Over boeken en muziek om tot rust te komen !

“Naar welke muziek luister jij om tot rust te komen ?” vroeg mijn peute onlangs. Zij had waarschijnlijk verwacht dat ik van die zweverige muziek, ooit “new age” genoemd zou vermelden. Dat gezweef gaat dra op mijn systeem werken gelijk een waterkraan op mijn blaas. Ze fronste toen ik namen als Motorhead, Ramones en genres lijk “Darkwave” vermeldde. “En dat vlak voor het slapengaan” voegde ik er aan toe. Ze wist duidelijk niet goed meer hoe ze haar stylo moest vasthouden.

Eén van die oude groepen die men Gothic of darkwave noemt heette “fields of the nephilim” genaamd naar de reuzen uit het boek Genesis. Hier kan je luisteren als je dat tenminste wil.

Om helemaal in de stemming te komen leverde BPost gisteren mijn bestelde boek. Daar komen de reuzen ook in voor. Het boek is in het engels geschreven maar dat zal geen probleem geven. Avondlectuur dus voor het slapengaan.

Groetjes en tot later.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

23 reacties op Over boeken en muziek om tot rust te komen !

 1. Ik lees graag maar dat lijkt niet direct mijn lectuur. Geniet ervan!

 2. dieter ohler zegt:

  Ik zou nu bijna zeggen ‘ik kom bij u slapen’, maar dat ga ik niet doen. Lemmy – heerlijk. En dan nog de andere y’s. Super.

 3. meninggever zegt:

  Het is de stemming die bepaalt welke muziek op gaat. Als ik iets moet uitschrijven als een verhaal of artikel liefst wat jazzmuziek of big bands uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Normaal staat de radio aan en neem ik de moderner muziek tot me. Wil ik uit mijn dak gaat Hazes even op en zing ik elk lied mee. Klassiek komt ook voorbij, zeker als de dagen ook voor de geest wat donkerder zijn dan ze zouden moeten wezen. Maar muziek moet wel….slechts in de slaapkamer gebruik ik het niet meer…..dan heeft de geest rust nodig….net als het lijf…:)

 4. John zegt:

  Ik hoef maar te gaan liggen en ik ben weg. Ik luister ook geen muziek vlak voor ik ga slapen.

 5. Bertie zegt:

  Ik zing zelf. Slaapliedjes en zo.

 6. Lekker muziekje hoor. Goed om even de hersenpan leeg te maken. En dat is goed voor het slapen gaan.

  Love As always
  Dimario

 7. klaproos zegt:

  :-0 smaken verschillen nogal hé suske 🙂

 8. Inderdaad …… voor ’t slapen gaan 🙂 Blijkbaar ervaar jij muziek anders dan ik. Muziekale klanken kunnen mij behoorlijk uit de slaap houden omdat het vaak in mijn hoofd blijft spoken

 9. Frank-103 zegt:

  Ik lees meestal op mijn ipad, en dan verhalen over modelspoor op een treinenforum, heel ontspannend! Muziek draai ik vooral overdag en in de auto, ik luister vooral naar top 40 muziek uit de jaren 80 en 90, zoals genesis, madonna, malcolm McLaren, prince etc.

  Van dit soort religieuze literatuur vraag ik me altijd af wie het heeft opgeschreven (verzonnen) en met welk doel. Wat vindt men over 1000 jaar bijvoorbeeld van Mein Kampf of Harry Potter?

 10. marjolijn1 zegt:

  Nee, dat is voor mij teveel herrie voor het slapen gaan….!

 11. Lezen is niet meer echt mijn ding, wat dat betreft houd ik het tegenwoordig bij ‘Asterx & Obelix’ en ‘Guust Flater’.
  Voor het slapen gaan heb ik graag een rustiger strijkje dan ‘Fields of the Nephilim’. 🙂

 12. Karel zegt:

  morgen geven ze droog weer op , dus ik tref het in Artis 🙂
  vandaag is het bar en boos pppffftt regen en onweer

 13. KEES (PACO) zegt:

  ik luister naar mijn krolse kat van de buren. Prachtig

 14. mizzD zegt:

  Kan met herrie niet slapen hoor.. en erná ook niet.. weet nog van toen ik ‘savonds nog weleens ging stappen en dan de hele avond naar die keiharde muziek stond te luisteren.. dan tuutten m’n oren nog úren na en kwam ik zéker niet in slaap. Dat laatste is met het ouder worden nog erger geworden.. kan slecht inslapen dus. Daar helpt weinig tegen.. heb me erbij neergelegd en slaap gewoon ’s ochtends uit. 😉

 15. Raam Open zegt:

  Het ‘geweld’ van Motorhead heeft wellicht een verdovend effect.

 16. rietepietz zegt:

  Er is wel symfonische rock onder de noemer “een flinke bak herrie” waar ik op z;n tijd van kan genieten. De linkt die hier hebt is dat weer net niet. Maar gelukkig mogen smaken dus verschillen.

 17. de radio staat hier bijna constant aan Suske

  maar lezen heb ik wel wat verleerd

  prettige dag

 18. Ik ben helemaal geen lezer, de Donald Duck lukt nog wel Suske.

 19. Karel zegt:

  mogge Suske
  ik luister hier naar het tikken van de wandklok , verder is er zo tegen bedtijd geen ander geluid dan stilte 🙂
  wens je veel leesplezier
  geniet de dag

 20. Matroos Beek zegt:

  Voor het slapengaan lees ik altijd, en ook soms tijdens het slapen… als ik ’s nachts wakker lig. Veel plezier met jouw boek!

 21. ms zegt:

  Muziek staat hier -jammer genoeg- -zo goed als- niet meer op. Het valt niet te rijmen met Tinnitus, die wordt dan horendol. Met een koptelefoon lukt het wel, maar dan hoor ik niet wat er gezegd wordt.

  Wat ik graag nog eens zou terug horen is: “The Sound of Silence” maar dan niet van Simon & Garfunkel maar de échte.

 22. ZON-nebloem zegt:

  ik ga eigenlijk nooit slapen met muziek, de tv af en hup, dat bed in….
  .Een @->- voor jou.

 23. Sjoerd zegt:

  Voor het slapen gaan lees ik toch liever iets anders, Suske en Wiske bijvoorbeeld….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.