BOW WOW WOW !

Tijdens de maand februari van 2023 doorzoek ik mijn platencollectie naar platenhoezen die destijds voor veel ophef zorgden en tegenwoordig niet meer zouden mogen. Ik ga van start met Bow wow wow en hun debuut plaat met als titel : See Jungle! See Jungle! Go Join Your Gang Yeah, City All Over! Go Ape Crazy!

Bow Wow Wow was een Britse popband die begin jaren ’80 erg populair was in het Verenigd Koninkrijk. Boegbeeld van de groep was Annabella Lwin (pseudoniem van Myant-Myant Aye Dunn-Lwin), ook simpelweg Lwin genoemd. Zij werd door Malcolm McLaren ontdekt in een stomerij toen ze amper 14 jaar oud was.

Annabella kreeg enorm veel publiciteit toen ze op een lp-hoes werd afgebeeld als de naakte vrouw op het schilderij Déjeuner sur l’Herbe van Édouard Manet. Verschillende Britse platenverkopers weigerden daarom deze plaat te verkopen. De ophef zorgde ervoor dat de lp hoge verkoopcijfers haalde. Voordien hadden ze al voor opschudding gezorgd met hun nummer Sexy Eiffel Towers.

Van deze groep heb ik volgend lied gekozen : I WANT CANDY !!!!!

Allez, verder een goede gezegende zondag gewenst. Volgende aflevering weer een andere ondeugende platenhoes uit mijn CD collectie.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

29 reacties op BOW WOW WOW !

 1. mizzD zegt:

  Is toch ongelofelijk.. de hypocrisie.. dat schilderij van Dégas is er al zólang.. en niemand die daar aanstoot aan nam.. en terécht! kunst is kunst.. deze hoes ook.

 2. meninggever zegt:

  Valse preutsheid en vertrutting maken veel stuk wat we in de jaren 60/70 via een revolutie afdwongen bij de spruitjesgeurregenten en kerkvorsten. Niks mis met een mooi lichaam, naakt afgebeeld. Immers, wij worden niet gekleed geboren maar wel in een keurslijf gedwongen door hen die bang zijn voor de confrontatie met het eigen lichaam..

 3. Of mijn ogen zijn niet goed of er is gewoon niets te zien.. 😉

  Love As Always
  Dimario

 4. zo lang geleden dat ik die naam nog eens hoorde
  fijn!
  .Een @->– voor U.

 5. Ik heb het wel eens gehoord, maar ik ben er niet echt van onder de indruk. Maar daar kun jij natuurlijk niets aan doen. 🙂

 6. logbankje zegt:

  Bow wow wow, inderdaad de bekende hoes.
  Tegenwoordig mogen er dingen die men toen niet kon dromen.
  Dus deze hoes is nog netjes. Hans

 7. rietepietz zegt:

  De hoes is gewoon een mooi plaatje, de dame mag gezien worden maar eigenlijk vált er nauwelijks iets aanstootgevends te zien

 8. Aardig liedje! Heel erg creatief waren ze niet, geloof ik. Dat van het Dejeuner is wel een vaker gedaan, en het liedje leunt erg zwaar op Bo Diddley. Bij de eerste maten dacht ik: dat heb ik eerder gehoord. Even zoeken en ja, Elvin Bishops ‘Calling all cows’ heeft nagenoeg dezelfde melodie en ritmiek (Maar ook hij heeft goed naar Diddley geluisterd. 🙂 )

 9. Rebbeltje zegt:

  Ze heeft een prettige stem…de tekst is minder maar klinkt wel leuk 🙂

 10. Zeker ken ik het nummer maar de LP hoes niet. Mijn hemel wat een drukte om een half ontbloot tietje 🙂

 11. doriske zegt:

  de groep ken ik niet en hun muziek nog minder maar dat het schilderij van manet nog altijd inspirerend werkt bij vele mensen kan ik alleen maar toejuichen.

 12. Bertie zegt:

  Clip is me niet bekend, de muziek wel, of van een van de vele andere plaatjes die er op lijken.
  De hoes is mooi. Niet alleen door Lwin, de sfeer doet het hem.

 13. Matroos Beek zegt:

  Mooi naakt mag gezien zijn.

 14. ” Déjeuner sur l’Herbe ” daar is weinig mis mee

  ik zou zelf wel een pull aangetrokken hebben

  prettige zondag

 15. Koen zegt:

  Het originele schilderij ‘Déjeuner sur l’herbe’ van Manet was ook de inspiratiebron van onze grote mural.

 16. Yova zegt:

  Deze clip ken ik niet. Wel leuk om te luisteren. Ik ken deze platenhoes niet. Wel mooi!! Fijne dag gewenst.

 17. oja, bow wow wow, die ken ik zeker nog, en dat vrolijk liedje ook

 18. Frank103 zegt:

  Bow wow wow ken ik van een ander liedje, deze i want candy heb ik ook wel eens gehoord. Ik kocht weinig lp’s omdat op meeste maar 1 of maximaal 3 hits stonden, dan waren single’s of cassettebandjes veel goedkoper!

 19. marylou zegt:

  De eerste hoes doet me denken aan de Franse schilder Manet ‘Le deujeuner sur ‘l herbe.

 20. ms zegt:

  Ik ken noch de muziek noch de hoes, maar ik heb hier zomaar één van de muzen in de fruitkorf zien zitten.

  Als ik er iets mee doe, link ik wel. 😉

 21. John zegt:

  Je bent een van de weinigen die die plaat nog heeft denk ik. Zelf heb ik de lp niet, ik zou ‘m namelijk nooit draaien.

 22. Karel zegt:

  mogge Suske
  ik vind de platenhoezen mooier dan de muziek
  geniet de dag

 23. Patrick zegt:

  En zo kregen ze dan extra reclame voor hun lp

 24. Sjoerd zegt:

  Deze clip kende ik wel. De platenhoes was me niet bekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.