Een dinsdag op de markt !

Ik had het al vernomen via via……je kent dat wel. Ik had dus vernomen dat een buurmeisje gisteren dinsdag ook op de markt zou staan als jobstudent om alles in goede banen te leiden.

Dat was een tijdje geleden dat ik de ondertussen jonge dame nog gezien had. Destijds heb ik haar geholpen bij het leren fietsen op straat. Ook ging ze soms met Eva en mij mee zwemmen. Geboren in 2000. Een mileniumbaby dus. Zo wordt je ook weer eens met je neus op de feiten gedrukt dat de tijd vliegt, kleintjes worden groot en ouderen……

Nadat ze haar plaats toegewezen kreeg ging ik met haar mee. Achteraf kwamen anderen me vragen of ze goed nederlands kon praten. Ze ziet er heel erg zuiders uit dus. “Ze spreekt goed nederlands” kwam een bezoeker van de markt me verzekeren. Voor zover ik weet is ze geboren en getogen in mijn stad en straat. Haar ouders ken ik ook van zien. Hoe rap mensen reageren als ze iemand met donker haar en lichtbruine huidskleur zien. Ongelooflijk.

De “dames” op de foto hebben ook diverse kleuren. Niemand die daar aanstoot aan neemt.

Of mijn buurmeisje er volgende week weer bij zal zijn is afwachten. Wel heb ik min of meer reeds een taak voor het weekend. Meer daarover later.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

27 reacties op Een dinsdag op de markt !

 1. John zegt:

  Je snapt het niet hè? Mensen zijn mensen en geen kleurtjes. Ik zie het verschil in huidskleur niet eens. Vooroordelen zijn er gewoon te veel.

 2. Matroos Beek zegt:

  Wat maken mensen toch stomme opmerkingen door hun vooroordelen.

 3. bvision zegt:

  Een grappige foto. Die vooroordelen breken ons nog eens de nek.

 4. Hahahaha, een leuke foto Suske!

 5. Karel zegt:

  mogge Suske
  de dames op de foto , kletsen de oren niet van je hoofd 🙂
  ja vooroordelen zijn er veel te veel 😦

  zomerse groet

 6. ms zegt:

  Heb je wel gevraagd of je die blote foto’s mocht verspreiden?

 7. Zo zie je maar weer, de vooroordelen liggen voor het oprapen.

 8. Er zijn zoveel mensen met een kleurtje die gewoon Nederlands praten en zat Nederlanders die bijna niet te verstaan zijn.

  Love As always
  Di mario

 9. Wat bijzonder om zo’n buurmeisje naast je te zien, als je haar nog als klein kind hebt gekend. Leuk!

 10. Jij beleeft ook altijd iets op jouw markt en al werk voor het week, autoloze zondagswerk?

 11. Suskeblogt zegt:

  nee, natuurlijk niet ! 🙂

 12. Rebbeltje zegt:

  Vreemd toch ben je geboren en getogen in het land en toch reacties op het uiterlijk…kan niet hè
  Als ze het nu aan haarzelf zouden vragen lijkt me beter…
  Groetjes

 13. marjolijn1 zegt:

  Haha, de markt loopt ten einde, aan de blote dames te zien op de foto…!
  Alles verkocht…!

 14. Belachelijk gedrag, denk dat die prachtige donkere vrouw dat bedoelde toen ze zei dat we een groot probleem hebben. De paspoppen hebben een vergadering zo te zien.

 15. Sommige mensen kunnen ZO dom zijn… 😦

 16. frank-103 zegt:

  In Bos en Lommer zien ze direct dat ik een kaaskop ben en word ik in het Nederlands aangesproken, maar een groot deel van de mensen spreekt daar onderling gewoon Arabisch. Bij de kapper aan de Bos en Lommerweg voel ik me dan gewoon een toerist, als enige Nederlandssprekende klant. Maar de mensen zijn wel uiterst vriendelijk tegen me en een Turkse kapper rekent maar 12 euro voor een knipbeurt, je bent Hollander of niet….

 17. rietepietz zegt:

  Soms kan het wél belangrijk zijn of iemand al dan niet goed Nederlands spreekt maar dat heeft niet zoveel met huidskleur te maken, zeker in België niet want dat is zelf al tweetalig, dus zóu je een Franstalig iemand aan kunnen treffen, of zelf Duitstalig.

 18. Paspoppen in gesprek..
  maar veel afstand houden doen ze niet
  groeten

 19. Karel zegt:

  zag ik wandelen bij de foto’s , nu het was er best wel warm ook , dus zal zal de oververhitting daar van komen 🙂

  fijne avond groet

 20. Bertie zegt:

  Ongelooflijk…. 😦

 21. RenéSmurf zegt:

  Je hebt nu eenmaal mensen in alle soorten en maten en meningen, dat is zo en dat blijft zo.

 22. logbankje zegt:

  Het is duidelijk warm weer, de paspoppen gaan gelijk uit de kleren.
  Ja, voor je het weet zijn ze twintig jaar.
  Ik reageer ook wel als ze iemand met donker haar en lichtbruine huidskleur voorbij zie komen, dan fluit ik net nog niet. Hans

 23. Ach mensen kunnen toch dwaas zijn. om direct met hun vooroordeel klaar te staan! O ik ken iemand die zulke paspoppen heel mooi beschildert zodat je er wel eentje in je living wil hebben. Ze maakt er echte kunstwerken van.

 24. omabaard zegt:

  Die vooroordelen omwille van het kleurtje is beschamend.

 25. ZON-nebloem zegt:

  als ik me goed voel bij iemand maakt het niet uit hoe die er uit ziet
  -Een @->- voor jou.

 26. meninggever zegt:

  Als ik mijn Iraanse vrouwelijke tandarts (knap, zelfverzekerd, geintegreerd en afgestudeerd) hoor praten schaam ik me zowat voor mijn toch wat Amsterdamse tongval. Veel mensen die een andere afkomst hebben spreken beter Nederlands dan de oorspronkelijke bevolking. Het zijn de lieden die dat weigeren, die in hun eigen koeterwaals blijven kakelen, die zorgen dat het imago van allochtonen op dat punt snel wordt bepaald. Jammer, want het kan zoveel leuker zijn als we elkaar allemaal goed begrijpen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.