Bieke en het nieuwe schoolreglement !

Vreemde avonturen in een klein dorpje

Met ingang van het nieuwe schooljaar heeft de directie van de  school van het dorp enkele wijzigingen in het schoolreglement aangebracht. Jongens en meisjes zitten net zoals lang geleden in aparte klassen verspreid over twee gebouwen. De meisjes moeten een schooluniform aan. Op die manier is er geen onderscheid te zien in dure en goedkope kleding en zijn de kinderen onder gelijken. Geen sprake meer van rang of stand.

Bieke heeft met tegenzin zo’n pakje aangetrokken, maar onder geen beding draagt ze er een broekje onder. Zo’n vod irriteert alleen maar. Tante Martha is ten einde raad en laat Bieke maar begaan. “Moet zij maar weten als ze hierdoor straf krijgt” bedenkt Martha als ze Bieke naar school ziet vertrekken. Aan de hoek van de straat staan Pralientje en Sardientje, de guitige tweeling, Bieke op te wachten. Zij hebben ook hun uniform aan. Ze vinden het niet leuk dat ze…

View original post 136 woorden meer

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

7 reacties op Bieke en het nieuwe schoolreglement !

 1. RenéSmurf zegt:

  Elke tijd zijn eigen gekkigheden, mensen verzinnen iets en anderen zijn de dupe.

 2. Yova zegt:

  Leuke tekst kout bier….. Was het lekker geweest. School ja moet weer beginnen. Het is ook weer voorbij… Fijne dag.

 3. marylou zegt:

  Gelukkig is die tijd voorbij

 4. Karel zegt:

  is dat lekker Suske , zo’n kout biertje 🙂
  Bieke zal het toch ook niet koud hebben zo in de klas

 5. Rebbeltje zegt:

  Daar moet iemand hoognodig terug onderwijs gaan volgen haha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.