Mompel de mompel !

Dat de drummer van de Stones overleden is kan men uitvoerig elders lezen. Zondag overleed een niet zo bekende drummer van een groep die zover ik weet slechts één hit gehad hebben in 1969. Oorspronkelijk zou het nummer anderhalve minuut duren en “In the garden of Eden” heetten, maar de zanger was in andere sferen toen men hem de titel vroeg. Hij mompelde iets van ” in-a-gadda-da-vida’ en het werd zo genoteerd. Toen ze het nummer opgenomen hadden bleek het 17 minuten te duren. Voor de singleversie werd er lustig geknipt. Op LP neemt het een hele plaatkant in beslag. Het album ‘In-A-Gadda-Da-Vida’ behoort tot de 40 best verkochte albums ooit, met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd

Ik denk dat iedereen boven de 50 dat nummer kent of wel eens gehoord heeft. De groep heet Iron Butterfly en de drummer Ron Bushy.

Groetjes en fijne dag.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

20 reacties op Mompel de mompel !

 1. meninggever zegt:

  Bij de drummer van de Stones kreeg ik toch een steek in het hart en een verdrietig momentje. De Stones, helden van vroeger. Ik was er meer van dan van de Beatles. Achteraf vind ik ze beiden goed, maar dit terzijde. De oude helden sterven uit. Het wordt stil op Aarde wat dat betreft maar in de Hemel is het vast een groot festival met al die popartiesten en anderen die daar zijn terechtgekomen…

 2. ZON-nebloem zegt:

  ….en ik ken het niet…
  -Een @->- voor jou.

 3. Tja, zo stilaan ontvallen ons steeds meer ouwe helden uit de recente muziekgeschiedenis. Dit vind ik nog altijd een lekker nummer van Iron Butterfly, en ik hoor bij dit soort nummers graag de extended edition, zoals deze.

 4. logbankje zegt:

  Vreemd dat ik het in het nieuws heb moeten missen dat Ron Bushy is overleden op 79 jarige leeftijd.
  Iron Butterfly is toch een top band die het aandurfde om IN A GADDA DA VIDA uit te brengen. Hans

 5. Ja zelfs een onmuzikaal als ik ken dat nummer 🙂

 6. 17 minuten..vond ik wel wat lang Suske

  groeten

 7. Ja natuurlijk kennen we dit maar geef me a.u.b. de single versie want dit duurt me net even te lang 🙂

 8. fotorantje zegt:

  nee, k heb het volgens mij zelfs nog nooit gehoord

 9. rietepietz zegt:

  Je hoorde er in de jaren 60 gewoon niet bij als deze LP niet had. Natuurlijk staat de :LP hier nog in de platen bak, zoiets doe je niet weg.

 10. Sjoerd zegt:

  En na 17 minuten genieten is dat nog steeds zo…

 11. Sjoerd zegt:

  Hij staat in ,mijn persoonlijke top 10 op nummer 1. Beste single ooit gemaakt…

 12. Tsjonge dat is echt een lang nummer. Het is niet zo mijn stijl moet ik bekennen.

 13. Ha ja! Die plaat heb ik ook. Was toen ruige muziek. 🙂 Dat Bushy overleden is wist ik niet. De drumsolo op die plaat was indertijd nogal iconisch.

 14. Rebbeltje zegt:

  Een wel heel bekende voor mij…vind het een mooi nummer ook nog eens
  Maar dat had ik van de stones ook gezegd 😉
  Groetjes

 15. bertjens zegt:

  Vaag bekend, de naam Iron koppel ik eerder aan Maiden.
  Maar ik zal straks uitgebreider luisteren, misschien zegt het me dan meer.

 16. Frank103 zegt:

  Het komt me niet heel bekend voor, het overlijden van de drummer is me ook ontgaan. Maar aan het overlijden van een van de bandleden van zz top afgelopen maand is ook weinig aandacht geschonken.

 17. Karel zegt:

  mogge Suske
  een goede drummer zo te zien en horen , verder zegt het mij niets
  geniet de dag

 18. ms zegt:

  Er sterven deze dagen wel meer bekendheden.

  Het zal zo ooit eens onzen toer zijn. Pffft.

 19. MyriamC zegt:

  Dat is van ‘mijn’ tijd. Ken ik zeker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.