De plank !

Het is 10 u als ik laat weten voor de deur te staan. Duidelijk last van ochtendhumeur komt Grote Muis naar buiten gevolgd door een duivels lachende dochter. Blijkbaar is Grote Muis pas om 4 u in de morgen in slaap gevallen dankzij dat mormel van een hond die haar uit haar slaap hield. Als ze dan toch in slaap geraakt wordt ze rond 9 u nogal ruw gewekt door Kleine Muis met de mededeling dat mama op moet staan daar ze straks met mij naar de Gamma zullen gaan voor een plank. “STRESSKIP !” begroet Grote Muis haar dochterlief.

Die plank zal dan in de slaapkamer van de hier op deze blog beruchte stresskip geplaatst worden. Hoe ze dat gaan klaarspelen weet ik niet niet en vraag er niet naar. Grote Muis kennende zal deze klus wel tot een goed einde gebracht worden.

Gewapend met de juiste afmetingen stappen we de Gamma binnen. Grote Muis heeft zo’n kar genomen waar je planken makkelijk kan op leggen. Daar haar brilglazen mistig beginnen worden moet Kleine Muis haar mama regelmatig corrigeren. Voor je het weet loopt ze verloren of neemt ze ongewenst een deel van de rekken mee.

Een medewerker helpt hen de juiste plank kiezen en dan neemt hij die mee om op de juiste grootte te zagen. “Het stukje dat afgezaagd is zal mijn dochter gebruiken om haar hond op te zetten” laat Grote Muis weten. “De FOTO van mijn hond !’ verbetert haar stresskip. De medewerker heeft dit gehoord en begint over zijn hond die lang geleden overleden is en waar hij nog steeds aan denkt. Geen enkele andere hond heeft die kunnen vervangen. Tenslotte laat hij weten dat border collies de intelligentste honden zijn die je kan vinden. De zijne kan zelfs een deur openen. Ongelooflijk !

Gewapend met deze wetenschap over honden en de plank gaan we naar mijn auto. Ondanks de twijfels van Grote Muis krijg ik die meer dan 2 meters lange plank netjes in de auto zijnde een Opel Mokka die niet bepaald bekend staat voor zijn grote kofferruimte.

Een oudere man staat ons vol belangstelling te bekijken tewijl we zo bezig zijn met die plank. Als we wegrijden zie ik dat hij ons nog steeds in het vizier heeft. Het zal dus een vreemd zicht geweest zijn.

Groetjes.

๐Ÿ™‚

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

28 reacties op De plank !

 1. Zo zorg je voor leuk vermaak voor anderen : )

 2. meninggever zegt:

  Wel humor, die plank is om de hond op te zetten, brengt toch een glimlach op mijn maandagochtendgezicht…

 3. logbankje zegt:

  Nou, slecht slapen of kort slapen en dan ruw worden gewekt, is een ramp.
  Een hondje houdt de mens wel bezig. Hans

 4. frank-103 zegt:

  Grote muis heeft jouw telefoonnummer, zo zal die plank dus wel opgehangen worden!

 5. Hilde zegt:

  Toch handig, als men dat op maat kan laten zagen. Border Collies hebben wel meerdere bijzondere eigenschappen. Zo kon die van een vriendin van de dochter, lachen, ja echt lachen daar leek het op. Dat deed hij door z’n mondhoeken op een bepaalde manier achteruit te trekken met de tanden bloot. Vreemd zicht, dat wel.

 6. Zolang dat men de plank niet misslaat Suske

 7. doriske zegt:

  mijn kind, schoon kind.
  mijne hond, schone hond.

 8. terrebel zegt:

  Mooie geschiedenis over connectie, Suske!

 9. marjolijn1 zegt:

  Blaffende honden bijten niet, is een gezegde hier, maar wel iets waar je niet vrolijk van wordt.
  Een goede hondentraining misschien wel een strak plan.

 10. Honden blijven bijzonder. Je moet elke hond op zijn waarde schatten.

  Love As always
  Di mario

 11. rietepietz zegt:

  Herinner me vaag iets over een korte TV film die “de plank” heette en dat uitsluitend een verhaal over een plank was. Planken lijken dus tot de verbeelding te spreken.

 12. Wildcard zegt:

  Border collies de intelligentste honden?? Die heeft duidelijk nooit ne Jack Russell ontmoet ๐Ÿ™‚
  Dat zijn intelligente, slimme en lepe beestjes ๐Ÿ˜‰

 13. Rebbeltje zegt:

  Altijd passen en meten en als je denkt zo s het goed kan het voor anderen nog een vreemd gezicht zijn. Een keffende hond…dan is er iets mis lijkt me zo

 14. Yova zegt:

  Echt irritant om te blaffen. Zo dit is zeker hele grote plank. Volgens heb je ook daar om te zagen. Bij ons Gamma heb het ook om kleiner te zagen. Maar geld niet voor alle planken. Palen doen ze niet. Schutting planken ook niet. Toch gelukt.

 15. Tine de Jong zegt:

  Er is bij een brillenwinkel vast ook bij jullie wel Antifog brush combo te krijgen want dit helpt heel goed dat de bril niet meer beslaat. Klein laagje erop doen met tube borstel en dan met het bijgeleverd doekje schoonmaken en de bril beslaat niet meer. Had er ook last van met mondkapje.
  Hier zijn alle bouwmarkten ook gesloten dus kan ook daar niet heen. En ik mis ook mijn hond nog steeds hoor. Wens jullie mooie dagen.

 16. Dat lijkt me toch een forse plank om zo even in je auto te kunnen schuiven.
  Heb je hem eerst doormidden laten zagen en er een scharnier tussen geplaatst, zodat je hem dubbel kon vouwen of zo? ๐Ÿ˜‰

 17. klaproos zegt:

  hij zal zijn gedachten erover hebben suske ๐Ÿ™‚
  het moet ook wel een grappig gezicht zijn geweest zo’n gedoe met een plank

 18. Bertie zegt:

  Even dacht aan het filmpje met Tommy Cooper. ๐Ÿ˜€
  Maar dit verhaal is ook de moeite waard.

 19. Van zo’n keffer wordt je toch niet echt vrolijk Suske.

 20. Sjoerd zegt:

  Met zo’n blafhond heb je de plank toch misgeslagen. Blaffen is vaak aandacht vragen en is af te leren.

 21. John zegt:

  Ik denk dat de hond niet voor niets bepaald gedrag vertoont. Beter dat uitzoeken dan er kwaad op worden. Die plank komt wel goed.

 22. ms zegt:

  Mja, een foto van een hond blaft niet de hele nacht.

  ๐Ÿ˜‰

 23. Karel zegt:

  mogge Suske
  en dat mormel van een hond mag blijven ?
  en gaan de muizen het opvoeden , zo het in de nacht stil blijft
  anders de plank niet aan de muur , maar er een hondenhok van maken , en het beestje daar laten slapen , buiten dan wel te verstaan

  rustige zondag groet

 24. Misschien dient die gewoon om elke dag brood op de plank te hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.