Hawkwind !

Hawkwind is een Britse spacerockband, opgericht in 1969 door straatmuzikanten Dave Brock en Nik Turner als Group X, kort nadien gewijzigd in Hawkwind Zoo en vervolgens in Hawkwind. De groep heeft in de loop der jaren een groot aantal bezettingswisselingen ondergaan.

De muziek bestaat uit een mengsel van harde rock gecombineerd met sciencefictionachtige klanken welke worden geproduceerd door een effectenmachine genaamd “audio generator”. De teksten worden bepaald door zwaar drugsgebruik en comics. Hun liveshows werden tussen 1971 en 1976 opgeluisterd door de met bodypaint opgesierde naaktdanseres Stacia.

In 1972 halen ze in het Verenigd Koninkrijk de top van de hitparade met de aanvankelijk niet op een album uitgebrachte single Silver Machine (gezongen door Lemmy) en de liveplaat Space Ritual.

Dit was het dan weer voor deze zondag.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

23 reacties op Hawkwind !

 1. Ik vind het altijd weer leuk om te zien hoe lang haar ze in die tijd hadden!

 2. ZON-nebloem zegt:

  na het te luisteren herken ik het weer, maar wat is dat lang geleden…
  .Een @->- voor jou.

 3. terrebel zegt:

  Soms vind ik het jammer dat ik pas in 1967 ben geboren en daardoor de opkomst van een aantal toonaangevende bands heb gemist. Gelukkig is er youtube en bestaan er LP’s en zo. Bedankt voor deze fraaie herinnering!

 4. logbankje zegt:

  Silver Machine is wel de top hit van Hawkwind, maar geen top 40 band. Hans

 5. lekker nummer… met dwarsfluit, dat verwacht je dan weer niet zo er tussen.

  Love as always
  dimario

 6. De naam Hawkwind zegt me wel wat en het liedje kan ik me ook herinneren. De zeer dynamische montage, dame en spacegeluiden zorgen voor wat welkome opwinding bij een eigenlijk nogal tam rockliedje, een soort uptempo Status Quo. Maar een mooi tijdsbeeld en een pre-Motörhead Lemmy!

 7. meninggever zegt:

  Ik zou alleen al fan zijn geworden voor die mooie blote dames…..Maar ja, die zijn inmiddels ook wel op mijn leeftijd vrees ik en zullen de boezem (en meer) niet zo snel meer tonen….Alles is relatief…ook de eventuele roem….:)

 8. rietepietz zegt:

  Het gebeurt zelden, maar dit keer zegt de naam zowel als de muziek me helemaal niet. Is blijkbaar aan me voorbij gegaan.

 9. mizzD zegt:

  Ik denk dat ik daar nog wel op heb staan dansen in het Dolhuys in Dordt in m’n tienerjaren.. het komt me vaag bekend voor.

 10. een groep die ik me niet herinner Suske

  prettige zondag

 11. Matroos Beek zegt:

  Leuk om terug te horen. Ik was dit helemaal vergeten!

 12. Het is niet hoogstaand, maar ik heb net als 50 jaar geleden nog steeds een zwak voor dat nummer. Het is ook het enige wat ik van Hawkwind ken. Ik zal straks eens kijken en luisteren wat ze nog meer hebben gemaakt.
  Prettige dag verder.

 13. Sjoerd zegt:

  Ik kan me dat nummer nog goed herinneren, alleen de naam van de artiesten was me geheel ontschoten…

 14. bertjens zegt:

  Volslagen nieuw voor me, echt nooit eerder gehoord.

 15. John zegt:

  Ik heb er hier een singel van. En wat werk op verzamel platen. Veel gedraaid, maar nu niet zo vaak meer.

 16. Karel zegt:

  mogge Suske
  hoe kan het toch dat ik enkel van rock en roll hoorde en jij ik weet niet hoe veel verschillende pppffffttttt
  fijne zondag groet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.