Volle maan !

Vorige week was het volle maan. Dat vind ik steeds mooi om zien. Verder zegt of doet dit fenomeen me niets. Vroeger geloofde men dat er dan weervolven rondliepen. Tot op heden heb ik er nog nooit ene ontmoet. Misschien zijn ze bang voor mij.

Ook ken ik mensen die geloven dat de maan invloed op hun leven heeft. Zo is er iemand in mijn directe omgeving die haar operatie met een week liet uitstellen omdat de stand van de maan niet gunstig was. Er zijn boeken te verkrijgen die je helpen de juiste keuze te maken met behulp van de stand van de maan. Je moet er maar opkomen.

Hopelijk hebben jullie geen last van de maan.

Fijne dag alvast.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

25 reacties op Volle maan !

 1. doriske zegt:

  prachtige foto van een prachtig fenomeen.
  telkens het volle maan is ga ik wandelen, dat vind ik fenomenaal romantisch en daar ben ik gevoelig voor.

 2. Bij de ene mens heeft het een invloed en bij de andere weer niet. In elk geval was het deze keer een prachtig volle maan met zelfs een halo errond.

 3. John zegt:

  Toch heeft de maan op veel dingen die zich hier afspelen invloed. De aantrekkingskracht van de maan is ook veel groter met volle maan.

 4. ZON-nebloem zegt:

  gelukkig heb ik er geen last van
  het zijn volgens mij gewoon volksverhalen…
  Een @->- voor jou.

 5. marylou zegt:

  Mooie foto. Ik kijk graag naar de maan. Ze heeft invloed op de natuur maar bijgeloof in verband met de maan heb ik niet

 6. RenéSmurf zegt:

  Het moet goed voelen anders moet men het niet doen, respect daarvoor.

 7. logbankje zegt:

  De vollemaan foto is erg mooi geworden, mis wel Oma op haar bezem voor de maan. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: https://logbankje.nl

 8. rietepietz zegt:

  Meestal heb ik niet eens in de gaten wanneer het volle maan is. Maar er zijn wel mensen die dan slecht slapen. Vanwege de invloed die de maan op de getijden heeft sluit ik niet helemaal uit dat de maanstand op sommige mensen wat invloed kan hebben. Of dat écht zo is weet ik natuurlijk niet.

 9. Ze zal wel invloed hebben op de een of andere manier denk ik maar heb er volgens mij zelf nog niets van ondervonden
  En gelukkig zag ik nog geen weerwolf

 10. Matroos Beek zegt:

  De maan is krachtig genoeg om de cyclus van eb en vloed aan te sturen- daarom is het niet onwaarschijnlijk dat ze ook effect heeft op ons lichaam en onze emoties. En die effecten worden nog krachtiger tijdens een volle maan. In de psychiatrie ervaart men meer onrust bij de patiënten bij volle maan. Bij volle maan zouden ook meer baby’s worden geboren. Ikzelf ben te vroeg bevallen… bij volle maan. Het begon met het breken van mijn water. De vroedvrouw zei dat het de volle maan was. Ik weet het allemaal niet zeker, maar ik denk wel dat het invloed kan hebben.

 11. Ik vind het een bijzonder hemellichaam die mij beroert, ontroert, roert en vervoert tegelijk ontvang ik veel creativiteit en inspiratie. Heel mooi blogje en daarbij horende foto.

 12. marjolijn1 zegt:

  Geen last van weerwolven of zo, wel slaap ik een paar nachten minder lekker.

 13. Ik vind volle maan wel mooi… en prettig dat het niet zo donker is buiten.

  Love As Always
  Dimario

 14. mizzD zegt:

  Nee.. nergens last van.. niet van volle of van nieuwe maan.. en alles ertussenin ook niet. Gewoon mooi om te zien, volle maan.

 15. Ik heb geen last van de maan. Wel van andere zaken. 😀
  Wel een mooie sfeer bij volle maan.

  Vriendelijke groet

 16. Rebbeltje zegt:

  Verder dan het kijken ernaar kom ik niet…maar volle maan blijft mooi om te zien.

 17. Zelf heb ik geen last van maansinvloeden, ik geniet alleen maar van de maan in zijn verschillende fasen. Maar ik ken wel meer mensen die rond volle maan een aantal nachten slecht slapen.

 18. Ja op vrouwelijke hormonen kan ze wel wat invloed hebben. Wetenschappelijk weet ik het ook niet…

 19. ik lig er niet wakker van Suske

  maar dat de maan invloed heeft, daar twijfel ik niet aan

 20. MyriamC zegt:

  Jazeker heb ik last van de maan. Bij volle maan slaap ik een paar dagen heel slecht. En ik ben daarin niet alleen!

 21. Sjoerd zegt:

  Ik let er niet eens op…

 22. shivatje zegt:

  Het kan een invloed hebben op het lichaam.

  Aum Shanti

 23. Karel zegt:

  mogge Suske
  ja de maan is een mooi en krachtig iets , o.a voor eb en vloed zorgen en wie weet wat nog meer , ik ken lui die kunnen dagen lang niet slapen
  zelf vind ik het als jij alleen maar mooi
  geniet de dag

 24. ms zegt:

  Er zijn wel degelijk mensen die er last van hebben. Het bestaat echt. Weerwolven zijn niet bekend maar nymfomanen, kleptomanen, pyromanen, … ze bestaan.

 25. Patrick zegt:

  Ze zorgt toch voor eb en vloed. De maan heeft toch een beetje invloed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.