Terug uit de dood !

Gisteren maandag had ik samen met een medewerker van de bank een meeting met mijn moeder. Er moest financieel één en ander geregeld worden en daarvoor hadden we de handtekening van mijn moeder nodig.

Moeder was heel gelukkig dat ik haar geldzaken beheer want haar moeder (mijn oma dus) is op haar geld uit. Ook haar vader (mijn opa) is niet te vertrouwen. Zeker niet nadat hij al de meubelen kapot geslagen had. Mijn vader laat niets meer van zich horen, maar laat niet na haar geld er door te jagen. Gelukkig zal ik hieraan een einde maken.

Het tekenen van de documenten verliep vlot. Achteraf toonde ze de bankbediende een foto van haar moeder. “Je lijkt sprekend op haar” wist de dame gevat te antwoorden. 🙂

Zo blijven de doden actief bezig in de leefwereld van mijn moeder.

Groetjes en fijne dag.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

28 reacties op Terug uit de dood !

 1. meninggever zegt:

  Terug in de tijd denken, het is zo’n ellende in dit stadium lijkt mij….Goed dat jij je over haar financiele situatie ontfermt….

 2. ik ken het, toen ik ging werken was het dagelijkse kost
  spijtig eigenlijk

 3. Frank103 zegt:

  Vervelend dat ze zo in de war is, hopelijk wordt dat beter als ze wat langer in het verzorgingstehuis zit, maar vaak takelen ze ook toch sneller af dan daarvoor.

 4. Wat mooi dat jij dat kunt regelen voor haar. Ik hoop maar dat het haar rust geeft.

  Love As Always
  Dimario

 5. logbankje zegt:

  Een bijzonder logje, ik zat al te denken, dat kan toch niet meer.
  Maar in een hoofd kunnen de dingen werkelijkheid zijn en worden. Hans

 6. rietepietz zegt:

  Wat triest toch dat je moeder alleen maar nare herinneringen lijkt te verbinden over de mensen die ze mist omdat ze haar, logischerwijs niet bezoeken. Maar goed dat de financiële zaken nu naar haar tevredenheid zijn geregeld.

 7. Patrick zegt:

  Gelukkig heb je het allemaal op tijd in de gaten.

 8. doriske zegt:

  schrijnend vind ik die geestverwarring van je moeder, ik weet niet of ik ermee zou kunnen omgaan.
  mijn vader is 100 en helder van geest, zo is het gemakkelijk natuurlijk.

  • Matroos Beek zegt:

   Dan heb je veel geluk. Mijn moeder werd vorige week ook 100, maar haar geest laat haar erg in de steek nu. Het is inderdaad heel triest. Ik heb al veel traantjes gelaten… Je leert er wel mee omgaan. Het komt niet plots, het gebeurt geleidelijk aan en je gaat mee in het proces. Je moet wel.

   • doriske zegt:

    mijn vader is een uitzonderlijke uitzondering en daar ben ik erg dankbaar voor. fysiek wordt hij natuurlijk zwakker maar mentaal is hij prima in orde, hij volgt de actualiteit en politiek op de voet, soms vertelt hij 2x hetzelfde en hij heeft wat moeite met de namen van al zijn achterkleinkinderen en dat is het.
    hoe zullen we zelf zijn op die leeftijd?
    sterkte tijdens de moeilijke dagen met je mama.

 9. marjolijn1 zegt:

  Goed geregeld…!
  Weer een zorg minder.

 10. Rebbeltje zegt:

  In het verleden leven zal moeilijk zijn voor je ma…goed dat je alles op papier kan regelen.

 11. De doden zijn slinks in de weer in het brein van je moeder. Ze het zwijgen opleggen kan niet, maar een bondgenoot zijn wél.

 12. mizzD zegt:

  Ik vraag me af of dat wel rechtsgeldig is, zo’n handtekening.. je moeder is toch duidelijk niet meer handelsbekwam of hoe heet dat? Nou ja.. als de bankmedewerker er akkoord mee gaat, zal het wel goed zijn zeker..?
  Ik vind dat echt wel triest dat zo’n oud mensje zich nog zo’n zorgen maakt over wat haar allang overleden ouders haar aan kunnen doen.. moet je zo oud worden om nog in de piepzak te zitten? Gelukkig ben jij haar rots in de branding.

  • Suskeblogt zegt:

   Het is dubbel : langs de ene kant beseft ze wat ze tekent en wat de draagwijdte ervan is. Aan de andere kant leven de overleden familieleden nog steeds. Geen idee of een arts haar onbekwaam zou verklaren. Zolang ze het nog een beetje beseft betrek ik haar in haar financiele zaken.

  • Matroos Beek zegt:

   Dat dacht ik ook. Wij kunnen ons moeder niks meer laten tekenen bij de bank of de notaris. Ze kan het nog wel, maar ze weet niet meer wat ze ondertekent en dus kan/mag het ook niet meer.

 13. Sjoerd zegt:

  Mooi dat het geregeld is, weer een zorg minder.

 14. ms zegt:

  Het is veel waard dat je moeder je vertrouwt. Zoniet kon ze nog weigeren om haar handtekening te zetten.

 15. Zo gaat dat als je ouder wordt. De demonen komen terug…

 16. hopelijk is je moeder nu toch gerust gesteld Suske

 17. Ach gut, best wel een beetje triest hoor.

 18. Goed dat jij optreedt als hoeder van je moeders’ belangen, Suske. Je weet maar nooit wat er in die schimmige wereld tussen leven en dood zoal kan gebeuren.

 19. marylou zegt:

  Het voornaamste s dat de rust weer keert bij je moeder

 20. Het is toch wat…. Maar wat fijn dat je moeder veel vertrouwen in jou heeft Suske. Dat geeft haar dan vast een gevoel van rust.

 21. John zegt:

  Ja, dat is wat er ook bij kan komen kijken. Gelukkig kun jij de zaken regelen. Of dat de gedachten van je moeder een beetje rustig krijgt hierover is de vraag.

 22. shivatje zegt:

  In hun gedachten leven ze nog en kan men ze ook niet vertrouwen 😉

  Aum Shanti

 23. Bertie zegt:

  Een mens kan niemand vertrouwen, zelfs de doden niet. 🤔
  Goed dat ze op jou kan leunen.

 24. Karel zegt:

  mogge Suske
  het moet toch niet gekker worden , oude familieleden op slinkse wijze geld afhandig maken , gelukkig kennen de banken het klappen van de zweep , al moet je ze wel betalen denk ik , maar jij en je moeder kunnen weer rustig slapen
  geniet de dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.