Grand Bazar !

Vlakbij het centrum staat er een enorm groot gebouw. Het staat al een tijdje leeg. Ooit was er daar een warenhuis in gevestigd, alhier gekend onder de naam “Grand Bazar”. Dit gebouw dateert van de jaren 60 van de vorige eeuw. Zo ook de start van den Grand Bazar. Daar leerde ik als klein manneke wat een roltrap is. Ook herinner ik me de de minirokjes die toen mode waren en opvielen op zo’n roltrap. Dat waren nog eens tijden.

De Grand Bazar verdween en in de plaats kwamen onder andere een gym en een vakbond. In de kelderverdieping een bowling. Het gebouw kreeg de naam “Zuidpand” naar de Zuidstraat waarin het gelegen is. De gym hield het niet lang vol.

Enkele jaren geleden werd beslist om het gebouw te slopen en er een wooncentrum genaamd “Mandelhof ” te bouwen. De bowling verplaatste zich naar de rand van de stad. Daar was ik enkele weken terug met Eva.

Enkele weken terug zijn de afbraakwerken begonnen. Weer verdwijnt er een bekend gebouw uit het zicht van de stad. Binnen enkele jaren is het stadscentrum volledig vernieuwd. Onherkenbaar voor mensen die er geruime tijd niet geweest zijn.

Momenteel is Roeselare een bouwwerf.

Groetjes en fijne dag.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

30 reacties op Grand Bazar !

 1. Wildcard zegt:

  Ik ben er ook al erg lang niet meer geweest, benieuwd of ik er nog parkeer plaats zou vinden, als ik er opnieuw zou komen?

 2. doriske zegt:

  als je door roeselare rijdt en alle omleidingen volgt, de oude en de nieuwe, lijkt het soms een gebombardeerde stad.

 3. dieter ohler zegt:

  Echt overal. Als ik in Asse terugkom om mijn ouders te bezoeken is daar altijd weer een hoop herbouwd en afgebroken. Niet meer mijn jeugd. Soms wel pijnlijk om zien.

 4. Ik kan me voorstellen dat het voor mensen die een tijd zijn weggeweest heel raar is dat het er ineens heel anders uitziet.

 5. De grand bazar, volgens mij ben ik daar nog geweest, of t zou die van kortrijk moeten zijn die ik me herinner van toen ik kind was

  ja verbouwingen overal hé
  oude fabrieken, oude huizen het wordt allemaal gesloopt voor wooncomplexen
  we zijn dan ook met veel mensen die een dak boven hun hoofd moeten hebben

 6. ZON-nebloem zegt:

  inderdaad, ik heb al veel verbouwingen op je blog gezien
  Een @->- voor jou.

 7. logbankje zegt:

  De “Grand Bazar”heeft jeugd herinneringen achtergelaten.
  De sloop levert wel nieuwe woningen op, maar zo gaat het vaak, de stad veranderd maar door. Hans
  Ot. Probeer zoveel mogelijk gezellige muziek in de GGOS te draaien.
  Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 8. RenéSmurf zegt:

  De ene prestigeprokect wordt vervangen door het andere, en zo bouwt men maar door.

 9. Frank-103 zegt:

  Grand Bazar kennen we hier niet, en een lelijke blokkendoos mogen ze van mij afbreken en er iets beters voor in de plaats zetten. Maar het zal waarschijnlijk ook weer iets lelijks worden?

 10. rietepietz zegt:

  Het is een trend, overal wordt van alles afgebroken en weer nieuw voor neergezet. Het is helaas lang niet altijd een verbetering.

 11. Dat wordt vast mooi wonen, zo in het centrum van de stad. En, zie ik op de website, nog betaalbaar ook, voor Nederlandse begrippen. Toch, ook in mijn stad worden alle utiliteitsgebouwen vervangen door woningbouw. Dat maakt de stad teveel een eenheidsworst vind ik.

 12. ms zegt:

  Alles van vroeger moet weg. Gelukkig woon ik in een dorp. Daar zijn ook geen roltrappen nodig.

 13. Rebbeltje zegt:

  Daar komt vast wat moois voor in de plaats 😉

 14. een Grand Bazar….
  vroeger een bekende warenhuisketen
  als ik het gebouw zo bekijk
  lijkt de sloop ervan geen groot verlies voor de stad

  groeten

 15. Zonde eigenlijk dat al die oude gebouwen vervangen worden door die nieuwe.

  Love As Always
  Dimario

 16. mizzD zegt:

  Nou ja.. er zijn wél woningen nodig.. en echt geweldig mooi vind ik dat gebouw toch niet. Ik scheld vaak op de luitjes die bedacht hebben het Topsportcentrum hier bij binnenkomst van de stad te bouwen, want dat vind ik echt het lelijkste gebouw dat ik ooit gezien heb.. een grote zwarte vierkante doos. En dat is dan het eerste dat de mensen zien als ze Rotterdam binnen rijden..! Maar wat ik hier nu van die Grand Bazar zie.. lijkt er wel veel op..! hahahahaa!

 17. Yova zegt:

  Er gebeuren dat deze winkel gesloopt word. Bij ons is het ook zo. Grand Bazar moet wel grote winkel zijn. Maar het komt goed. Straks heb je weer nieuwe terug. Fijne week.

 18. Elk stadscentrum schijnt op zijn tijd nieuw meubilair nodig te hebben. Hier zijn ze ook alweer nieuwe plannen aan het maken.

 19. Bertie zegt:

  De wereld beweegt en de steden bewegen mee. Zo houden we de economie op poten. 😉

 20. marieclaire zegt:

  Ik ken wel Le Big Bazar.

 21. MyriamC zegt:

  Ook in Antwerpen hadden we ooit een Grand Bazar. Da’s later een Innovation geworden en nog later – tot nu – een Inno.

 22. Sjoerd zegt:

  We hebben hier in Heerlen ook een Grand Bazar gehad, later zat er een V&D in, maar die zijn inmiddels ook alweer jaren Failliet.

 23. Karel zegt:

  mogge Suske
  ja roltrappen ontdekken als klein jongetje , en war er allemaal nog meer te ontdekken viel 🙂
  inderdaad bijna overal zijn er plaatsen die 1 grote bouwput zijn
  geniet de dag

 24. John zegt:

  In Goes is bijna alles wat niet nieuw was gesloopt en vervangen.

 25. Matroos Beek zegt:

  De Grand Bazar, dat vond ik altijd zo mooi klinken.
  Wat is dat toch met al die bouwwerven overal? Pfff.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.