De kapotte autosleutel !

Vorige week maandag was ik in Tielt voor een vergadering die doorging tussen 20 u en 22 u. Toen die afgelopen was stapte ik naar de auto die wat verderop op een onverlichte parking stond. Vanop een afstand opende ik de deur met mijn sleutel. Dan pinken de lichten zodat ik de auto kan zien. Wat bleek ? De knop om de deur te openen zat vast. Nog maar eens proberen. Gelukkig ging het slot van het portier open. Terwijl ik in de auto stapte nog maar eens proberen. Geen resultaat meer, zeg maar morsdood. Ik had dus geluk dat het slot toch eenmaal reageerde. Manueel openen met de sleutel in het slot kan natuurlijk maar dan gaat het alarm af. Probeer dat dan maar eens uit te schakelen in de duisternis.

Hoe dan ook, ik kon dus in de auto stappen en de motor starten. Dinsdag bleek de garagist tussen kerst en nieuw gesloten te zijn. Gisteren ben ik dan maar naar de garagist gereden en mijn probleem uitgelegd. Blijkbaar een gekend probleem bij dit soort sleutels. De garagist zal het zelf herstellen zodat ik geen nieuwe sleutel hoef te kopen. Die schijnen nogal duur te zijn. Zaterdag mag ik die halen.

Momenteel gebruik ik de reservesleutel. Toch verlang ik om terug twee sleutels te hebben. Je weet maar nooit dat je ene verliest of dat die ook de geest geeft.

Groetjes en tot de volgende.

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

21 reacties op De kapotte autosleutel !

 1. meninggever zegt:

  Vaak is een nieuwe batterij al voldoende om die sleutel weer op scherp te zetten….

 2. rietepietz zegt:

  Techniek is mooi, zolang het werkt dan toch! ;-(

 3. gelukkig geraakte je daar weg
  technische snufjes zijn goed als ze werken hé

 4. marylou zegt:

  Techniek is goed als het werkt

 5. Kost centen zo’n sleutel 🔑. Je zal zien dat het net gebeurt op een slecht moment. Succes 🍀

 6. logbankje zegt:

  Inderdaad zijn kostbaar de autosleutel.
  Denk dat de garage het snel zal fixen. Hans

 7. Wildcard zegt:

  Ik heb de afgelopen dagen ook al héél wat problemen gehad met mijn wagen. De sleutel die plots niet meer werkte, platte band (vermoedelijk plat gezet geweest), de airco die het begaf, en deze morgen een zekering in de verwarming die kapot gegaan is waardoor mijn verwarming niet meer ging 😦
  Allemaal gelukkig nu kunnen laten herstellen, maar bon, ’t kostte toch weer allemaal een hoop geld 😦

 8. ms zegt:

  Wij hadden dat bij onze vorige auto ook eens. En ja, dat is door en door ergerlijk. Blijkbaar moesten we gewoon het batterijtje vervangen (dat was niet zo simpel als ik het hier uitleg, maar het lukte wel).

  En wij willen ook altijd twee sleutels, Luc ene en ik ene.

 9. RenéSmurf zegt:

  Als het probleem bekend is mag het niet voorkomen, eerst de problemen oplossen en dan de markt op, niet andersom. Maar helaas.

 10. Ja, dat bene dure grappen. Beter dan die garagemeneer dat doet.

  Love As Always
  dimario

 11. Rebbeltje zegt:

  Ja ook dat kan stuk 😉

 12. mizzD zegt:

  Ooit eens zo’n sleutel verloren in de sneeuw op vakantie.. dat zijn inderdaad dure grapjes, want je wil toch altijd liever een reservesleutel houden hè, dus wij moesten wél een nieuwe kopen. Tegenwoordig hebben we een startknop in de auto.. en alleen een apparaatje om de deuren automatisch te openen als je ermee dicht genoeg in de buurt staat. Met de vorst van een paar weken geleden zat dat machaniek in de deur vastgevroren, maar werkte het manueel indrukken van het knopje op dat apparaatje gelukkig wel.
  Rottig dat je het met kerst had.. wij hebben ooit eens een aanrijding gehad op 24 december.. we konden uiteraard wel weggesleept worden, maar dat garagebedrijf had geen vervangende auto’s meer.. heel vervelend allemaal. Gelukkig kon vriendlief toen een auto van z’n werk lenen.

 13. Patrick zegt:

  Gekend probleem. Wij gebruiken ook de reserve sleutel.

 14. en zoiets gebeurt altijd op een ongelegen moment Suske

  Maar je kan toch wee rijden

  groeten

 15. Wij hebben ook eens vergelijkbaar probleem gehad. Gelukkig kon het ook in ons geval opgelost worden bij onze vaste garage. Die sleutels zijn inderdaad erg duur, en met het tekort aan chips zal de levertijd nog langer duren ook, vrees ik. Afijn. je kunt in elk geval nog rijden.

 16. MyriamC zegt:

  Vervelend dat zo’n dingen altijd voorvallen op ongeschikte momenten. In het donker, garage gesloten, …

 17. Bertie zegt:

  Maar je kon rijden. 🤔

 18. marieclaire zegt:

  Het lichtje in mijn autosleutel is stuk zodat ik in het donker het insteekpunt niet kan vinden. Het is een ramp, zeg ik u.

 19. Karel zegt:

  mogge Suske
  ik heb altijd nog gewone sleutels gehad , dus dit probleem ken ik niet
  je had nog geluk
  hopelijk vallen de kosten ook mee

  geniet de dag

 20. Matroos Beek zegt:

  Duur affaire zo’n autosleutel. Fijn dat hij hersteld kan worden.

 21. Sjoerd zegt:

  Dat is me ook eens overkomen, ik heb toen een nieuwe sleutel gekregen, maar dat was een heel gedoe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.