Natuur !

Deze middag hadden we zware bewolking en regen. Gelukkig tot op heden geen erge onweersbui met stormschade als gevolg. De geplande activiteit van de tijdsbesteding van Eva is jammer genoeg in het water gevallen. Er stond een wandeling met honden uit het dierenasiel gepland, maar die is afgelast omwille van het mogelijke hevige onweer.

Ook heb ik mijn bedenkingen gemaakt over mijn deelname aan “maai mei niet”. Ik kijk regelmatig even rond in de tuin maar heb tot op heden geen enkele bij gespot. Wel bromvliegen en aanverwanten, maar een wesp of bij zat er niet in. Of ik ga wachten met maaiten tot eind deze maand of begin juni ? Ik betwijfel het.

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

27 reacties op Natuur !

 1. doriske zegt:

  ook ik heb nog niet veel gemaaid in mei, de bloemetjes in het gazon laten staan maar de bijen, wespen of hommels, het verschil zie ik niet zo onmiddellijk komen vooral water drinken aan het fonteintje dat ik speciaal voor de vogels heb geplaatst. nu, het is er, ze kunnen er dus ook gebruik van maken, de katten doen dat ook.

 2. Wat een prachtige bloemen Suske!

 3. We hebben hier nog steeds niet gemaaid. Ook nu, na een weekend met 25 mm regen, ligt de tuin er nog prima bij. Intussen is er weer wat nieuwe regen op komst, en dat kan er ook nog best bij. Waar ik me wel wat zorgen over maak, is de koude periode die ons nu wacht.

 4. meninggever zegt:

  Het westen van NL werd lekker nat in twee dagen, maar het zuidoosten kreeg er best van langs…..daar zijn de bijen wel weggeblazen of geregend…

 5. frank-103 zegt:

  Het heeft hier aan de kust niet overdreven geregend, dat waait verder naar het binnenland. Bijen hebben we in een woonwijk ook niet, dan worden ze verwijderd door de gemeente (plaagdieren).

 6. Yova zegt:

  Deze bloemen ziet heel goed uit na zware regen. Wij hadden toe ook veel regen gehad. Net waterballet op onze balkon. Dat was eergisteren bij ons. Gieteren niet. Wat jammer dat Eva moesten afzeggen bij asiel. Gewoon ander keer doen voor Eva. Insecten trekken wel aan. Komt goed Franky. Fijne dag.

 7. omabaard zegt:

  Hier hebben we maai-mei-niet niet volgehouden. We hebben hier en daar een pad gemaaid. Behalve madeliefjes kwamen hier ook niet veel bloemen te voorschijn?

 8. John zegt:

  Tja, ik lees op sommige logs dat ze bijen in overvloed zien. Ik zie ze ook niet. En voor wespen is het sws nog niet echt tijd. Maaien doe ik zelden. Mijn kippen houden alles goed bij.

 9. gazon dient toch om gemaaid te worden 😉
  .Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou….

 10. misschien wat geduld hebben nog, het bijenseizoen is nog maar begonnen
  gelukkig is het zware onweer uitgebleven, enkele wat stevige regenbuien

 11. logbankje zegt:

  Was inderdaad niet een dag om gezellig honden uit te gaan laten.
  Hier maait de gemeente gewoon door, niks bijen. Hans

  Ot. Heb je verzoekje voor je gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 12. Nog een weekje wachten en mei is alweer voorbij. En daarbij, als het regent en dus je gras nat is, moet je toch niet maaien.

  Love As Always
  Dimario

 13. MyriamC zegt:

  Je hebt gelijk. Hier ook nauwelijks bijen of wespen. Dat komt nog wel …

 14. rietepietz zegt:

  Ik héb niet eens gras maar ik zie wel hier en daar bijen. Maar m’n tuin is sowieso best flink groen dus er zijn altijd wel beestjes.

 15. Bertie zegt:

  In april en juni maai ik ook niet.

 16. Matroos Beek zegt:

  Ik begrijp je twijfel. Straks raak je er niet meer doorheen.
  Ik had veel last van hooikoorts. Het zou erger zijn door de hoge grassen. Zit ik dan nog reclame te maken voor maai mei niet. Die verdomde pollen toch.

 17. ms zegt:

  Het heeft hier hard geregend. Maar het kan nog onweren tot vanavond 18u. We hebben -voorlopig- de stekkers maar weer ingestoken.

  Bijen? Ons bijenhotel is voor meer dan de helft volgeboekt. Sommige gasten muisden er al van onder langs de achterdeur.

 18. marjolijn1 zegt:

  Hier regent het bijna de hele middag lekker door, maar geen noodweer als gisteren.
  Wel goed voor de groei en bloei…!!

 19. van noodweer is hier gelukkig geen sprake Suske

  minder bijen, dat weet ik zo niet

  groeten

 20. Karel zegt:

  ik was de afgelopen 4 dagen midden in de natuur , zag ook weinig bijen , nu groeien hier ook weinig bloemen natuurlijk tussen het helmgras

  jammer van de aflastingen op voorhand , maar beter safe dan sorry

 21. De natuur kan wel wat water gebruiken Suske.

 22. Vandaag waarschuwingen maar gister was veel veel erger. Bijen en wespen heb ik ook niet veel gezien helaas.

 23. picpholio zegt:

  Eigenlijk is het beangstigend dat we bijna geen bijen zien… niet enkel in onze tuinen maar ook in de natuur zie ik ze veel minder. Dit is echt niet normaal ! Het niet maaien helpt dan toch nog steeds om onze grasvelden rijker aan wilde bloemen en planten te maken.

 24. mizzD zegt:

  We zitten hier net in een enorme bui.. laat het nu maar langzaam uitdruppelen tot morgenochtend vroeg. 😉

 25. Sjoerd zegt:

  Hier is nog steeds niet noemenswaardigs uit de lucht gekomen, maar wie weet…

 26. Hier hadden we gisteren eindelijk – veel – regen. Alles knapt er meteen van op. Wel jammer natuurlijk dat de wandeling van Eva niet door gaat. Bijen en wespen heb ik ook nog niet veel gezien. Eergisteren een wesp die rond een glas limonade zoemde. Maar die had de kop er nog niet helemaal bij was want hij nam een verkeerde afslag en raakte verdwaald in het rastahaar van een heel bleek Duits meisje. Het wespenseizoen is nog niet begonnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.