Wirwar !

Dit weekend voelde mijn moeder zich niet zo lekker. Duizelig. Dit gebeurt meer als haar bloedspiegel schommelt. Daarom dat ik zonder haar boodschappen deed op zaterdag. Maandag was ze weer de oude en deed ik samen met haar haar boodschappen.

Dezelfde avond belde ze me op. Er waren papieren met de post gekomen. Hoe en wat kon ze niet uitleggen. Daar heeft ze geen kaas van gegeten. Langs de ene kant begrijpelijk. Ze is reeds 87 jaar. In het rusthuis zit het vol van mensen van haar leeftijd en zelfs jonger die NIETS meer weten.

Probleem is wel dat tot voor kort iemand van Fortis haar betalingen en papieren deed. Ook al doet mijn moeder al haar betalingen via Belfius. Nu is die persoon van Fortis met pensioen en wil mijn moeder dat ik dat overneem. Kort uitgelegd : het is een kluwen van domicileringen en betalingen waarvoor geen domicilering is geregeld. Dat moet ik in feite allemaal uitpluizen.

Mijn moeder begrijpt niet dat ik er geen klaar inzie en heeft tussendoor met die gepensioneerde van Fortis gebeld. Die raadde haar aan de opvolger aan te spreken hierover. Wie of wat dat is is niet gekend. Daarom stelde mijn moeder enkele weken geleden voor dat ik met de betalingen via Belfius naar die gast van Fortis zou gaan, ook al weet ik niet wie ik moet vragen. Daarom alleen al weiger ik dat te doen. Ik zou me belachelijk voelen om met die Belfius documenten daar binnen te vallen. Een ware ravage noem ik het. Ik denk er sterk aan om iemand van Belfius te contacteren en me te vragen hiermee te helpen waar kan.

Conclusie : mijn moeder is weer gezond en zal niet nalaten de boel op stelten te zetten voor deze “betalingen”. Vlug mijn kalmeerpillen nemen.

Wordt vervolgd.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

33 reacties op Wirwar !

 1. Hilde zegt:

  Da’s echt niet eenvoudig hé als je er zo middenin valt en mee wordt geconfronteerd.

 2. meninggever zegt:

  In Nederland noemen we dat een bewindvoerder toch? Ik zou dast niet zo snel door een ‘derde’ laten doen. Teveel voorbeelden van misbruik bekend. Een oudere dame zal toch niet zo’n ingewikkelde boekhouding kennen? Inkomen versus uitgaven is batig saldo of niet, zoiets? Vraag desnoods steun aan een belastingdeskundige in de buurtcentra of bij ouderenbonden, die zijn er in B volgens mij ook toch??

 3. Pffff niet aan beginnen! Machtig iemand van de bank en controleer het.

 4. omabaard zegt:

  Met het ouder worden, worden mensen wantrouwig. Mijn vader wilde persé zijn zaken zelf regelen, ook al kon hij, toen hij bijna 95 was, de lettertjes niet meer lezen. Hij gaf het niet graag uit handen.
  Een grote klus voor jou!

 5. Frank-103 zegt:

  Vervelend dat het zo ingewikkeld is dat je dat zelf niet kunt. Hier is het gelukkig niet zo complex.

 6. RenéSmurf zegt:

  Nou, ik vind het voor mezelf al lastig genoeg, laat staan dat ik er iemand anders bij zou kunnen doen.

 7. Jammer dat het zo ingewikkeld is voor je, het zou toch makkelijker zijn als je dat in eigen beheer kon doen.

  love As Always
  Di Mario

 8. Karel zegt:

  ha die Suske
  inderdaad zonde om weer terug in de doos te doen , tot dat de volgende klaar is laat ik Vincent op de bank zitten hihi
  ja tekenen kon die gozer ook goed , een echte kunstenaar hoor
  de volgende is een landschap aan de kust van Main USA
  fijne avond groet

 9. Gelukkig is je moeder weer beter. Maar ik denk dat je ervan bewust bent dat het zo weer anders kan zijn. Ik zou eerst eens horen bij Belfius en vragen of één persoon haar betalingen wil regelen. Al zal ze wel een volmacht moeten geven! Sterkte, want mensen zoals je moeder zijn best wantrouwig en willen liefst overal zelf nog de touwtjes in handen houden.

