meer. Waarom doen hun dat. Vreselijk gezicht. Ergert me dood aan. Fijne dag voor jou.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.