Asalam !

Beste lezers, vandaag gaan we wat dieper in op de supermarkt “Asalam” en plaats ik dus een foto van die winkeld die ik gisteren hier ook al geplaatst had. Vooraleer hier dieper op in te gaan moet ik eerst vermelden dat ik vooraf aan Kleine Muis mijn mening moest geven over haar make up waar ik dus niet dieper op zal ingaan. Dit tot grote opluchting van Grote Muis.

Zoals je hier ondertussen meerdere malen gelezen hebt is “Asalam” een halal supermarkt vlakbij het stationsplein. Voor de oudere lezers bevond zich tot voor enkele jaren in dit gebouw een “Quick“restaurant. Da’s waarschijnlijk allesbehalve halal. Dienen Kwiek is dus even rap verdwenen als dat hij gekomen was. Vandaar de naam dus.

Hoe we dieper ingaan bij Asalam ? Via de deur natuurlijk die vanzelf opengaat. Eerst waren we even langs geweest bij de “Turkse bakker” en dan naar de supermarkt. Waarom dit alles ? Omdat ik enige tijd geleden Kleine Muis beloofd had daar even langs te gaan met haar. Die wou eens zo’n turks brood proeven. Belofte maakt nu eenmaal schuld.

Ook zag ik de imam van de moskee nog eens. Tijden geleden dat ik die kerel nog eens zag. Hoewel hij mij steeds “vriend” noemt maakte hij zich ditmaal snel uit de voeten. Rare jongens die…

Dat het niet bij dat brood van de Turkse bakker bleef was te verwachten. De Muizen liepen de rekken af en gooiden van alles in de mand die ik droeg. Kleine Muis was tevreden eens deze kant van Roeselare bezocht te hebben.

Dat Kleine Muis achteraf naar de Mac wou is hier volkomen bijkomstig.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

37 reacties op Asalam !

 1. meninggever zegt:

  IK zal er niets kopen. Heb er niets mee…. Geloofgebondenheid vind ik geen toevoeging aan het winkelaanbod. Zouden we ook een naturistensupermarkt normaal gaan vinden? Of een kanibalenshop? Pas als men niet overduidelijk van het geloof is koop ik er. Die zijn er hoor, ik ken ze ook in onze grote stad. En daar heb ik best wel eens wat brood en lekkers gescoord. Maar ik ken er ook waar je als niet islamiet bijna wordt weggekeken. Overigens mijd ik ook winkels met Bijbelse inslag…..

 2. Als ik ook eens in Roeselare geraak ,wil ik wel eens binnen gaan in die winkel. Eens kijken wat ze allemaal verkopen.

 3. frank-103 zegt:

  Die Turkse bakkers bij Bos en Lommer in Amsterdam hebben heerlijke (gevulde) broodjes, dan wil je echt niet meer naar de McDrek!

 4. omabaard zegt:

  Ik ben er nog nooit geweest, ook niet bij een Turkse bakkerij, hoewel ik vaak hoor dat de broden er heerlijk zijn. Je inspireert me.

 5. logbankje zegt:

  Kleine Muis verdiend een compliment, anders zou ze het niet vragen.
  Een halal supermarkt is best goed winkelen.
  Je bent toch wel gezellig naar de Mac gegaan. Hans

 6. bij de turkse winkel koop ik meestal mijn koffie en natuurlijk zoute augurken.

  Love As always
  Di Mario

 7. Karel zegt:

  nee ik zal daar nooit heen , dat kasten gedoe en het heilig verklaren van vee en rivieren bevalt mij niet

  rustige avond groet

 8. rietepietz zegt:

  Maar de mac is zeker niet hallal;-)

 9. klaproos zegt:

  zo’n turkse winkel vind ik ook altijd errrrrrrg tof suske 🙂

 10. doriske zegt:

  was dat in een ver verleden niet den unic?

 11. marjolijn1 zegt:

  Een cultureel uitstapje en daarna naar de mac, heel verrassend….!!

 12. Bertie zegt:

  Wij gingen graag naar een Turkse winkel, veel keus in verse groenten, kruiden om eens wat anders te proberen.
  De Mac is ook goed maar dan anders. 😀

 13. JasMien zegt:

  Ik ben fan van kleine en grote Muis :-p

 14. Rebbeltje zegt:

  En natuurlijk snoep op de toonbank…zou verboden moeten worden 🙂

 15. Hier heb je ook van die winkels, en ze hebben best wel lekkere spullen hoor.

 16. naar de Mac…

  een verrassend slot Suske

  prettige dag

 17. Als ik daar ooit kom ga ik eens binnen. Zo’n lekker Turks brood en nog andere lekkernijen, niet te versmaden. Ach ja je zat van het één in het ander hé Suske!

 18. Moeten we bij gelegenheid ook eens gaan bezoeken…

 19. Die laatste zin … hoe bedenk je het weer!? 🙂

 20. Sjoerd zegt:

  Dat lijkt op een winkel uit de oude doos, de Gruyter of zoiets…

 21. ms zegt:

  Turks brood hebben wij ook in de supermarkt, een halalzaak weet ik niet in de buurt.

  Misschien vind je ze wel meer in de grotere steden.

 22. Karel zegt:

  mogge Suske
  ik was nog nooit in een halalzaak , kan wat ik nodig heb nog steeds bij de supermarkt krijgen
  bij de mac kom ik ook niet
  geniet de dag

 23. Leo zegt:

  Lang leve de Mac…..

 24. shivatje zegt:

  Ze hebben wel goede producten en zelf eet ik ook graag in stokbrood en het plat rond brood

  Aum Shanthi

 25. Yova zegt:

  Ik had al vermoeden deze woord asalam. Ik kom weinig zulke zaakjes naar binnen. Helaas. Maar in de supermarkt hebben ook wel eens turkse broden. Zijn ook lekker. Maar deze zaakjes zijn natuurlijk heerlijk vers. Leuke winkel heeft ze.

 26. Oud-Hollands bedoel ik. Dit is natuurlijk ook een Nederlandse winkel.

 27. Het oogt binnen bijna als een nostalgische Nederlandse winkel : )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.