Soepkieken en stresskip !

Deze week zit de kerstvakantie er weer op en dat kan je merken. Toen ik dinsdagmorgen naar de markt fietste kwam ik regelmatig jongeren tegen zonder voor- of achterlicht en dan nog donker gekleed ook. Soms vraag ik me af of hun ouders vermoeden dat hun zoon of dochter voor kamikazepiloot zal studeren later. Doodgevaarlijk zo in het verkeer. Ik als oudje heb voor- en achterlicht op de fiets en draag nog een fluo hesje. De automobilisten kunnen me goed zien. Als ze me dan herkennen kan dat natuurlijk faliekant aflopen.

Gelukkig moeten niet alle leerlingen naar school fietsen. Sommigen uit het middelbaar krijgen les via live chat. Zo ook Kleine Muis die daar heel enthousiast over is zoals te zien op de foto. Ze had de leraar in kwestie verwittigd dat ze weg moest met haar mama, maar die was onverwurmbaar. Zij MOEST aanwezig zijn tijdens de live chat. De verbinding kwam niet zonder moeite tot stand. Eens zien en luisteren wat “dienen Pipo” weet te vertellen. “Saaaai” hoorde ik regelmatig gevolgd door een zucht. De leraar had de moeite gedaan om een power point presentatie te maken opdat alles duidelijk zou zijn, maar Kleine Muis bleef er niet wakker bij. Even dacht ik dat haar smartphone door de living zou geschoten worden, maar gelukkig bleef het bij dreigen. Tenslotte werd de verbinding verbroken. OEF ! “Is de leraar dood gevallen ?” grapte ik. “IK HOOP HET !” was haar eerlijk antwoord. Dan maar een eenvoudige doch niet zo heel erg voedzame maaltijd gehaald. Zoute friet met sla die volgens mij naar plastiek smaakt, maar wie ben ik ?

Nu iedereen die deze blog leest door zal hebben dat dit een educatief verantwoorde blog is laat ik hierbij ook weten Kleine Muis enkele woorden geleerd te hebben die zij tot op heden nog niet kende namelijk “Soepkieken” en “Stresskip”. Haar mama heeft het geweten !

Groetjes en tot de volgende.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

24 reacties op Soepkieken en stresskip !

 1. Hilde zegt:

  Rijden zonder licht op je fiets, herinner me dat ze daar thuis heel streng over waren (en terecht). Is inderdaad gevaarlijk. Dat digitale lesgeven wordt hier ook niet zo bijzonder onthaald. Het vergt ook veel concentratie en wie kan dat nu, zo uren voor dat scherm geconcentreerd blijven. Neen, voor de jonge mensen is dit echt geen goede zaak en mentaal heel uitputtend.

 2. omabaard zegt:

  Die online lessen zijn ‘dooddoeners’ voor sommige jongeren. Als dan de motivatie zoek is….. Ook niet leuk voor de lesgever.
  Inderdaad veel jongeren rijden zonder licht en beseffen niet hoe gevaarlijk dat is.

 3. meninggever zegt:

  Ik ben stomverbaasd als ik jonge lieden zie fietsen met verlichting. Het is een uitzondering. Dat die jongelui het maar niks vinden om digitaal onderwijs te moeten volgen snap ik nog wel. Ik leerde ooit heel wat in de avonduren. En dat viel me nooit zo mee al volbracht ik de studies uiteraard wel. Maar vond ik het leuk? Nee!

 4. ZON-nebloem zegt:

  ik zat juist te denken hoe vaak vroeger mijn pa ons licht moest maken, een ampulleke en die koperen draadjes
  tegenwoordig is het beter weggewerkt
  En thuis les volgen is voor velen niet goed, hopelijk heeft ze daarna toch goeie punten
  -Een @->- voor jou.

 5. Ik zal niet zeggen dat ik voorbeeldige kinderen heb, maar fietsen zonder licht, dat doen ze echt niet. Dat hebben ze wel geleerd.

