Uit mijn oude doos !

Het is tijden geleden dat ik nog eens in mijn doos met foto’s uit mijn verleden dook. De challenge van Satur9 is deze week “oud”. Een prima gelegenheid om het stof van die doos eens weg te blazen en zien wat er naar buiten komt.

Ik stootte op een foto van mijn vader met zijn hond. Die foto moet omstreeks 1980 genomen zijn. Geen goede kwaliteit, zeg maar slechte, maar toch deel ik deze hier.

Vader is ondertussen reeds overleden in 2009. De hond in 1991 vermoed ik. Het huis en de omgeving zijn ondertussen met de grond gelijk gemaakt. Vorige week waren ze bezig met het huis achter die haag en sparren te slopen. Foto’s van de sloopwerken kan je hier maandag zien. .

Terwijl ik toch bezig was heb ik nog enkele oude foto’s opgevist die ik hier lang geleden al eens getoond heb. Ondertussen zijn jullie die ofwel vergeten ofwel nieuw op deze blog.

Hierboven ziet u mij in 1967 of 1968 met mijn hondje Tito genaamd naar de toenmalige Joegoslavische dictator Tito. Die naam kwam ook voor in de strips van Nero als het hondje van detective Vanzwam.

Het meisje was mijn vriendinnetje in de jaren 1960. Net als ik was zij enig kind. We hebben uren samen gespeeld totdat door omstandigheden onze wegen splitsten. Kort voor haar overlijden heeft ze nog contact opgenomen met mijn moeder. Ze werd 54.

Deze figuur moet ik bij velen niet meer voorstellen. Mijn grootoom Jules Blomme. Berucht pensenjager en stroper. Hij kon de meest fantastische verhalen vertellen alsof het echt gebeurd was. Hij stierf in 1977 terwijl hij nog van plan was om te gaan jagen in Canada met zo’n zweefvliegtuig.

Gezellig samen aan het strand ergens aan de noordzee waarschijnlijk. Waar en wanneer die foto genomen is weet ik dus niet. Wel herken ik de dame boven rechts als mijn oma. Dat waren nog eens tijden.

Ziezo, genoeg oude foto’s voor vandaag. Benieuwd hoe anderen “oud” ingevuld hebben.

Groetjes en fijne dag.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

27 reacties op Uit mijn oude doos !

 1. fotorantje zegt:

  leuk die oude foto’s
  wat een nostalgie

 2. Wat een schattig jongetje ben je zeg. Een hele lieve foto vind ik het.

 3. omabaard zegt:

  Oude foto’s hebben altijd een streepje voor. Ze zijn vaak minder helder, zwart-wit, en ze stralen de oude sfeer echt uit.

 4. Wat zijn die foto’s toch vol herinneringen!

 5. Een foto had in die tijd veel meer waarde dan tegenwoordig. Prachtig om zo’n oud familiealbum weer eens even door te spitten

 6. meninggever zegt:

  Wat een geweldige plaatjes zeg. Een heel stuk familie- en persoonlijke geschiedenis. Leuk!!

 7. logbankje zegt:

  Foto’s van vroeger zijn nu ook oud, dus ook die kwaliteit van leven is minder geworden.
  Het zijn wel mooie herinneringen, door de tijd getekend.
  Er is wel software om ze te bewerken, maar dan is het niet meer de foto van toen. Hans

 8. Ik hou wel van die oude verhalen en die oude foto´s.

  Love As Always
  Dimario

 9. Matroos Beek zegt:

  Schitterend die oude foto’s!
  De foto van de dames aan zee is zo mooi…

 10. marjolijn1 zegt:

  Leuk die oude foto’s , bewaar ze maar goed…!

 11. Bertie zegt:

  Enig! De laatste strandfoto van je oma is als een ouderwetse zomerzotheid. 🙂

 12. doriske zegt:

  heerlijk!
  zelf ben ik gek van oude foto’s en oude verhalen.

 13. Je hebt het thema hier op een mooie manier ingevuld, Suske, mooi die oude foto’s. Ze roepen toch altijd weer herinneringen op. Wat een vrolijk viertal op je laatste foto en het portret van Nonkel Jules vind ik ook erg mooi.

 14. Die oude foto’s hebben veel meer sfeer juist omdat ze niet perfect zijn. Foto’s waren toen nog speciaal en ook best duur en hadden daardoor meer waarde.

 15. Sjoerd zegt:

  Foto’s uit de oude doos, het brengt je toch altijd even terug naar de tijd van toen…

 16. Ik vind dit prachtig Suske. En ontroerend. De foto van je vriendin uit je kinderjaren en het verhaal erbij. Stom genoeg heb ik er nooit echt bij stil gestaan (hoewel ik beter zou hebben kunnen weten denk ik) dat Nonkel Juul gebaseerd is op iemand die echt geleefd heeft. Vanaf nu zal ik het gezicht van je grootoom niet meer vergeten. 🙂 En, moet ik zeggen, het is ook precies het juiste gezicht voor Nonkel Juul.

 17. saturnein zegt:

  Heerlijke foto’s, die laatste vind ik fantastisch!
  Bedankt voor je bijdrage 🙂

 18. Rebbeltje zegt:

  Zelf heb ik niet zoveel met oude foto’s maar leuk je als jongetje weer eens te zien 😉

 19. Die foto van je papa zal ouder zijn dan 1980 (denk ik). Doet denken aan de foto’s van mijn familie in Zarren tijdens (eind) de jaren zestig.

 20. rietepietz zegt:

  Je vader in 1980 lijkt echt een heel oude foto, Eigenlijk meer dan de 40 jaar die het werkelijk is.
  Maar blijft leuk oude foto’s. Aan de foto in de stoel te zien moet jij ongeveer van het “bouwjaar van mijn oudste zijn ( nog op de nipper ’62) Verrast me altijd weer dat een deel l van mijn lezers meer de leeftijd van m’n kinderen ( soms zelfs kleinkinderen) dan van mij hebben. Dat is het leuke van blogland, leeftijd speelt daar veel minder een rol.

 21. Mooi en leuk die oude foto’s, ze brengen een hoop herinneringen naar boven hè?

 22. MyriamC zegt:

  Mooi, die oude foto’s.

 23. ms zegt:

  Ja die foto’s van vroeger werden genomen en dan werd het spannend om te zien hoe ze ontwikkeld werden. Soms goed en soms tegenvallend.

 24. Karel zegt:

  mogge Suske
  ja het is altijd leuk om door oude foto’s te bladeren
  en herinneringen komen dan vanzelf boven , zij het goede of minder goede

  geniet de dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.