Kerkplein Rumbeke !

Regelmatig ben ik in Rumbeke, deelgemeente van Roeselare, om boodschappen. Ik heb nog enkele foto’s van het centrum en omgeving die ik nog niet gepost heb hier, maar het dus nu gedaan heb.

Ik ga van start met een foto van de Sint Petrus en Pauluskerk. Details over deze kerk kan je hier lezen. In deze kerk werd ik gedoopt, deed er mijn eerste en plechtige communie en werden heel wat familieleden waaronder mijn vader van hieruit richting kerkhof gestuurd. Jaren geleden dat ik er nog een voet binnen gezet heb.

Op het kerkplein bevindt zich het vroegere gemeentehuis. Na de fusies van 1977 werd de bibliotheek er ondergebracht. Op bepaalde uren kon men er een ambtenaar spreken om enkele administratieve feiten te regelen. De laatste jaren bevond zich in het gebouw een organisatie die “Het goede doel” heet. Door de komende renovatiewerken moet die volgend jaar ofzo ook elders ondergebracht worden.

Vlak voor de kerk zie je dit “gebouwtje”. Je kan er in gaan zitten, maar veel bescherming tegen regen of sneeuw biedt het zo te zien niet. Als ik nog eens met de fiets in de buurt kom ga ik eens kijken of er meer gegevens hierover te vinden zijn.

Dit is een monument ter ere van Odiel Defraeye, wielrenner in lang vervlogen tijden. Hij won als eerste Belg de Tour de France. Het gebouw vlak achter het beeld is in de plaats gekomen van een feestzaal waar de families na onder andere een begrafenis samen kwamen.

Ook in Rumbeke staat de tijd niet stil. Zo is er een zaak gekomen waar men E-steps kan huren of kopen.

Dit was het dan weer voor vandaag. Tot de volgende.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

23 reacties op Kerkplein Rumbeke !

 1. Rob Alberts zegt:

  Mooi blog

  Vriendelijke groet,

 2. Hilde zegt:

  Altijd boeiend, om zo een verhaal bij een gebouw/monument te kennen. Het geeft weer eens nieuwe uitstap ideeën.

 3. omabaard zegt:

  Ik ken Rumbeke nog van de tijd dat ik in Kortrijk studeerde. Een medestudent gaf me er een rondleiding in zijn woonplaats. Fijn om het hier te herkennen.

 4. Die kerk en de toren van Rumbeke zijn een stukje groter en indrukwekkender dan die van Olterterp.
  De naam van Odiel Defraeye ken ik wel van programma’s over de geschiedenis van de Tour de France.

 5. Rebbeltje zegt:

  Dat zithokje is wel mooi maar hadden ze er geen dak op kunnen leggen voor als het regent ?

 6. ms zegt:

  Ik wist dat ik ooit al over Rumbeke hoorde. Dat kwam dus door Odiel Defraeye in Vive le Vélo.

 7. interessante weetjes over Rumbeke Suske
  vooral de kerk valt me hier op

  prettige dag

 8. John zegt:

  Leuk om ook wat meer van jouw omgeving te zien. Ik ken het er verder natuurlijk alleen van wat ik hier zie.

 9. Een dorp met een modern zithoekje zo te zien en een dorp met ook een kasteel hé, dat is het enige dat ik van rumbeke ken, vele jaren geleden dat ik daar nog eens was

 10. Yova zegt:

  Monument ziet apart uit met bankje erin. Daar kunnen ook erin zitten. Mooie omgeving om te kijken hoe en wat. Toren van kerkje is zeker prachtig om te zien.

 11. ZON-nebloem zegt:

  een kleine rondleiding, ik ken het natuurlijk niet
  Een @->- voor jou.

 12. marylou zegt:

  Daar is toch meer te zien dan ik zou denken

 13. Leuk om zo eens met je mee te lopen. Dat gemeentehuis is wel een megamooi gebouw.

  Love As Always
  Dimario

 14. logbankje zegt:

  Je hebt er een mooi verhaal van gemaakt, voel me goed op een mopper bankje. Hans

 15. mizzD zegt:

  Leuk al die persoonlijke voetnoten.. die bij de kerk vooral hehe.
  En ah.. daar was het ‘kunstwerk ‘ weer.. een hangplek voor jongeren denk ik.. moet je ook zéker niet waterdicht maken, anders gaan ze er nóóit meer weg..! 😉

 16. Mooi vind ik dit soort foto’s en informatie!

 17. Sjoerd zegt:

  Mooie foto’s weer, en een mooi verhaal erbij.

 18. Karel zegt:

  mooi moment van Odile Defraye , en wel verdiend
  mooi gebouw ook dat oude stadhuis , hopelijk blijft het in ere tijdens de restauratie

 19. picpholio zegt:

  Bedankt voor deze leuke beelden uit Rumbeke, kan me niet herinneren dat ik er al ooit was en als niet koers-fanaat is de naam van Odiel Defraeye me evenmin bekent…

 20. Matroos Beek zegt:

  Het lijkt me een gezellig dorp.
  Ik heb nog op kot gezeten met een meisje uit Rumbeke. Een zekere Carine. Ze studeerde voor verpleegster, maar meer weet ik niet meer.

 21. Patrick zegt:

  De eerste Belg die de ronde van Frankrijk wint wordt zo nooit vergeten. Mijn grootvader had ook veel interesse van de ronde, kon van alle jaren de eerste drie opnoemen. Die zal hij ook wel gekend hebben.

 22. Fijn wat informatie te lezen over de gemeente Rumbeke die ik helemaal niet ken. Dat bankje lijkt me een ontmoetingsplaats maar enkel als het mooi weer is 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.