  Love As Always
  Di mario

 6. logbankje zegt:

  Fietsers en verlichting, gaan slecht samen.
  Voor de leerlingen is in de schoolbankjes zitten, met klasgenoten toch beter.
  De heer Bommel zou trots zijn geweest op de voedzame maaltijd.
  Goed dat je Kleine Muis wat kennis bijbrengt. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 7. rietepietz zegt:

  Ja echt gevaarlijk, ik herinner me nog dat mijn zoon na zijn eerste autorijles in het ochtenddonker zei; “ik heb me op de fiets nooit gerealiseerd hoe onzichtbaar je bent zonder licht. “.

 8. doriske zegt:

  eerlijk gezegd, zulk soort onderwijs haalt het niveau van de leerlingen naar omlaag en het is al niet schitterend.
  jong zijn is nooit gemakkelijk maar tegenwoordig is het bijna onmogelijk.

 9. marjolijn1 zegt:

  Goede verlichting is erg belangrijk, op welk voertuig ook…!!

 10. Zoals Kleine Muis op tafel ligt lagen wij vroeger in de schoolbanken, maar dan zonder telefoon natuurlijk. We hebben een leraar gehad die ook zo ging liggen op zijn tafel voor in de klas. Dat was handig! We hebben geprobeerd dit schoolbreed ingevoerd te krijgen, maar toen tijdens scheikundeles dingen gingen ontploffen is het weer teruggedraaid. 😦

 11. Rebbeltje zegt:

  Ha als de leerkrachten alles van de andere kant van de schermpjes mee zouden krijgen hebben ze ook een goeie les gekregen.
  Groetjes

 12. Ja, praktijkonderwijs leent zich niet echt voor het leren op afstand via een beeldscherm. Ze moeten de handen wat kunnen laten wapperen om resultaten te halen waar ze trots op zijn. Die kinderen hebben het in deze coronatijd ook erg zwaar, temeer daar ze hun vrienden en vriendinnen ook niet kunnen/mogen ontmoeten.

 13. Fietsers en andere weggebruikers moeten opvallen in het verkeer, dat staat buiten kijf…

  En dat afstandsonderwijs is toch het ideale middel niet

  groeten

 14. Yova zegt:

  Daar heb je gelijk erin met zonder verlichting van je fiets. Ik zie steeds vaker. Maar hebben ook verlichting om je arm. Het is ook erg in. Ja het is probleem dat je kinderen thuis zitten. Dan moeten les geven. Heel erg irritant voor de kinderen. Hopelijk gaat voorbij. Dan kunnen weer naar school. Mooie muziek!

 15. Bertie zegt:

  Zien en gezien worden, daar moet echt op gelet worden, ook door ouders. Maar ja, je vergeet wel eens wat.
  Het thuiswerken valt niet in ieders smaak, zo te ien. ☻

 16. Helemaal met je eens dat het levensgevaarlijk is om zonder verlichting te fietsen. Ik zeg het voortdurend tegen mijn kinderen!

 17. ms zegt:

  Het zijn niet enkel fietsers. Hoeveel auto’s zie je niet rijden met maar één koplamp?

 18. Karel zegt:

  mogge Suske
  goed licht op de fiets is nodig en zelfs verplicht , ik denk zelf als ze blijven handhaven en bekeuren de zondaars het eens wel gaan leren
  dat leren via een schermpje lijkt mij persoonlijk ook niet alles , maar toch beter dan niets

  geniet de dag

 19. bvision zegt:

  Tsja, als je praktijkonderwijs gewend bent is het natuurlijk moeilijk concentreren achter zo’n klein schermpje. En niet iedereen heeft toegaan tot goede apparatuur.

 20. shivatje zegt:

  Het nieuw leren is zo saai.
  Spijtig dat bepaalde ouders geen acht nemen om hun kind aan te manen hun fietslichten aan te steken. Maar als er iets gebeurd wijzen ze wel een vinger naar de automobilist.

  Aum Shanthi

 21. John zegt:

  Zulke mensen tegenkomen op de dijk doet je echt schrikken. Je ziet ze vaak echt pas bijna te laat. Maar als automobilist ben je fout als er wat gebeurt.

 22. Matroos Beek zegt:

  Leuk meisje om in je klas te hebben! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.