 10. rietepietz zegt:

  Misschien toch maar zelf induiken, zo héél ingewikkelde boekhouding zal ze toch niet hebben?
  Gelukkig is ze weer opgeknapt.

 11. Yova zegt:

  Het is best wel lastig. Ik hoop dat goede oplossing zoekt.
  En is best wel heftig. Gelukkig gaat weer.

 12. marjolijn1 zegt:

  Moeilijk, succes met het zoeken naar een goede oplossing…!

 13. Dit hoor je vaker. Ouderen die afhankelijk zijn van hulp en die, in plaats van de zaak op een goede en veilige manier uit handen te geven, zich ook nog zelf met de toestand gaan bemoeien. Wel begrijpelijk natuurlijk, het gaat over geld tenslotte, maar tamelijk desastreus voor degene die zich opwerpt als belangenbehartiger. Ik denk dat het inderdaad goed is contact op te nemen met Belfius en ook met de gepensioneerde functionaris van Fortis om te weten te komen wie de opvolger van hem of haar is. Verder zou ik moeder, voor zover mogelijk, op het hart drukken géén acties te ondernemen voor ze jou erover geraadpleegd heeft. Niet eenvoudig dit, maar je hebt voor hetere vuren gestaan! 🙂

 14. Lastig! Ik heb jarenlang samen met jongste broer de financiële administratie voor mijn (demente) vader verzorgd. Moest heel officieel omdat we aangemeld waren bij de Rechtbank. Kostte heel wat bloed, zweet en tranen om alles kloppend te krijgen en houden. Succes!

 15. Rebbeltje zegt:

  Zou denken dat dit niet van de ene op de andere dag is gekomen.
  Dus de gepensioneerde kan best nog uitleg geven over het hoe en wat…
  Fijn dat je moeder weer opgeknapt is.
  Die spiegel zou niet zo moeten schommelen toch?
  Groetjes en s6

 16. ms zegt:

  Succes! Zeker als ze haar oplossing wil doorzetten. Toch maar best zorgen dat je bij de bank één aanspreekpunt hebt.

 17. Trudy zegt:

  Ja, herkenbaar, in de jaren voor mijn moeder overleed, kregen wij als kinderen er allemaal taken bij, sommige moeilijk te ontwarren. Maar ze was er gelukkig nog, koester haar maar.

 18. Delicate zaken.. Suske

  het moet je toch wel lukken om er orde in te scheppen

  prettige dag

 19. klaproos zegt:

  pffff dat is ook wel heftig ja suske,
  eigenlijk zou die man die met pensioen is gegaan dat over moeten dragen aan zijn opvolger zou ik denken….

 20. Gelukkig is dat soort dingen na het overlijden van mijn vader 25 jaar geleden meteen goed geregeld met en door mijn moeder. Zij is intussen ook ruim over de tachtig en begrijpt brieven van instanties tegenwoordig ook steeds minder goed.

 21. Dat kan dan best lastig zijn Suske, maar je zult het wel klaren toch?
  Gelukkig dat je Moeder weer gezond is.

 22. Bertie zegt:

  Daar ben je klaar mee, ik benijd je niet. Succes!

 23. Fijn dat ze weer is opgeknapt maar het klinkt als een ingewikkeld gedoe zeg! Ik ben daar ook nooit goed in.

 24. bvision zegt:

  Dat is een lastig en delicaat klusje wat je moet oplossen. Ik zou toch alles in ene hand leggen.

 25. Karel zegt:

  mogge Suske
  het belangrijkste , je moeder weer gezond
  en ik denk ook dat je wel uit die wirwar komt , of alleen of met hulp van b.v die gepensioneerde meneer , die heeft nu toch wat tijd over, toch
  en weet de weg
  suc6
  en niet vergeten
  geniet de dag

 26. Matroos Beek zegt:

  Zo gaat dat Suske. Herkenbaar… en niet gemakkelijk. Zeker niet als je er alleen voor staat. Hopelijk kan je hulp vinden.

 27. John zegt:

  Ja, dat is dan lekker als je iets moet overnemen en je ziet de bomen in het bos niet. Ik zou ook gewoon bij Belfus blijven. Of het toch zelf uitzoeken, zo moeilijk kan dat toch niet zijn, een paar rekeningen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.