Daar heb je de marktkramers weer !

Terwijl ik tegen een marktkramer sta te praten komen er twee kokette dames op mij af “Sta jij in contact met de politie ?” Ik haal mijn GSM te voorschijn. “Indien nodig kan ik hen oproepen”. Blijkt dat ze reeds een uur gevolgd worden door een man. De man zou tenslotte een fiets gestolen hebben. Of ik samen met hen verder kan stappen. We lopen enkele seingevers tegen het lijf en ik laat de dames hun verhaal nogmaals doen. Dan verdwijnen de dames met de seingevers. Ik zie een gemeenschapswacht en deel de feiten mee. Een seingever komt puffend op mij af. “Die dames kunnen nogal rap stappen. Hoe die man het een uur volgehouden heeft om hen te volgen is me een raadsel.”

Komt er een dame met bril op mij af. “Ik kan door die aanslag op mijn glazen onmogelijk zien of ik iemand een biljet van vijf of vijftig euro zie”. waarop ik antwoord dat ze me altijd รฉรฉn van vijftig mag geven.

Een seingever heeft opgemerkt dat twee van de drie viskramen er niet zijn. Hopelijk heeft diegene die er wel staat voldoende voorraad bij. Ik haal mijn schouders op. “Laat die verkoper dan maar een walvisje leveren. Kan hij die in stukjes zagen en verkopen.”

De opkomst van de kooplustigen was mager, zo ook de opkomst van de hangouderen. Toch nog gezellig aan de praat geweest met deze die wel kwamen.

En voor ik het goed en wel besefte was het tijd om te beschikken.

๐Ÿ™‚

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

17 reacties op Daar heb je de marktkramers weer !

 1. Matroos Beek zegt:

  Het zal voor velen toch te koud zijn geweest gisteren om naar de markt te gaan.

 2. Karel zegt:

  mogge Suske
  en is de fietsendief nog in de kraag gevat
  ojee , te weinig vis is een ramp hihi
  geniet de dag

 3. bvision zegt:

  Het was ook gatverpielekes koud om voor je plezier even de markt op te slenteren.

 4. John zegt:

  Nu wil ik eigenlijk weten wat die man moest en of hij echt wel die vrouwen volgde en die fiets had gestolen. Vragen waar ik nooit antwoord op zal krijgen ๐Ÿ˜†

 5. Altijd avontuur in Roeselare!

 6. Bertie zegt:

  Spannende dingen , zoiets maak ik nou nooit es mee.

 7. ms zegt:

  Ik laat me niet verleiden tot de markt. Eรฉn keer waren we bijna gegaan โ€ฆ voor zo een kruidenkraam. Maar net voor het vertrek zijn we ons gezond verstand tegen gekomen.

 8. Altijd wat te beleven op de markt Suske

  groeten

 9. Maar je laat je toch niet een uur volgen voordat je iemand aanspreekt of de politie belt.

  Love As always
  Di mario

 10. Ik kan het me wel voorstellen dat die dames rap stapten, het was ze vast te koud voor een kalm en bedaard kuiertje.

 11. Rebbeltje zegt:

  Prachtig deze zin
  Die dames kunnen nogal rap stappen. Hoe die man het een uur volgehouden heeft om hen te volgen is me een raadsel.

 12. klaproos zegt:

  brrrrr het si fris he suske,
  jij maakt toch ook vanalles mee hรฉ, heerlijk,
  hรฉlemaal geen saaie job.

 13. Je verveelt je in elk geval niet. ๐Ÿ™‚

 14. logbankje zegt:

  De dames zorgen voor de nodige beweging om warm te worden.
  Broodje walvis altijd voedzaam. Hans

 15. Hoe zou een broodje Walvis eigenlijk smaken ๐Ÿ™‚

 16. meninggever zegt:

  Ook op de markt hakt Corona er wel in. Ik zie dast hier ook. Sommige stalhouders houden vol, maar een deel van deze lieden gaf de pijp aan Maarten…

 17. Hilde zegt:

  Haha dat van die hangouderen. ’t Is eens iets anders dan hangjongeren. Leuk om te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.