Het zwarte goud van weleer !

Lang geleden nog zoveel steenkool gezien.

Hoe ouder ik word, hoe onvoorspelbaarder en avontuurlijker. Een omgekeerde evolutie dus of gewoon dement worden. Ik weet het niet.

Ik ben dus begonnen bij particulieren te werken. Mijn doelgroep bestaat uit mensen en gezinnen die hulp hebben bij licht tuinieren en desnoods andere kleine werkjes. Geen professioneel werk die bij voorbeeld door tuinmannen of loodgieters gedaan moet worden. Gratis doe ik het dus niet. Zie het als een bijverdienste onder toezicht van mijn “baas”. Ik werk dus niet als zelfstandige.

Zo kwam ik vrijdag in een nabij gelegen dorp terecht. Daar waar de varkentjes aan hun eindbestemming komen. Een bejaard koppel die er woonde was overleden en de schoonzoon zocht iemand om te helpen de tuin rondom het huis toonbaar te maken. Hij had van mijn baas mijn naam doorgekregen en vroeg zich af of het hier om de naamgenoot van een oude bekende ging. Toen ik voor hem stond wist hij zeker dat ik die oude bekende was. In een andere eeuw, in een ander leven was hij een leidinggevende. Hij stond niet boven mij in het organigram maar we kwamen regelmatig in contact met elkaar tijdens het werk. Het weerzien na al die jaren was hartelijk en de oude koeien van weleer passeerden de revue.

Volgende week weer enkele andere plaatsen bezoeken. Wie weet waar ik dan terecht zal komen. Ik ben alvast benieuwd.

Groetjes.

๐Ÿ™‚

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

19 reacties op Het zwarte goud van weleer !

 1. klaproos zegt:

  wel heel erg leuk zo’n afwisselende job ๐Ÿ™‚

 2. marieclaire zegt:

  Heerlijk buiten werken, dat is toch wat jij het liefst doet.

 3. Je houdt de afwisseling er wel in op die manier.
  Zo af en toe eens bijpraten met de betere oude bekenden is altijd leuk.

 4. meninggever zegt:

  Ja, als ik oude bekenden of collegae tegenkom uit het verleden gaan vaak heel snel de trossen los en komen de herinneringen als in een speelfilm voorbij. Steenkool heb ik al niet meer gezien sinds mijn jeugdjaren. En dat is heel lang geleden….

 5. John zegt:

  Da is dus weer een carriรจre switch? Lijkt me wel leuk en afwisselend. En enigszins vrijheid neem ik aan. Oude bekenden tegenkomen kan erg leuk zijn.

 6. marjolijn1 zegt:

  Een bijzondere baan, geniet ervan…!

 7. ZON-nebloem zegt:

  je bent aan het genieten, dan is het een fijne job :o)
  -Een @->- voor jou.

 8. Wel bijzonder om dit werk te doen. Leuk om weer een bekende tegen te komen.

  Love as always
  Dimario

 9. De Leuvense stoven. Heb veel kannen in de stoof gegoten!

 10. Doet me ook denken aan mijn grootouders met hun buzestove…

 11. Inderdaad, avontuurlijk hoor.

 12. Sjoerd zegt:

  Het lijkt me wel heel afwisselend…

 13. bentenge zegt:

  woar es den tit dak met de kolenkitte kolen ging halen in de schuur bij mijn grootiouders…

 14. Karel zegt:

  altijd mooi om bekenden uit lang vervlogen tijden te ontmoeten
  en ja steenkool hadden we vroeger een kolenkist vol van achter het huis ,voor de kachel ๐Ÿ™‚
  jij doet dus het werk en je baas kijkt toe , zal niet eens zo zijn ๐Ÿ˜

 15. Bertie zegt:

  Een (goede) oude bekende tegenkomen, echt gezellig!
  Die antraciet herinner ik me nog, er waren nootjes 3 en nootjes 4, afhankelijk van de haard. Of van hoelang ze moesten gloeien misschien.

 16. Rebbeltje zegt:

  Altijd leuk “oude bekenden” tegenkomen ๐Ÿ™‚

 17. ms zegt:

  Dat was antraciet. Dat was voor de goeie stoven. De Leuvense stoof werkte op eikes (eieren), dat was kolengruis samengeperst.

  ๐Ÿ˜€

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.