Wilko Johnson

In 2022 hebben we afscheid moeten nemen van enkele bekende en minder bekende muzikanten.

Wilko Johnson, (12 juli 1947 – 21 november 2022) was een Engelse gitarist, zanger, songwriter en af en toe een acteur. Hij was lid van de pubrock/rhythm and bluesband Dr. Feelgood in de jaren zeventig. Johnson stond bekend om zijn kenmerkende gitaarspelstijl die hij bereikte door geen plectrum te gebruiken maar fingerstyle te spelen. Dit stelde hem in staat om slaggitaar en riffs of solo’s te spelen en tegelijkertijd een zeer percussief gitaargeluid te creëren.

Johnson en Dr. Feelgood hadden invloed op de Engelse punkbeweging. Paul Weller zei over Johnson: “Wilko is misschien niet zo beroemd als sommige andere gitaristen, maar hij staat bovenaan. En er zijn veel mensen die hetzelfde zullen zeggen. Ik hoor Wilko op veel plaatsen. Het is een erfenis .”

Dit was het dan weer voor deze voorlaatste aflevering in 2022 van muziek op zondag.

Tot de volgende

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

21 reacties op Wilko Johnson

 1. euhm, nee die kan ik me niet herinneren

 2. Je verrast me weer met een nieuwe naam. Deze Wilko Johnson leverde in ieder geval lekker strak gitaarspel.

 3. het verhaal zegt me niet zoveel, maar het nummer heb ik weleens gehoord.

  Love As Always
  Dimario

 4. logbankje zegt:

  Nou de Engelse punkbeweging heeft een hele verschuiving in de muziek wereld gegeven. Hans

 5. Sjoerd zegt:

  Het zegt me even helemaal niets, ook het nummer klinkt me niet bekend in de oren.

 6. RenéSmurf zegt:

  Ja, met een plectrum kan het net zo goed hoor, met vingers is op zich niks beter. Maar wel leuke muziek gemaakt natuurlijk, en daar gaat het maar om.

 7. Dr. Feelgood…. een naam die tot de verbeelding spreekt Suske

  prettige avond

 8. Patrick zegt:

  Ik denk dat deze ook nog voor mijn tijd is. Herken het niet eigenlijk.

 9. Ken het niet denk ik maar luister wel graag naar zijn accent 😀

 10. Dank je wel Suske! Wat een geweldig nummer van dr. Feelgood. En nu weet ik ook beter wie Wilko Johnson was en wil ik meer van hem te weten komen. O Youtube! Van het ene clipje in het andere, waaronder Going back home, met vocalen van Roger Daltrey en de fantastische Norman Watt-Roy op bas.

 11. mizzD zegt:

  Ik ken ‘m niet.. Paul Weller dan weer wél. 🙂

 12. Frank103 zegt:

  Teveel gitaar en te weinig bas, ik sla deze over. Van Wilko Johnson heb ik nog nooit gehoord, maar ik geef meteen toe dat ik geen kenner ben!

 13. Rebbeltje zegt:

  Zo te zien en horen heb ik weinig gemist haha

 14. Matroos Beek zegt:

  Mij onbekend, maar ik vind het meteen goed klinken.

 15. meninggever zegt:

  Ahum, aan mij is de man (en zijn verscheiden) voorbij gegaan…sorry…

 16. Bertie zegt:

  Klinkt goed, nieuw voor mij. Kende de namen ook niet.

 17. John zegt:

  Het effect dat hij met zijn vingers krijgt is zeker ook met een plectrum te verkrijgen. Maar in de jaren 70 van de vorige eeuw waren gitaristen mss niet zo ver ontwikkeld 😆

 18. MyriamC zegt:

  Ook voor mij onbekend.

 19. Karel zegt:

  mogge Suske
  zal je niet verbazen als ik zeg , nooit van gehoord , hij zou eigenlijk solo gitaar moeten spelen zonder drum en bas en die schreeuwlelijk 😁
  geniet de dag

 20. als ik je tekst lees vindt ik het raar dat ik dat nog nooit gehoord heb
  het is wel goed
  .Een @->– voor U.

 21. Dat nummer heb ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord. Wat een graaf accent!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.