ONTSPOORD !

Het zal je maar overkomen als je wilt oversteken op zo’n overweg. Ardooie is een buurgemeente van Roeselare.

Aan een overweg in Ardooie is dinsdagnamiddag een vrachtwagen gegrepen door een trein. De ravage is groot. Zo’n 70 tot 80 passagiers op de trein konden na zo’n 2 uur wachten geëvacueerd worden. Vier van hen liepen lichte verwondingen op, de rest kon met een bus naar het volgende station van Lichtervelde worden gebracht. Het ongeval zorgde voor enorme schade aan de spoorinfrastructuur, waardoor er vermoedelijk pas maandag opnieuw treinverkeer mogelijk zal zijn in Ardooie.

De vrachtwagen is op de sporen in panne gevallen. De chauffeur kreeg hem niet meer aan de praat en kon nog net zijn cabine verlaten toen de slagbomen naar beneden gingen. Even later vond de aanrijding plaats en werd de hele vrachtwagen uit elkaar gereten.

Dit was eens een blogpost met nieuws uit eigen streek.

Geniet de dag.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

29 reacties op ONTSPOORD !

 1. Wat een klap zeg, niet normaal zeg. Gelukkig zijn er geen doden gevallen.

  Love As Always
  Dimario

 2. logbankje zegt:

  Gelukkig geen kwetsuren, maar het is een klap hoor als de trein de vrachtwagen raakt.
  De gevolgen zijn best heftig. Hans

 3. RenéSmurf zegt:

  Dat is toch verschrikkelijk, zoiets zou niet moeten mogen gebeuren. Men zou de vrachtwagen in zijn vrij moeten kunnen zetten zodat de zwaartekracht hem naar beneden laat zakken. Maar ja, dit is enorm zo.

 4. omabaard zegt:

  Ik hoorde het op het nieuws. Wat een angst moet die chauffeur hebben uitgestaan toen de slagbomen dicht gingen. Een vreselijke ravage, maar gelukkig een beperkt aantal licht gewonden. Ook voor die treinbestuurder is dat traumatisch.

 5. Menck zegt:

  Tja, het licht aan het einde van de tunnel is doorgaans een aanstormende trein.

 6. Zag het op het nieuws! Wat een ravage!

 7. Dit is het geschreven dagblad, ik herhaal: het geschreven dagblad. Maar-eh, ja, wel een zwaar ongeluk, zonder gelukkig ernstige persoonlijke ongemakken. Het gebeurt nog wel eens, ook hier in Nederland, niet zo lang geleden. Ik zou niet weten hoe je dit kunt voorkomen, maar er zal ongetwijfeld al veel vaker over nagedacht zijn. De schade is enorm en de kans op dodelijke ongelukken natuurlijk ook.

 8. Dat had slechter kunnen aflopen, maar de schrik zal er goed in gezeten hebben bij omstanders, machinist en passagiers.

 9. Dat ziet er heftig uit hoor, gelukkig geen slachtoffers.

 10. Rebbeltje zegt:

  Gelukkig nog goed afgelopen…nou ja goed 😦

 11. ms zegt:

  Roeselare doet het goed in de gazetten. 😮

  Vanmorgen weer ene die alleman ging doodschieten en laten ontploffen. Of was het toch ook een hackerscollectief?

 12. Sjoerd zegt:

  Ik zou ook niet geweten hebben wat te doen op dat moment.

 13. Frank-103 zegt:

  Gelukkig alleen materiële schade, die trein reed nog behoorlijk hard op het moment van de botsing.
  Als linker en rechterspoor met elkaar verbonden worden geldt het blok als bezet en gaan de seinen op rood. Meestal kan het snelste een startkabel gepakt worden, een metalen staaf van 1,5 meter is vaak niet voorhanden. Ik vraag me af waarom een rijdende vrachtauto precies op een spoorwegovergang stil komt te staan. Dan lijkt zo’n vrachtautochauffeur me toch onhandig.

 14. mizzD zegt:

  Aggot.. die chauffeur met zijn handen op zijn hoofd.. helemaal wanhopig.. rot voor ‘m!

 15. wat een ravage Suske

  een geluk dat het hier bij materiële schade bleef

  groeten

 16. picpholio zegt:

  Dit had kunnen voorkomen worden…. Leg een lang metalen voorwerp waardoor je de beide rails in dezelfde rijrichting met elkaar verbindt. Hier dus in beide rijrichtingen doen. Dit geeft meteen het signaal dat er een trein stil staat op de sporen en dan springt de signalisatie meteen op rood in die sector. Het dit opgestoken tijdens een bezoek met een spoorwegdeskundige aan het seinhuis in Antwerpen.

 17. MyriamC zegt:

  Nu hoorde ik gisteren dat het ongeval vermeden had kunnen worden als de chauffeur van de vrachtwagen de hulpdiensten had verwittigd. Gaan ze de schuld een beetje bij de chauffeur leggen?! Die man wilde toch alleen maar zo snel mogelijk zijn vrachtwagen van de sporen! Het was in ieder geval wel spectaculair om te zien en een mirakel dat er slechts enkele gewonden vielen.

  • Suskeblogt zegt:

   Feit is dat er weinig aandacht besteed wordt aan het kenbaar maken hoe je zulke zaken kan vermijden. Gisteren legde een gepensioneerde medewerker van de NMBS dit uit. De meesten, waaronder ik, hadden geen enkel benul hoe te reageren in zo’n geval.

 18. verschrikkelijk hé, gelukkig enkel licht gewonden, had veel slechter kunnen aflopen
  Momenteel dus geen treinen op de spoorlijn Deinze – De Panne, toch wel een redelijk drukke lijn

 19. Karel zegt:

  mogge Suske
  wat een ravage zeg , maar gelukkig alleen wat ze noemen blik schade
  al zal de machinist wel slapeloze nachten hebben

  geniet de dag

 20. shivatje zegt:

  Al een geluk bleef het bij blikschade en geen doden of zwaar gewonden

  Aum Shanti

 21. John zegt:

  Op het spoor met pannen vallen. Over final destination gesproken zeg. Wat een ongelooflijk toeval en wat een pech. Gelukkig is er niets heel ernstigs gebeurt.

 22. marieclaire zegt:

  Ja,, wie noemt er nu ook een plaats Ar-dooie.

 23. Patrick zegt:

  Dat zal wel een spectaculair ongeval geweest zijn en gelukkig zijn er geen erge slachtoffers gevallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.