Ontsmette handjes voor en na !

Tijdens de markt houd ik me ook ledig met het plaatsen van de zuilen en vullen van de handgeldispensers. Nu waren er enkele zuilen met dispenser verdwenen. Na wat nadenken, wat ik nu en dan sporadisch doe, wist ik weer waar ze gebleven waren. Die stonden bij dat toilet dat de stad geplaatst heeft om aan bepaalde behoeften tegemoet te komen.

Terwijl het nog rustig was op de marktplaatsen ging ik die keet even van dichtbij bekijken. Van uit het spreekwoordelijke niets kwam plots een dame te voorschijn. Ze was naar de uitdrukkig achter dat mondmasker te zien happy om eindelijk eens een (mans)persoon van dichtbij te zien. Zoals te verwachten geraakten we aan de praat. De gedienstige dame bleek uit Colombia te komen en woont momenteel in Brugge. Moedig van haar om iedere dag naar Roeselare af te zakken om zich te vervelen in een openbaar toilet.

De zuilen met handgel dispensers heb ik maar laten staan. Je kan maar ontsmette handen hebben om als man…..mannen hebben nu eenmaal hun handen nodig om te plassen…….Of het aangenaam aan te raden is om als man eerst je handen vol gel in te wrijven weet ik niet. Ik denk er het mijne van. Vrouwen hebben dat probleem niet. Die hoeven maar neer te zitten en de natuur doet haar werk.

Genneutrale groet.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

28 reacties op Ontsmette handjes voor en na !

 1. meninggever zegt:

  Juist het nogal onverschillig omgaan met hygiene, zeker na toiletbezoek, zorgt voor verspreiding van de nodige bacillen. Dat is op zich dus met al dat gewas van deze periode een stuk verbeterd. Dat vrouwen daar eenvoudiger mee zouden kunnen omgaan doet mij vrezen voor de gezondheid. Ik denk dat een beetje vrouw ook een hoop te reinigen heeft…..

 2. Die gel vind ik ook niet het van het. Ieder drukt maar op die dispenser en ja ik moet lachten met je bedenking om als man wat gel op je handen te smeren ,hahahaha!

 3. logbankje zegt:

  Een belangrijke taak om een openbaar toilet te runnen.
  Een behoeft die je op een zeker moment niet meer kunt uitstellen.
  Inderdaad schoon en fris als dat de hand van de man niet is. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 4. Ik ga niet graag naar openbare toiletten.

  Love As always
  Di Mario

 5. Karel zegt:

  Yerseke wordt uitgesproken als Ierseke
  ja via de pps maken we mooi uitjes , ik hoop dat stadje nog eens in het echt door te wandelen
  rustige avond groet

 6. rietepietz zegt:

  Èen beetje aanspraak is nooit weg, ook voor jou niet denk ik. Mits de mensen niet opgefokt zijn wat helaas ook wel voor komt.

 7. Frank 103 zegt:

  Openbare toiletten zijn hier overal gesloten ivm corona besmettingsgevaar, maar handen wassen kan natuurlijk nooit kwaad.

 8. Rimpelingen zegt:

  Dat gewoon neerzitten van vrouwen is lang zo eenvoudig niet als jij je voorstelt. Kleren omhoog, kleren naar onderen, op openbare toiletten alles ontsmetten of vol leggen met papier, eventueel bóven de bril hangen, daar is geen aardigheid aan, hoor.

 9. marjolijn1 zegt:

  Niets mis met goed je handen wassen, wat je ook doet… 🙂

 10. doriske zegt:

  in geval van hoge nood zou ik af en toe wel willen ruilen met een man
  toch ben ik al bij al blij dat ik een vrouw ben.

 11. KEES (PACO) zegt:

  Toch blijf ik maar man haha

 12. Rebbeltje zegt:

  Het begint een automatisme te worden…
  Fijn weekend

 13. klaproos zegt:

  toch was ik mijn handen ook suske, niet meer als normaal lijkt me 🙂

 14. Psssst … even een geheimpje, Suske … als de nood aan de man is, kun je het zelfs als man zittend doen … 🙂

 15. Goed je handen wassen, is toch wel zinvol hoor Suske.

 16. ms zegt:

  Denk je niet dat die gel beter bij de markt zou staan? In zo een openbaar toilet kan je toch ook je handen wassen, wat veel gezonder is voor handen en al de rest.

 17. bvision zegt:

  Het lijkt me in ieder geval wel zo handig om schone handen te hebben als je klaar bent met het doen van je behoefte

 18. omabaard zegt:

  Jij hebt geregeld gezellige babbels, leuk om mensen te ontmoeten.
  En over dat veelvuldig ontsmetten, wil ik niet echt nadenken😉

 19. bentenge zegt:

  Mijn enige reactie nu die derde golf op ons af komt is… wat doet mevrouw uit Brugge in Roeselare? En zijn die toiletten geen haard van de nauwe contacten of poetst iemand daar elke keer weer (zoals het zou moeten) alle aangeraakte oppervlakten af?

 20. Gezellig zo’n gesprekje. Ik kan me voorstellen dat die mevrouw blij was om iemand tegen te komen : )

 21. Tine de Jong zegt:

  Wel goed dat er een openbare toilet is daar. Hier ontbreekt het er aan waar ook vraag naar was. En handen wassen altijd hygiënisch. Maar heb eigen flesje bij mij wat ik veel gebruik. En fijn dat de toiletten ook schoongehouden worden al zit ik nooit op openbare toiletten. Wens je gezellige dagen toe. Groetjes, Tine

 22. bertjens zegt:

  Toch maar blijven doen.

 23. John zegt:

  Waarom zou je je handen wassen voor het plassen? Of er na? Als je het goed doet pies je niet over je handen, toch?!

 24. Karel zegt:

  mogge Suske
  ja wat is het eigenlijk voor goedje , wat je op je handen smeert , als het ontsmet zal er toch iets chemisch in zitten , maar handen wassen na toilet gebruik , ja dat is goed , met water en zeep 🙂
  geniet de dag

 25. Handen wassen voor en na kan in elk geval geen kwaad, doe ik ook altijd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.